Niedzielne leniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu
Mechanik w kuchniCiasto z truskawkami na maślance to moja kontynuacja sezonu na truskawki. Co prawda w miejscu w którym obecnie żyję są one strasznie drogie. No ale nie
RelaxtimeSzybka i dobra sałatka z ananasem najlepsza sałatka na imprezę Szybka i dobra sałatka z ananasem - przepis, który powstał spontanicznie z tego co, akurat było
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzedstawiam pomysł na bardzo smaczną zapiekankę, prostą, niewiele składników, a moc smaków i oczywiście bezglutenową. Przepis jest z gatunku tych, co go wszyscy znają, ale każdy
Kawa z mlekiemCiasto filo jest bardzo uniwersalnym ciastem, możemy je, tak jak ciasto francuskie serwować zarówno na słodko, jak i na słono. Kilka wskazówek, jak obchodzić się z
Tajemnice SmakuMarchewkowe babeczki. Zanim dostałam babeczkowego fioła to właśnie one najczęściej gościły w moim piekarniku. Mogę śmiało powiedzieć, że to od nich zaczęła się moja miłość
Upiecz sobie babeczkęDzisiaj mamy propozycję świątecznej bezy z kremem orzechowym i cynamonowo-czekoladowym Najpierw składniki: Beza: - 5 jajek (białka) - 300g cukru - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 1
Kuchenne WariacjeMasło orzechowe zagościło u nas na stałe. Zdarza się, że dodajemy do niego różne dodatki. Tym razem spróbowałam dodać eksperymentalnie olej z prażonych pestek dyni
Mania WypiekaniaPrzepis na te pyszne ciasteczka pochodzi z książki " Słodka kuchnia roślinna ". Ciasteczka są kruche, na bazie pestek dyni i słonecznika. Najlepsze na drugi, trzeci dzień. Bardzo
kruche babeczkiGratka dla miłośników chałwy. Jeśli poszukujecie jeszcze wypieku z chałwą to zapraszam na mazurek z chałwą . Sernik jest świetny, trochę się bałam, że chałwa całkowicie go
Mania WypiekaniaPikantna zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym, papryką, pomidorami, czerwoną fasolą i kukurydzą, pod warstwą cheddara. Przepyszna i sycąca. Polecam !Składniki:1 kg ziemniaków400g mielonej wieprzowiny1 cebula2
Oryginalny smaksmażyć ? Szczupak jak smażyć ? Jak długo pieczemy udka w piekarniku ? Karkówka jak smażyć ? Łosoś ile smażyć ? Pstrąg jak smażyć ? Jak smażyć w tempurze ? Mintaj jak smażyć Lasagne jak długo piec ? Jak długo piec gęś ? Halibut jak smażyć ? Jak smażyć ryż? Cukinia jak smażyć Flądra jak smażyć ? Jak długo marynować mięso do pieczenia ? Schabowy ile smażyć ? Dorsz jak smażyć ? Wątróbka(...)smażyć ? Gotowanie w mikrofali przepisy Gotowanie w garnku bułgarskim Czarna fasola gotowanie Stek smażenie Chleb pieczenie Smażenie na papierze do pieczenia Cieciorka gotowanie Gotowanie gołąbków Biszkopt pieczenie Smażenie na smalcu Fasola gotowanie Szynka wędzona surowa ile gotować ? Smażenie na oleju kokosowym Ciasto francuskie pieczenie Jaka oliwa do smażenia ? Poszerz swoją wiedzę - przeczytaj inne artykuły o gotowaniu
Podstawy GotowaniaJeśli szukacie pomysłu na ciasto, które zachwyci każdego bez wyjątku, to jest nim bez wątpienia ciasto Michałek . Pyszne, wilgotne, czekoladowe ciasto przełożone kremem michałkowym oraz śmietankowym. Elementem, który sprawia, że ciasto nie jest zbyt słodkie i mdłe jest dżem porzeczkowy. Poza walorami smakowymi ciasto równie dobrze prezentuje się na stole. Ciasto Michałek idealnie sprawdzi się na specjalne okazje(...)takie jak święta czy rodzinne uroczystości. Będzie również fajnym, słodkim dodatkiem do popołudniowej kawy. Przepis na ciasto Michałek nie jest skomplikowany i z łatwością każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Koniecznie wypróbujcie! CIASTO MICHAŁEK PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej tortowej 5 jajek (temp. pokojowa) 140 g cukru 40 g kakao szczypta soli Masa 250 g serka mascarpone
Alle Dobre!cisto ręcznie lub za pomocą robota z hakiem do ciasta drożdżowego, stopniowo wlewając rozpuszczony tłuszcz. Kiedy składniki dobrze się połączyły, wysypujemy na blat 2 łyżki mąki i ciasto. Chwilkę wyrabiamy ciasto ręcznie obtaczając je mąką z blatu, a następnie odstawiamy pod przykrycie na 45 min. (kiedy tworzymy kulę z ciasta do odstawienia, warto zawijać je niczym kieszonkę do spodu, wówczas(...)ładnie się napowietrzy) Jagody mieszamy ze skrobią ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 części. Z każdego kawałeczka tworzymy placek-ważne aby był równej grubości. W miejscu gdzie jest zbyt cienki,jagodzianka może pęknąć podczas pieczenia. Na placek nakładamy łyżkę jagód i dobrze zaklejamy. Formujemy dowolny kształt, u mnie owal, a następnie układamy na blaszce łączeniem do dołu. Jagodzianki smarujemy
Do Garów!