Jest tylko nieco zmodyfikowany. Było już ciasto z bananami mieszane bo taki miałam przepis, a to stworzyłam sama jeśli chodzi o zwiększenie składników i borówki. Powiem
Moje WyrobyAksamitny, kremowy sernik od którego się nie oderwiecie. Z dużą ilością wiśni, frużeliną którą dodałam do środka. Sernik jest tak dobry dzięki serowi z mascarpone President
wesoła kuchniaJeden z najlepszych serników jakie jadłam! Fantastycznie pomarańczowy dzięki dyniowemu pure, aromatyczny dzięki wanilii, cynamonowi gałce muszkatałowej, aksamitny, kremowy i delikatny dzięki... kremowym serkom kanapkowym apetina
DefinicjaSmakukulinarna historia. Byłem więc jakiś czas temu na weekend u babci, mieszka ona na wsi. Zima idzie i trzeba jej było drewna porąbać i ekogroszek przerzucić, bo dom ogrzewany piecem, a wśród sąsiadów nie mogła do tego znaleźć chętnych nawet za pieniądze, bo wszyscy piją i jeszcze się z niej śmiali, że idiotka jest bo ekogroszek kupuje, a oni wszyscy(...)ziołami – wykonanie: Mąkę, wodę, sól i drożdże łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Po tym czasie będzie elastyczne i w ogóle nie powinno lepić się do dłoni. Wkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy ciasto na cztery równe części i z każdej z nich formujemy bułki
Marder&Marder ManufacturePlacuszki z ricotty z syropem z pomarańczy i granatem Świeże, serowe placuszki z dodatkiem syropu z pomarańczy i chrupkiego elementu - granatu. Są wyśmienite! Delikatne, lekkie i
Calzonella.comJak ja lubię robić ciacha o dziwnych nazwach : ) „Salceson” już kiedyś działałam , ale w formie przekładańca- przepis znajdziecie tutaj . Za to dzisiejszy „ Salceson” to przepyszne jesienne
Domowe ciastaPrzepis zaczerpnęłam tutaj Szukając przepisów na jakieś super bułeczki, natknęłam się na ten właśnie przepis. Po części z ciekawości i apetycznego wyglądu upiekłam je pierwszy raz
Smaczne ZdroweEkspresowe miękkie pierniki o kokosowym smaku. Przygotowanie:30 minut Koszt: tanie Wreszcie nadszedł dzień przez wielu oczekiwany, czyli święta! Choć śniegu za oknem niestety zero
zdrowo i aktywnieEkspresowe miękkie pierniki o kokosowym smaku. Przygotowanie:30 minut Koszt: tanie Wreszcie nadszedł dzień przez wielu oczekiwany, czyli święta! Choć śniegu za oknem niestety zero
Zdrowie i pysznie na talerzuCiasto z zieloną herbatą matcha i z białą czekoladą Przepis na ciasto z herbatą matcha pochodzi z książki “Tokio. Kultowe przepisy” Maori Murota. Według książkowego przepisu waga poszczególnych składników (mąki, cukru i masła) powinna odpowiadać wadze 3 jajek (bez skorupek). 3 jaja “L” ważą około 150 g, więc dodajemy 150 g cukru, 150 g mąki(...)charakterystyczny smak oliwy może intrygująco komponować się z herbatą matcha. Zmniejszyłam też ilość cukru. Wszystkim ciasto bardzo posmakowało. Kiedy przygotowałam następnego dnia ciasto w wersji oryginalnej, również było pyszne, jednak wersja mniej słodsza z dodatkiem oliwy wygrała. Eksperymentujcie, polecam również spróbować wersji ciasta z dodatkiem ciemnej czekolady, zamiast białej. Matcha to bardzo drobno zmielona najwyższej jakości zielona herbata, której
Tajemnice Smakuopanować glikemię. Wiecie, że lubię kuchnię włoską. Często się nią inspiruję, jednak zawsze pojawia się jeden problem – ciasto. Pizze, pizzeriny, makarony, pasta, lazania – wszystkie te dania są przepyszne, ale ciężkie i poprzez wszechobecne ciasto zawierają sporo węglowodanów. Połączenie drożdżowego ciasta z białej mąki z tłustymi dodatkami może być trudne do przetworzenia dla osób z cukrzycą. Diabetycy muszą się(...)mnie sprawdza rewelacyjnie. Zamiast ciast i makaronów używam warzyw. I tak powstała najlepsza na świecie lazania z cukinii – to autentycznie jeden z moich najlepszych przepisów, makarony tradycyjne zamieniam na warzywne krojąc cukinię czy marchew przy użyciu spiralizera – tu przepis na odchudzone spaghetti , a teraz mam dla Was przepis na pizzeriny bez ciasta, na spodach z cukinii
Dietologczasu dodania ich do ciasta. Odważ wskazaną porcję cukru oraz mąki. Odejmij z nich po 1 łyżce mąki i cukru i dodaj do nich mleko oraz cale drożdże. Wszystko wymieszaj i odstaw na 30 minut. Do dużej miski dodaj mąkę, miękkie masło, żółtka oraz cały zaczyn. Wszystko wymieszaj końcówką typu hak. Po wymieszaniu odstaw ciasto(...)wyrośnięcia. Formę do babki wysmaruj masłem. Do wyrośniętego ciasta dodaj namoczone żurawiny (wcześniej odlej rum, idealnie nada się do drinka). Wszystko dokładnie wymieszaj a następnie przełóż do formy i odstaw jeszcze na chwilę do czasu nagrzania piekarnika do temperatury 175 st C. Wstaw babkę do piekarnika i piecz przez 45 minut. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, uchyl drzwi i trzymaj babkę
nietylkopasta.plutrzymuje odpowiednią strukturę i kawałki pizzy nie załamują się. Pizza rzymska najczęściej podawana jest z szynką dojrzewającą i rukolą, pomidorami oraz oczywiście z mozzarellą. Piecze się ją bardzo krótko. Do tego procesu wykorzystywany jest również piec opalany drewnem, podobnie jak w przypadku pizzy neapolitańskiej. Wyjątkowa pizza sycylijska Kolejny rodzaj prawdziwie włoskiej pizzy to pizza sycylijska. Wiele osób jednak na początku(...)oliwek. W Polsce najczęściej stanowi formę przystawki we włoskich restauracjach. Zawsze stawiaj na jakość! Włoska pizza charakteryzuje się wyjątkowym smakiem, który zawdzięcza nie tylko wyjątkowemu procesowi pieczenia, ale przede wszystkim składnikom. Bez względu na to, czy wolisz pizzę neapolitańską czy może jednak w stylu rzymskim, zawsze stawiaj na najwyższą jakość prawdziwie włoskich składników, które odpowiadają za ostateczny wygląd
CookMagSernik czekoladowy – ciasto idealne na każdą okazję, a i bez okazji można go przygotować. Na pewno posmakuje każdemu kto lubi czekoladę oraz ciasteczka oreo Pomimo, że jest to ciasto czekoladowe, nie jest przesadnie słodkie. Sernik może być smacznym prezentem na Dzień Matki i Dzień Ojca, ale także może być prezentem na Dzień Dziecka Sernik czekoladowy przepis na tortownicę(...)czekoladę, a następnie zalej ją podgrzaną śmietanką. Zostaw na 30 sekund, a następnie wymieszaj do połączenia się składników. Odstaw do przestygnięcia. Masę ciasteczkową przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadź ją po całej powierzchni formy i dobrze podociskaj. Formę wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. W międzyczasie ser zmiksuj z jajkami, cukrem, ekstraktem waniliowym, mąką ziemniaczaną oraz
365 dni dookoła kuchni