ciasta truskawkowe - 3451 przepisów (strona:19/231)

Kokosowa tarta z truskawkami 566

kremówki 200 g serka mascarpone 40 g drobnych wiórek kokosowych 35 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego 1 łyżeczka żelatyny spożywczej Dodatkowo 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Kruche ciasto Do przesianej mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło. Siekamy nożem, aż powstanie coś w rodzaju kruszonki. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy kruche ciasto. Ciasto owijamy folia spożywcza

Wędrówki po kuchni
sernik gotowany z galaretką i ciasteczkami 168

jajka 200 g masła 150 g cukru 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mleka skórka otarta z cytryny dodatkowo: 16 kruchych okrągłych ciasteczek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Podzielić na połowę, każdy kawałek owinąć folią i schłodzić w lodówce. Jeden kawałek ciasta wyjąć, szybko rozwałkować na wielkość dna blaszki, nakłuć w kilku miejscach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kostka jogurtowo-truskawkowa 134

ciasto przygotowywałam w foremce silikonowej, dlatego warstwy wylewałam od ostatniej a następnie odwróciłam formę do góry dnem. Równie dobrze można je przygotować w normalnej blaszce, wylewając warstwy kolejno od dołu lub wyścielić blaszkę folią i postępować tak jak w przepisie poniżej.  *foremka 20*20 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru 1 kisiel truskawkowy niecałe pół szklanki(...)pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu truskawkowego 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru na wierzch 450 g truskawek  2 opakowania galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu. Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodać żółtka. Kisiel przesypać do szklanki, dosypać mąki tyle, aby w sumie było pół szklanki. Dodać proszek do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
TRUSKAWKOWY PUSZEK – CIASTO PRZEKŁADANE Z PIANKĄ TRUSKAWKOWO-CYTRYNOWĄ 419

suchy – 2 łyżki * kakao- 2 łyżki * cukier puder – 1 łyżeczka * sok z cytryny – 1 łyżka MASA: * galaretka truskawkowa – 1 szt * galaretka cytrynowa – 1 szt * śmietana 36% ( nie 30% ) – 400 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Biała ubijamy z 3/4 szkl cukru, dodajemy żółtka, olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszane ciasto dzielimy(...)również, studzimy. Mocno schłodzoną śmietanę 36% ubijamy na sztywno, dzielimy na 2 części i mieszamy z tężejącymi galaretkami. Na blachę wyciągamy ciasto, przykrywamy masą cytrynową, dociskamy drugim ciastem i przykrywamy masą truskawkową. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Torcik na zimno z truskawkami + film 134

składniki na tortownicę 26 cm 14 sztuk okrągłych biszkoptów 3 serki homogenizowane waniliowe ( po 300 g) 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki agrestowe 1 galaretka truskawkowa 400 g truskawek przepis Na dnie tortownicy wyłożonej folią aluminiową układamy biszkopty. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody do 1,5 szklanki, dokładnie studzimy i odstawiamy(...)czym wlewamy na masę agrestową. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężał. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie lekko tężejącą galaretkę wlewamy na truskawki

Smakowite Dania
Sernik na zimno z serka Philadelphia 171

zimno, ja zrobiłam go właśnie z dodatkiem truskawek.  Składniki: 100g herbatników 25g masła 300g truskawek 200g serka Philadelphia 125g jogurtu naturalnego 50g cukru 10g żelatyny opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta: Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu (można dodać nieco mniej wody) i pozostawić do wystygnięcia. Przygotowanie bazy (spodu): Ciastka pokruszyć i zmiksować w blenderze. Masło roztopić (ja robię(...)zmiękną, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić truskawki do wystygnięcia. W międzyczasie przygotować masę serową - serek Philadelphia, jogurt grecki zmiksować z cukrem. Gdy masa truskawkowa całkiem ostygnie dodać ją do masy serowej i dokładnie wymieszać, a następnie przelać do tortownicy na spód z ciastek. Odstawić do lodówki, aby się ścięła.  Pozostałą część truskawek wyszypułkować

Codzienne Gotowanie
Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą 329

Wspaniałe kruchutkie ciasto z kwaśnym rabarbarem i słodkim dżemem truskawkowym oraz bezą - niebo w gębie dosłownie! Polecam serdecznie! Składniki: Kruche ciasto:  3 szklanki mąki 5 żółtek 250 g masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Nadzienie: 5 lasek rabarbaru ogrodowego 1 słoik domowego dżemu truskawkowego (400g) Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 kisiel(...)blaszkę (24x28cm) wyłożyć jedną część ciasta - tą większą. Nakłuć ją widelcem, oprószyć bułką tartą (ona wchłonie nadmiar soku z nadzienia). Wyłożyć rabarbar i dżem truskawkowy, na to wyłożyć bezę, a na koniec kawałki pozostałego ciasta. 5. Piec w 180 st. C przez 40-45 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Truskawkowy torcik z białą czekoladą 173

Jedzcie truskawki, bo tak szybko się kończą i pozostają mglistym wspomnieniem. Zbierzcie te ostatnie i wykorzystajcie maksymalnie ich smak i aromat. Te najsłodsze i najbardziej pachnące

Cynamonowe szczęście
Murzynek z serem i truskawkami 180

Ciasta z truskawkami na pewno goszczą na każdym stole. W połączeniu z serem i "murzynkiem" zaskoczą wszystkich największych łasuchów. Składniki: (forma 25cm x 23cm) Ciasto "murzynek" 25 dag margaryny 4 jajka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 10 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Margarynę, cukier, wodę i kakao  rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy żółtka, mąkę(...)pianę. Sernik: 450 g serka homogenizowanego 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy Serki miksujemy z jajkami, mąką i budyniem. Dodatkowo: pół kilograma truskawek 2 galaretki truskawkowe Połowę ciasta "murzynek" wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na cieście rozsmarowujemy masę serową, którą pokrywamy pozostałą częścią "murzynka". Ciasto pieczemy ok. 45 minut  w temperaturze 180 stopni

Pyszności Słodkości
Truskawkowa pianka z kokosem 174

dosypuję ;), a w weekend wymyśliłam sobie takie o to ciacho: Spód: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 100 g masła 1 jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy w 180 st. C na złoty kolor(...)spód, cienką warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
BABKA CYTRYNOWO-TRUSKAWKOWA 194

kisiel truskawkowy (40g) bez cukru 1 kisiel cytrynowy (40g) bez cukru łyżeczka soku z cytryny Wykonanie:  Całe jajka ubijamy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier jest już niewyczuwalny dodajemy stopniowo: jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej aż do wyczerpania składników. Całość miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie ciasto dzielimy na 2 części(...)kisiel cytrynowy i sok z cytryny, do drugiej - kisiel truskawkowy. Mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub bułką tartą. Do formy wylewamy najpierw cytrynowe ciasto, na wierzch truskawkowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st na ok 45 min (ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej - sprawdzamy po tym czasie, czy ciasto jest upieczone). Zostawiamy do wystygnięcia w uchylonym

Walijskie Pichcenie
Truskawkowe oczko 141

Trochę przekorna nazwa na ciasto, które zostało upieczone na podstawie przepisu na popularne ciasto "oczy carycy". Zmiana polega natym, że zamiast biszkoptów są truskawki, jak na sezon truskawkowy przystało. Ciemne ciasto: 8 żółtek 2 białka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju rzepakowego(...)Masło utrzeć na krem z cukrem pudrem, połączyć z masą krówkową. Ponadto: 2 opakowania galaretki truskawkowej (rozpuścić w 3 szklankach wody) około 1 kg świeżych truskawek           Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Na jednym rozprowadzić krem, ułożyć połówki truskawek, zalać tężejącą galaretką, po czym przykryć drugą częścią ciasta. Schłodzić

Praktyczna pl
Ciasto potrójnie truskawkowe 115

moich ulubionych ciast z truskawkami jednak tradycyjną śmietanę zamieniłam na mleczko kokosowe. Pokombinowałam też ze spodem ciasta całkowicie rezygnując z tradycyjnego biszkoptu pełnego cukru. Oto co wyszło.   Ciasto potrójnie truskawkowe składniki spód: 100 g migdałów w płatkach 100 g płatków owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego składniki masa różowa: 2 puszki małe(...)piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Umyte truskawki miksujemy, dodajemy do nich mleczko kokosowe i ksylitol, dokładnie mieszamy. Żelatynę należy roztopić we wrzątku i dodać do gotowej masy truskawkowej. Po dokładnym wymieszaniu odstawiamy do lodówki na chwile by zaczęła się ścinać. Wtedy znów mieszamy i przelewamy na upieczony spód. Odkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przygotowujemy warstwę galaretki. Truskawki miksujemy

Przysmaki Karolki
Ciasto migdałowo- truskawkowe 177

szybko przygotować z różnymi owocami sezonowymi.                                            Ciasto migdałowo- truskawkowe Składniki : jajka - 7 szt ( średnich ) cukier - 1 szkl cukier waniliowy - 1 łyżka masło- 200 g mąka - 2,5 szkl mąka ziemniaczana - 1 łyżka proszek do pieczenia - 2 łyżeczki sól(...)Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Przelać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 27 cm. Truskawki oszypułkować, opłukać, osączyć, oprószyć mąką, dodać do ciasta. Wierzch truskawek posypać migdałami. Piec w 175 stop. przez ok.30 minut. Gotowe i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Tort urodzinowy Kitty 268

łyżki soku z cytryny 400 g sera mascarpone 300 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki cukru 1/2 galaretki truskawkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka pasty z wanilii Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku(...)wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem truskawkowy Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Gotujemy przez 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika. Żelatynę rozpuszczamy

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania