Smaczna, chrupiąca z zewnątrz z lekką pianką w środku, z dużą ilością śmietany i owoców. Taka właśnie jest beza pavlova. Przyznam, że sporo czasu mi zajęło
Zrób to smaczniePyszne, bardzo proste ciasto, idealne na upalne dni, pamięta czasy PRl-u, każdy je jadł i każdy uwielbiał. Ciasto prawie z niczego, a jak smakuje! Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Co uwielbiam przygotowywać (piec, gotować etc.) najbardziej??? Ktoś z Was wie? Odpowiedź wcale nie jest oczywista choć moje dzieci zapewne by ja znały. CIASTECZKA!!! Piekę je
Dzieje kuchennej WiewiórySzybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Kolejne już, bo chrupanie jest bardzo przyjemne! Co nam trzeba? 100 g ziarenek chia łyżka suszonej żurawiny 2 łyżki masła
LatosiowydomTo ciasto jest przeznaczone na dużą blachę ,ale ja upiekłam z połowy składników które tu są podane i w małej blaszce 24 na 24 . podaje składniki
Moje WyrobyMak jest jednym z tych składników, które w pełni kojarzą się ze Świętami Bożego Narodzenia. Na pewno większość z Was piecze pyszne makowce, dlatego moją
Via GustoCiasto z fasoli przygotowałam już jakiś czas temu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić czegoś podobnego, aczkolwiek zastępując fasolę ciecierzycą. Tak oto zrodził się pomysł na
Zdrowie na języku :PSierpień zdecydowanie mija mi pod znakiem borówek :) Jem je praktycznie codziennie, a że jest ich naprawdę mnóstwo to można poszaleć z przepisami. Dziś znów puszyste, lekkie
Healthy food explorerMazurek kojarzy mi się z kruchym ciastem, karmelem i czekoladą. Tą, najbardziej znaną mi wersję mazurka zrobiłam w formie wegańskiej i bezglutenowej. Do przygotowania użyłam
Via GustoSernik z czereśniami i truflą to sernik pyszny. Idealnie komponuje się tu ser z czekoladą i czereśniami dla przełamania smaku. Nie napiszę, że jest to sernik
Relaxtimeciasta drożdżowego. Szybki i prosty do zrobienia, idealny na święta i nie tylko! Świąteczny makowiec to obowiązkowa pozycja na liście świątecznych wypieków. U nas co roku gości na stole i nie wyobrażam sobie świąt bez makowca. Polecam i Wam upiec w tym roku, bo jest naprawdę pyszny! Zapraszam na przepis! ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC – PRZEPIS Składniki CIASTO(...)wody. Składniki na ciasto przekładamy do miski, dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Można to zrobić za pomocą dłoni lubi robota. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Do odciśniętego maku dodajemy żółtka, cukier, rodzynki, orzechy, oraz skórkę z pomarańczy, dokładnie mieszamy. Białko jajka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy makowej i delikatnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie
Alle Dobre!płaty gotowego schłodzonego ciasta francuskiego • cukier puder z wanilią Sposób przygotowania: 1. Gotowe ciasto francuskie wyjąć na blat, odłożyć na kilka minut, aby się lekko ogrzało. Jeśli mamy mrożone ciasto, trzeba je wcześniej rozmrozić. Ja używam ciasta francuskiego schłodzonego. Dostępne jest w sklepowych lodówkach. 2. Lekko ogrzane ciasto delikatnie rozwinąć. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni(...)opcji góra-dół. 3. Blat ciasta lekko rozwałkować. 4. Ciasto pokroić na pasy kilkucentymetrowej szerokości. 5. Dłuższe paski podzielić na pół. Na środku każdego zrobić nacięcie. 6. Uformować faworki, przeplatając przez nacięcie jeden koniec paska. 7. Gotowe faworki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Piec ok. 10 minut, pilnując stopnia zarumienienia się ciasta. 9. Po upieczeniu oprószyć
W mojej kuchniSłowo kluczowe botwina, botwinka, fit tarta, obiad bez mięsa, pomysł na zdrowe śniadanie, ricotta, tarta, tarta wegetariańska, tarta wytrawna, wege, zdrowa kolacja, zdrowe jedzenie, zdrowe przekąski, zdrowy lunch, zdrowy przepis Całkowity czas przygotowania 2 hours Porcje 8 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt Forma na tartę o średnicy 28 cm Składniki Ciasto 200 g mąki pszennej razowej(...)składników. Jeśli ciasto będzie zbyt suche (będzie się kruszyć) dodaj dodatkowe 1-2 łyżki lodowatej wody. Uformuj z ciasta kulkę, owiń ją folią spożywczą i włóż do lodówki na minimum 30 minut. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj. Przełóż je do formy, dociśnij i odetnij wystające ponad formę brzegi. Wstaw do lodówki na kolejne 30 minut. Wyjmij ciasto i nakłuj
Na-talerzu.plBiszkopt: 7 dużych jaj 14 łyżek cukru 14 łyżek mąki tortowej 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku cytrynowego Limmi I Krem (budyniowy): 2 budynie o smaku cytrynowym bez cukru 3szkl. mleka (750ml) 4 płaskie łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki soku cytrynowego Limmi 1 łyżka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); II Krem (śmietanowy(...)dodałam partiami do ubitych jajek. Na koniec dodałam sok z cytryn Limmi i jeszcze raz wszystko wymieszałam. Gdy składniki się połączyły, przelałam ciasto do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam ok. 40 minut w temperaturze 170 stopni. Najlepiej sprawdzić patyczkiem. Upieczony biszkopt wystudziłam na kratce i przekroiłam na trzy blaty. (adsbygoogle
Waniliowe Improwizacje