ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:2048/2544)

Dyniowe ciastka owsiane 179

Przepis na te ciastka nie był planowany. Wyprodukowałam sporą ilość puree z dyni, połowę zamroziłam, a pozostała część musiała zostać spożytkowana inaczej i tak oto powstało

Fabryka pomysłów
Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią 205

Chlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje

Ze smakiem bez glutenu
Sernik wiedeński bez spodu.Z prawdziwego sera 781

Sernik został upieczony na pewna imprezę, udało mi się ukroić z niego pasek by pokazać Wam jak wygląda w środku. Reszta wyszła z domu. Stąd nie

Z Kuchni Do Kuchni
Bułki z oliwkami, pasternakiem, marchewką i rozmarynem 263

Bułki z oliwkami, pasternakiem, marchewką i rozmarynem czyli bardzo aromatyczne pieczywo dobre na każdą okazję. Wyrabianie klejącego się ciasta bywa męczące, zwłaszcza kiedy nie używamy do

Mohiella
Szarlotka jaglano-kukurydziana. Bez cukru, glutenu, jajek i mleka 158

Prosty przepis na szarlotkę rzucił mi się w oczy podczas przeglądania, bardzo dobrej skądinąd, książki Jaglany detoks . Cóż - tu również ważne miejsce przypadło kaszy jaglanej, ale

Smakuje zdrowo
Gingerbread Men - Piernikowe ludziki (bez glutenu) 263

Gingerbread men czyli piernikowe ludki. Jak mówi bajka z 1875 roku, jeden z nich nie chciał zostać zjedzony, wyskoczył więc z piekarnika i uciekł w świat

maniapieczenia
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 193

Białe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki   bułeczki,  mogą być  z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym

w mojej kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 379

Odliczanie czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki. Paszteciki to doskonała przekąska

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony pstrąg – Obiad w 30 minut 87

koniec dodaj pstrąga i piecz przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż się upiecze. Zdrowy, niskowęglowodanowy i bezglutenowy przepis na pieczonego pstrąga Jeśli próbujesz schudnąć, prawdopodobnie interesuje Cię zdrowy, niskowęglowodanowy i bezglutenowy przepis na pieczonego pstrąga. Pstrąg jest doskonałym źródłem białka i ma tylko dwa gramy węglowodanów na porcję. Pstrąga można piec lub grillować z warzywami lub podawać(...)Wybór odpowiedniej ryby do pieczenia jest bardzo ważny – oprócz walorów smakowych ma ona wiele zalet. Należy do nich łatwość przygotowania i minimalny bałagan. Jeśli kupisz uprzednio umytego pstrąga, nie ma potrzeby płukania go przed pieczeniem. Można jednak spróbować upiec pstrąga w foliowej kopercie, aby jeszcze bardziej ułatwić sobie sprzątanie. Jeśli chodzi o pieczenie pstrąga, folia jest

Patchwork
Najlepsze drożdżówki z czereśniami i kruszonką 119

kardamonu – domowy makaron Kokardki z sosem czereśniowym Czereśnie uwielbiamy oboje i najchętniej zjadamy świeże bez przetworzenia, ale, że Piotrek ostatnio przynosi duże ilości to postanowiłam zrobić drożdżówki z czereśniami. Składniki na ok. 20 najlepszych drożdżówek z czereśniami i kruszonką: Ciasto drożdżowe: 1 jajko 20 g świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych ½ kg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka(...)szklanki cukru, dodajemy mąkę, oraz sól. Zagniatamy ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. W między czasie przygotowujemy czereśnie, płuczemy na durszlaku, osuszamy i drylujemy. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy okrągłe placuszki takiej wielkości jakie chcemy mieć drożdżówki, na środku dajemy po 4 czereśnie. Posypujemy kruszonką. Pieczemy drożdżówki przez 15-20 minut w 180 stopniach C. Wyjmujemy na kratkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielone muffiny z kremem z groszku i jajkiem 203

podzielę się nimi z Wami i tak! :) Bo zostały stworzone w duchu wielkanocnym ale są tak bardzo wiosenne same w sobie, że nadadzą się na każą okazję, a i bez okazji też. No to teraz Wam o nich opowiem, a jest o czym! Cukiniowe muffiny z ogromem ziół i dodatkiem chrzanu to naprawdę solidna porcja smaku w każdym kęsie(...)oczkach. 2. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem. 3. Do suchych składników dodaj cukinię, poszatkowane zioła, jajka, chrzan i olej - wymieszaj całość bardzo dokładnie na jednolitą masę. 4. Formę do muffin wyłóż papilotkami lub natłuść masłem i wysyp bułką tartą. 5. Wypełniaj foremki ciastem cukiniowym do 3/4 wysokości foremki. 6. Piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kruche ciasteczka z marmoladą bez jajek i cukru + filmik 2511

polecam.  To są ciasteczka bez cukru i bez jajek . W swojej pierwotnej wersji wypiekane na margarynie, ja jednak wybieram masło , na margarynie i śmietanie sojowej będą to ciasteczka wegańskie . Do tych ciasteczek dodajemy odrobinę drożdży , najwygodniej będzie użyć drożdży suchych , jednej paczuszki czyli 7 g, ciasta nie trzeba pozostawiać do wyrastania . Po zagnieceniu od razu wałkujemy(...)mieszamy w misce. 3. Następnie przerzucamy ciasto na blat i zagniatamy ciasto. 4. Zagniecione ciasto rozwałkowujemy na omączonym blacie na dość cienki placek. Ciasto nie może być rozwałkowane zbyt grubo, ponieważ jeszcze urośnie. Dlatego staramy się rozwałkować tak cienko jak to możliwe. Przy wałkowaniu podsypujemy mąką, po wierzchu ciasta też.  5. Następnie ciasto tniemy na pasy, a następnie

Kawa z mlekiem
Surowe brownie - najpyszniejsze, najzdrowsze! :) 227

To jest prawdopodobnie najpyszniejsza, a zarazem zdrowa i bogata w składniki odzywcze słodkość jaka wyszła spod moich rąk. Trudno dobrać słowa opisujące te obłędnie smaczne brownie

Zdrowie na języku :P
Pachnący bochenek na każdą porę roku 234

wolny dzień otwieram oczy tuż po słonku, wita mnie wiosna. Błękitne niebo bez ani jednej chmurki, ciepłe światło wlewające się przez okna i uczucie gdzieś głęboko w środku, że to będzie dobry dzień.  Po południu wychodzę z Ptysią na jesienny już świat. Słoneczna kula jakby zamglona, znużona swoimi obowiązkami. Chłodny wiatr od czasu do czasu szarpie za mój(...)wodą. Wlać do mąki, zagnieść, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie jeszcze raz szybko zagnieść, uformować z ciasta podłużny bochenek, odstawić na 40 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięty bochenek skropić wodą, naciąć po skosie w trzech miejscach. Na blasze z chlebem ustawić małe naczynie z wodą. Piec w 225 st. C. przez 15 minut, następnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ZAKRĘCONE CIASTECZKA 150

razem obejdzie się bez zbędnych wstępów. Pyszne kruche ciasteczka obronią się same. Skąd mam tą pewność? Połowa szybko zniknęła w pracy, a po drugiej w domu zostały tylko okruszki. To chyba o czymś świadczy ;) SKŁADNIKI: 1 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka suchych drożdży 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 110 g masła 1 jajko(...)Mieszać widelcem, dodając porcjami mąkę z masłem do połączenia składników. Ciasto delikatnie wyrobić ręką, uformować w kulę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Cukier wymieszać z wodą i olejkiem, powinien nabrać konsystencji mokrego piasku. Połowę cukru wysypać na stolnicę. Ciasto oprószyć delikatnie mąką, położyć na cukier i rozwałkować na prostokąt

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania