ciasta orzechowe - 5371 przepisów (strona:102/359)

Tort bezowy z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi 161

Tort jest dość słodki :) już same bezy są słodkie a dochodzi masło orzechowe i powidła śliwkowe :) szczerze mówiąc to mój osobisty przepis i wydaje mi

Wypieki Rene
Kostka Rocher 7282

najlepsze ciasto wszech czasów! Smakuje rewelacyjnie, rozpływa się w ustach i jest uzależniające! Orzechowy biszkopt przełożony jest dwoma masami: czekoladowo – orzechową i śmietankową. Połączenie tych smaków sprawia, że ciasto smakuje nieziemsko! Polecam na wszelkiego rodzaju imprezy czy święta Post Kostka Rocher pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Wiosennie: ciasto z morelami 148

podkręca całość i sprawia, że ciasto smakuje naprawdę wyjątkowo. Lukier z odrobiną alkoholu nadaje ciastu charakteru, i uwierzcie mi, ciężko poprzestać na jednym kawałku.Morelowo-orzechowy warkocz z rozmarynemSkładniki:(na keksówkę 11x35 cm)ciasto:300 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego125 g miękkiego masła125 g creme fraiche (18%)1/4 łyżeczki soliigiełki z 1 gałązki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
To jest maj! Głowę w bzy na stracenie. Tort bezowo-orzechowy z nutą kardamonu, kawy i pomarańczy 219

resztek masy bezowej, z której piekłam bezowe koszyki (takie jak tu - klik) do mojej wiosennej wariacji na temat Grapefruit Fluff (klik) .  Środkowy blat orzechowego biszkoptu na białkach to również wynik nadprodukcji ciasta do mazurkowego spodu. Zarówno bezy jak i biszkopt po upieczeniu mogą być przechowywane przez nawet dwa tygodnie, pod warunkiem, że trzymane są w suchym i chłodnym miejscu(...)kawowy, który także pozostał po wielkanocnych mazurkach. Sami widzicie, to właściwie tort z resztek, ale smakował cudownie! Tort bez dekoracji, za to otulony najpiękniejszym zapachem bzów:)  TORT BEZOWO-ORZECHOWY Z NUTĄ KARDAMONU, KAWY I POMARAŃCZY BLATY BEZOWE 4 białka 250 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej szczypta soli  Białka przełożyć do czystej

KUCHARNIA
Ciasto cappuccino z nutellą na herbatnikach 467

ciasto bez pieczenia. Pyszne, kremowe z dodatkiem nutelli, przełożone herbatnikami nasączonymi kawą cappuccino z likierem. Do jego przygotowania użyłam kawy cappuccino w proszku o smaku orzechowym. Domownikom deser bardzo smakował :) i zresztą mnie też. Ciasto dosyć szybkie w przygotowaniu, tylko trzeba poczekać, aż kawa ostygnie. Jeśli ostatnia warstwa kremu stężeje zanim nałożymy ją do blaszki, proszę ją krótko podgrzać(...)100ml gorącej wody Do nasączenia: 1 torebka kawy cappuccino w proszku (saszetka 10g), użyłam o smaku orzechowym 80-100ml gorącej wody 4 łyżki likieru migdałowego lub kawowego (użyłam Kahlua) Dodatkowo: około 400-450g herbatników kawa cappuccino w proszku do posypania ciasta   Do nasączenia: 1. Saszetkę kawy cappuccino zalać 80-100ml gorącej wody, wymieszać, odstawić do przestygnięcia

Mała Cukierenka
Sernik po kapitańsku 173

Przepis znalazłam w starym zeszycie mojej mamy. Ciasto jest wilgotne i mocno orzechowe. Jeszcze większej słodkości nadaje polewa kajmakowa. 1 kg twarogu sernikowego 300 g cukru pudru 100 g masła 7 jajek 100 g orzechów włoskich 30 g świeżych drożdży 25 ml mleka Kilka kropel olejku waniliowego 4 łyżki masy kajmakowej Orzechy do dekoracji Czekoladowe kulki do dekoracji Przed przygotowaniem(...)przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki o wymiarach 24x29 cm. Sernik pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie w 160*C przez 45 minut. Ciasto studzimy i dekorujemy masą kajmakową, pokrojonymi orzechami i czekoladowymi kuleczkami

VioletoweKucharzenie
Sernik gotowany na cieście miodowym 772

możecie zrobić go w niewiele większej formie, będzie wtedy niższy. Sernik gotowany na cieście miodowym Składniki: CIASTO 320g mąki pszennej 60g miodu 50g masła 50g cukru pudru 40g kwaśnej śmietany 1 jajko 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii MASA ORZECHOWA 100g orzechów włoskich 50g miodu 50g masła MASA SEROWA 1kg twarogu dwukrotnie zmielonego lub gęstego twarogu(...)dnie ułożyć pierwszy blat miodowy, na ciasto wyłożyć 1/2 gorącej masy serowej, wyrównać - na masę serową położyć drugi blat miodowy, lekko docisnąć, na ciasto wyłożyć pozostałą masę serową, wyrównać - na wierzchu ułożyć blat z warstwą orzechową, lekko docisnąć - sernik można czymś delikatnie docisnąć i obciążyć, żeby miał równą powierzchnię, a poszczególne warstwy połączyły się ze sobą, należy jednak uważać, żeby

Smakołyki Bereniki
Ciasto owsiane z nektarynką 143

mnie wiary, Ile jeszcze we mnie samym sił, by dalej żyć w taki czas". Coma, Daleka droga do domu Długo zastanawiałam się, czy opublikować ten przepis. Ciasto jest pyszne. Ma lekko orzechowy smak, do którego bardzo dobrze pasują nektarynki. Jest bardzo syte - wystarczy jeden kawałek żeby się najeść. Jest proste w wykonaniu. I w całości pieczone na mące owsianej(...)cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Dodać jajka i dokładnie wymieszać. Powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz dolewać mleko. Na końcu wyspać mielone orzechy. Ciasto dokładnie wymieszać. Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Wlać ciasto i wygładzić. Poukładać cząstki nektarynek. Wierzch ciasta posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Ciasto piec w temperaturze 190 stopni przez około

My simple kitchen
Sernik a’la Snickers z okary (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 132

góry) SERNIK Z OKARY 1. Okarę zblendować jeszcze raz na gładko wraz z mlekiem roślinny. 2. Dodać masło orzechowe, pastę waniliową, sól i cukier kokosowy. Soli i cukru dodać według własnego uznania ale musi być tych dodatków więcej aby w pieczonym cieście było czuć ten kontrast smaków. 3. Do całości dodać skrobie i mąkę kokosową, wymieszać. 4. Pełne 3 łyżki(...)zwarta niż sama melasa. 8. Orzechy lekko posiekać i uprażyć na patelni lub w piekarniku. 9. Orzechy wymieszać z karmelem i wyłożyć je na górę ciasta. 10. Całość polać rozpuszczoną gorzką czekoladą i masłem orzechowym

Candy Pandas
Eklery z kremem orzechowym 232

mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki:Ciasto parzone:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki cukru3/4 szklanki mąki125 g masła4 żółtka1 łyżka miodu1 szklanka orzechów włoskichPolewa czekoladowa:100 g czekolady(...)mlecznej30 g masła2 łyżki posiekanych orzechów włoskichPrzygotowanie:Ciasto parzone:Zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka i wszystko dokładnie połączyć. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać eklery (lub nakładać łyżką) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między eklerkami zostawić trochę miejsca

Oryginalny smak
Malinowy sernik na zimno z orzechowym spodem 245

przygotowania malinowego sernika na zimno z orzechowo-daktylowym spodem :) Poniższe ciasto jest proste do przygotowania i bardzo lekkie w smaku. Idealne dla osób, które nie mogą jeść ciast z ciężkimi kremami. Oczywiście orzechowy spód możecie zastąpić herbatnikami bądź biszkoptami.  Składniki na małą tortownicę* 0,5 kg twarogu sernikowego trzykrotnie zmielonego 1 galaretka o smaku malinowym + 1,5 szklanki(...)młynku do kawy. Za pomocą dłoni składniki wymieszać ze sobą. Następnie przełożyć je na papier do pieczenia i za pomocą wałka, cienko rozwałkować. Na przygotowany spód wylać masę sernikową. Ciasto wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, to na wierzch ułożyć umyte, osuszone maliny. Na sam koniec, całość zalać galaretką o smaku malinowym (najlepiej na 2 razy, tzn. najpierw zalać maliny

Ugotować
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami + film 400

wyjątkowe okazje. składniki na tortownicę 23 cm                        spód ciasta 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 170 g masła                      masa serowa(...)mieszamy i gotujemy do chwili aż będą powstawać pękające pęcherzyki powietrza. Masę serową zdejmujemy z ognia i studzimy około 10 minut, po czym wlewamy na spód herbatnikowo- orzechowy i starannie ją rozprowadzamy Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężało. Do miski przekładamy lekko podgrzaną masę kajmakową, dodajemy połamane orzechy włoskie i wszystko razem łączymy. Tak przygotowaną masę

Smakowite Dania
Przepis #34 Czekoladowe fit batoniki 174

Składniki: - 120 gram namoczonych daktyli - 40 gram gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego - 90 gram płatków owsianych - 30 gram preparowanej gryki Polewa - 2 łyżki masła orzechowego 100% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie  W rondelku rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego oraz gorzką czekoladę. W międzyczasie do miski wrzucamy odsączone daktyle, do których wlewamy rozpuszczoną masę oleju i czekolady. Wsypujemy płatki owsiane(...)stopni. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy polewę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy do którego dodajemy masło orzechowe. Całość dokładnie mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się. Następnie polewamy wystudzone ciasto. Po zastygnięciu polewy kroimy ciasto na batony. Zawijamy w sreberko i gotowe;) Batony to idealna słodka przekąska, która doda energii. Zdrowe, słodkie i smaczne. Dodatek masła

Health-Fit-Life
Ciasto Michałek 1301

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Dzisiejsze ciasto dedykuję wielbicielom popularnych cukierków Michałków. Czekoladowe biszkopty przełożone dżemem z czarnej porzeczki z masą kawowo – orzechową z dodatkiem michałków oraz bitą śmietaną. Ciasto smakuje wyśmienicie, najlepsze drugiego dnia po przygotowaniu. Jeżeli jesteście fanami ciast przekładanych to koniecznie zajrzyjcie na bloga po inne przepisy

Marta Gotuje
Ciastka francuskie z włoskimi orzechami i miodem 256

wiesz, co podać niespodziewanym gościom? Nie chcesz ciastek ze sklepu ani gotowych paczkowanych ciast? Upiecz francuskie ciasteczka miodowo-orzechowe. Jakiś czas temu pokazywałam Wam ciasteczka francuskie z gruszką , dzisiaj przyszedł czas na orzechowe. Szybko, pysznie i oryginalnie. Goście na pewno będą zachwyceni, a Ty nie napracujesz się i nie spędzisz za dużo czasu w kuchni. Wystarczy paczka gotowego ciasta francuskiego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto migdałowo-orzechowe z galaretką i owocami 141

Pyszne blaty migdałowo-orzechowe, delikatna pianka z serka,galaretki i bitej śmietany. Galaretka,owoce-pyszne letnie ciasto! Kiedy zobaczyłam przepis w książce Joanny Niedobeckiej "Domowe wypieki", pomyślałam, że i ja muszę się zdobyć na to ciasto . Upał nie odpuszcza, ciasto z lodówki , rześkie, zimne- aż się prosi samo! Dzieci za tym ciastem przepadają. Dorośli nie poprzestaną na jednym kawałku! Przepis

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania