ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:94/231)

Drożdżowe Ślimaczki Z Truskawkami 144

świeżych drożdży 3/4 szkl ciepłego ale nie gorącego mleka 1 łyżka cukru Ciasto i nadzienie: 350 gr mąki pszennej typ 450 2 żółtka 40 gr roztopionego i ostudzonego masła 1/2 szkl cukru parę kropel esencji waniliowej 200 gr truskawek 2-3 łyżki marmolady różanej lub konfitury truskawkowej cukier puder Diamant  <--klik 1. Z ciepłego mleka, łyżki cukru

Gotowanie...to proste !
Sernik z truskawkami i bezami 151

idealna sezonowa para. W czerwcu mamy kilka uroczystości rodzinnych, na których zawsze pojawiają się ciasta bez pieczenia, głownie sernik z truskawkami, który każdego roku jest inny. Sernik na zimno z truskawkami to deser, który nigdy nam się nie nudzi. Dzisiaj polecam lekki, mocno truskawkowy deser: Piankowy sernik z truskawkami i bezami domowej roboty na biszkoptowym spodzie. Bezy można oczywiście pominąć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nowojorski kremowy sernik truskawkowy 287

czyli w środku wykładamy folię spożywczą (najlepiej posmarować blaszkę masłem by folia się przykleiła) a na zewnątrz owijamy tortownicę folią aluminiową po to by woda nie dostała się do ciasta. Ciasteczkowy Spód: 200 g herbatników pełnoziarnistych 100g masła Masło rozpuszczamy i studzimy, herbatniki kruszymy na pył lub blendujemy. Mieszamy herbatniki z masłem wykładamy  i ugniatamy w tortownicy. Odstawiamy(...)przez 1 h a następnie zostawiamy na 12 h w lodówce. Masa Truskawkowa: 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wody Galaretki zagotowujemy w 2 szklankach wody. Truskawki blendujemy i dodajemy tężejącą galaretkę. To wszystko wylewamy na ciasto wcześniej schłodzone. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia

Moje Słodkie Piekiełko
Truskawkowiec 174

szklanki cukru, szczypta soli, nadzienie: 500 g truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 2 szklanki wrzątku. Przygotowanie:     Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas ubijając. Na końcu wlewamy roztopioną i ostudzoną margarynę. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ważne by długość blaszki odpowiadała długości

Aga w kuchni
Ciasto nie tylko do kawy 201

Ciasto wywołało szereg ochów i achów u koleżanki, do której je zabrałam. Przyznała mi się później, że późnym wieczorem zjadła jeszcze jeden kawałek, bo po prostu nie mogła się powstrzymać! A musicie wiedzieć, że Kasia jest absolutnym wzorem człowieka zdrowo żyjącego - je zdrowo, ćwiczy, nawet oddycha chyba zdrowiej niż ja. Od niej to więc największy komplement. Sernik potrójnie truskawkowy(...)syropu z kwiatów czarnego bzu 6 listków żelatyny masa truskawkowa: 450 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki żelatyny 2 łyżki zimnej wody błyszcząca polewa truskawkowa: 55 g cukru 35 g glukozy 35 g śmietany kremówki (38%) 35 g truskawek 55 g białej czekolady 6 g żelatyny w proszku 15 ml zimnej wody odrobina czerwonego barwnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. 317

Strawberry souvenir on Mother's Day. Dzień Matki , 26-go maja. Szanuj swoją matkę i nie zapomnij o niej Przez wszystkie dni jej życia.  Czyń

Kulinarny karnet Christophera
Trifle z truskawkami i sosem Custard 200

szklanki cukru, 200 ml kremówki, 250 ml mleka, 1 laska wanilii, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Warstwa biszkoptowa: 300 g kakaowego ciasta biszkoptowego (gotowego lub upieczonego samodzielnie), kilka łyżek ponczu (przygotowanego z herbaty i kilku kropel aromatu pomarańczowego). Warstwa truskawkowa: 400 g truskawek, 1 galaretka szybko tężejąca. Dodatkowo na wierzch: 200 ml kremówki, 1 łyżka cukru pudru. Trifle z truskawkami

Świat Domowej Kuchni
Sernik z galaretką i truskawkami 255

sycące. Najlepiej sernik na zimno przygotować dzień przed podaniem, ponieważ wszystkie warstwy muszą mocno stężeć. Jeżeli macie ochotę na inne ciasta na zimno to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 2 galaretki o smaku truskawkowym + 0,5 l wrzącej wody 1 kg twarogu 3-krotnie zmielonego (gęstego!!) 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka

Ugotować
Jednoporcjowa szarlotka na kruchym cieście 199

Bardzo szybka i smaczna szarlotka na raz. Idealna do popołudniowej herbatki. :) Składniki: Kruche ciasto: 1 żółtko 4 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody 2 łyżki erytrolu

Truskawkowa Fiesta
Keks marchewkowy z bakaliami 152

Klimat świąt jeszcze jest odczuwalny, więc jeszcze można upiec ciasto związane z tym klimatem. Na tą porę roku idealnie pasuję wszelkiego rodzaju bakalie i orzechy, więc

Truskawkowa Fiesta
Ciasto kokosowo- śmietankowe 147

Słodki deser kokosowo- śmietankowy z dodatkiem gofrowanych wafli i dżemem truskawkowym. Jeden kawałek w zupełności wystarczy, by wszelkie smutki odeszły w kąt, a uśmiech mimo typowo

Kuchnia w czekoladzie
Kasza manna z musem truskawkowym 150

Polecam przepyszny deser  z kaszki manny i pachnącym musem truskawkowym Składniki - 1 litr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 laskę wanilii - 3 czubate szklanki truskawek

W królestwie smaków Beaty
Torcik truskawkowy z musem z białej czekolady 154

Torcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik

Smakołyki Asi
Truskawkowe lody wegańskie. 230

Były już malinowe lody wegańskie, a dziś są truskawkowe lecz podane troszkę inaczej. Zarówno mi jak i moim dzieciom tak zasmakowały te lody, że z pewnością

W kuchni u Moniki
Ciasto mojego dzieciństwa - truskawkowe 361

blat nakładamy całą masę, przykrywamy 2 blatem. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ciasto nie jest bardzo słodkie ani nie czuć w masie masła. Idealne na upalne letnie dni :) Życzę udanych truskawkowych wypieków. Ja właśnie zabieram się za picie truskawkowego shake domowej roboty. Miłego wieczoru

Ptasia Kuchnia
Kruche babeczki z karmelizowanym rabarbarem 138

ziemniaczanej 130g zimnego masła 50g cukru szczypta soli 1 jajko L Nadzienia: 400g rabarbaru 10 łyżek cukru 1 opakowania kisielu truskawkowego 1 szklanka wody 1. Masło kroimy na nieduże kawałki i przekładamy do miski z pozostałymi składnikami na ciasto. Zagniatamy, jeśli ciasto będzie zbyt suche, dodajemy trochę wody. Chłodzimy w lodówce przez minimum 1h. 2. Zimne ciasto wałkujemy na grubość

Szefowa kuchni
Rożki z dżemem truskawkowym 101

porcje 25 dag margaryny 35 dag mąki 5 dag drożdży instant łyżka wody łyżeczka cukru dżem truskawkowy lukier do polania przepis Margarynę  siekamy  z mąką , mieszamy z drożdżami  i cukrem  dolewamy łyżkę wody . Zagniatamy ciasto , odstawiamy  do wyrośnięcia  na około godzinę . Następnie  dodajemy do ciasta  2 łyżki  mąki, ponownie zagniatamy

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania