ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1826/2544)

Struan z rodzynkami i cynamonem, na zakwasie 234

ciasto drewnianą kopyścią, do ich równomiernego rozłożenia się w cieście. Nie używaj robota, gdyż może on rodzynki rozetrzeć na miazgę. Przełóż ciasto do natłuszonej miski, i odstaw po przykryciem w temperaturze pokojowej, na 2 - 3 godziny. Co 40 minut należy ciasto rozciągnąć i złożyć. Ciasto jest dość luźne, więc najlepiej jest to zrobić w misce. Wsuń skrobkę pomiędzy ciasto(...)ciasto. Podziel je na dwie równe części (po około 860 g każda). Każdą z nich rozwałkuj na prostokąt, którego krótszy bok będzie równy długości foremki. Przy użyciu pędzelka kuchennego posmaruj całą powierzchnię ciasta roztopionym wcześniej masłem, a następnie obsyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Zroluj ciasto wzdłuż dłuższego boku, i włóż do wysmarowanej smalcem foremki, złączeniem ciasta do spodu. Przykryj ciasto

Grahamka, weka i kajzerka
Pizza ze spodem z komosy z groszkiem 79

Czy osoby, które bardzo dbają o sylwetkę i liczą kalorie mogą jeść pizzę? Oczywiście, jeśli jej spód będzie z komosy! Mega przepis! Czas: 50 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Kolorowe beziki 95

Czy bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi A dodatkowo świetna

Słodki sentyment
Kolorowe beziki 101

Czy bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi A dodatkowo świetna

Słodki sentyment
Pizza ze spodem z komosy z groszkiem 135

Czy osoby, które bardzo dbają o sylwetkę i liczą kalorie mogą jeść pizzę? Oczywiście, jeśli jej spód będzie z komosy! Mega przepis! Czas: 50 minut Poziom

Niedzielny kucharz
Wegański torcik ryżowy z kremem kokosowo-jagodowym (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 194

To już ostatni przepis pachnący latem w tym roku 😞 Kolejne następne będą w kolorach jesieni, dlatego właśnie teraz cieszcie oczęta magicznym fioletem! Podobny torcik wykonałyśmy w

Candy Pandas
Serniki pomarańczowy z orange curd 166

Przepis na ten sernik czekał, czekał, aż w końcu doczekał się publikacji ;) Lubię eksperymentować, gotować, piec. Gorzej już idzie mi zebranie się w sobie, spisanie i

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z krakersów 182

Pomysł na takie ciasto znalazłam  tutaj ...przybierałam się dość długo, żeby je zrobić i w końcu zrobiłam..jak dla mnie..mhm..po prostu jakoś nie

Moje domowe kucharzenie
Lody z solonym karmelem. 106

domu bez użycia maszyny do lodów . Proces przygotowania tych lodów karmelowych jest bardzo prosty. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i pozwolić by masa na lody się troszkę ubiła. I tylko tyle! Warto zrobić te pyszne lody z karmelem . Dzieci i dorośli pokochają tą wersję deseru na zimno . Suszone daktyle to wspaniała, słodka przekąska oraz idealny dodatek do ciast. Jednak owoce(...)delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do pojemnika i przykrywamy papierem do pieczenia. Całość umieszczamy w zamrażarce na minimum 6 godzin. Przed podaniem lody wyciągamy 10 minut wcześniej i polewamy je sosem karmelowym. Sos karmelowy przechowujemy w lodówce. Podajemy. Te lody z solonym karmelem są łatwe w wykonaniu, bez laktozy , zdrowe i niesamowicie smaczne! Lody , które są wykonane z prostych

Zdrowy Styl Joanny
Pomysły na dynię w kuchni 86

Puree z dyni. To podstawa wielu przepisów z dynią, którą można łatwo przygotować w domu. Wystarczy pokroić dynię na kawałki (bez obierania, jeśli używamy odmiany hokkaido), ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą i piec w 180 stopniach przez około 40 minut, aż dynia będzie miękka. Następnie wystarczy zmiksować dynię blenderem na gładkie puree. Można(...)śmietaną. Placki z dyni. To pyszny sposób na wykorzystanie puree z dyni do śniadania lub podwieczorku. Można je robić na słodko lub na słono, dodając różne dodatki do ciasta. Na przykład, można dodać do miski puree z dyni, jajka, mąkę pszenną lub gryczaną, proszek do pieczenia, cukier lub sól i wymieszać. Następnie smażyć placki na patelni na maśle

ProstePesto.pl
Ciasteczka czekoladowe 61

Czekolady nie odmawiam, bo ją po prostu uwielbiam! Dlatego bez wahania użyłam jej do wykonania kruchych, rozpływających się w ustach ciasteczek. Są idealne jako deser, na wiosenny piknik, na drugie, słodkie śniadanie do szkoły czy do kubka mleka. Nie wymagają nakladu czasu, robi sie je bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie(...)składników. Dobrej jakości czekoladę kroimy na małe kawałki. Dodajemy do masy razem z szczyptą soli. Całość mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka

Raj dla Podniebienia
Ciasteczka czekoladowe 69

Czekolady nie odmawiam, bo ją po prostu uwielbiam! Dlatego bez wahania użyłam jej do wykonania kruchych, rozpływających się w ustach ciasteczek. Są idealne jako deser, na wiosenny piknik, na drugie, słodkie śniadanie do szkoły czy do kubka mleka. Nie wymagają nakladu czasu, robi sie je bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie(...)składników. Dobrej jakości czekoladę kroimy na małe kawałki. Dodajemy do masy razem z szczyptą soli. Całość mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka

Raj dla Podniebienia
Biszkopt kokosowy z truskawkami 121

Biszkopt kokosowy z truskawkami to pyszne ciasto na lato. To ciasto wegańskie, czyli w jego składzie nie ma żadnego składnika pochodzenia zwierzęcego. Biszkopt jest puszysty, a truskawki są doskonałym uzupełnieniem ciasta. Przepis jest łatwy i szybki. Oto przepis na pyszny biszkopt kokosowy z truskawkami.  75 minut Forma o wymiarach 24 cm x 24 cm 400 g mąki pszennej(...)mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. W drugiej misce mieszamy mleko sojowe z olejem. Do składników suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Formę do ciasta smarujemy olejem kokosowym. Przelewamy do niej ciasto. Na wierzchu układamy truskawki i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 45 minut (do suchego patyczka

My Chcemy Jeść
Ciasto czekoladowe z czerwonym winem 88

Ciasto czekoladowe z czerwonym winem  Przepis na ciasto dla dorosłych tzw. bolo de vinho. Ciasto czekoladowe z czerwonym winem ma intensywny smak z delikatną owocową nutą. Duża ilość kakao sprawia, że ​​ciasto z czerwonym winem jest bardzo miękkie i czekoladowe, a cynamon, chociaż nie jest niewyczuwalny, dodatkowo wzmacnia smak czekolady. Przepis na ciasto czekoladowe na winie  tzw. bolo(...)bez problemu w większości marketów.  Ciasto na czerwonym winie najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu i doskonale znosi transport. Jest więc idealnym ciastem na każdą imprezę.  Najlepszy przepis na ciasto czekoladowe dla dorosłych z dużą ilością czerwonego wina. Ten sprawdzony i prosty przepis na ciasto czekoladowe na winie nie sprawi Ci kłopotu, ale jest to raczej ciasto

Cztery Fajery
Drożdżówki z serem i suszoną żurawiną 96

ciepłe miejsce żeby rozczyn podwoił swoją objętość. 2. Ciasto: Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy utarte jajka z cukrem, rozczyn i roztopione masło lub margarynę, zagniatamy ciasto, gdyby ciasto było zbyt twarde dolewamy ciepłego mleka. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(...)Nadzienie: Do sera dodajemy oba cukry, jajko i budynie w proszku, dokładnie mieszamy.  4. Formowanie drożdżówek: Ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, kroimy w kwadraty lub prostokąty, nakładamy po porcji sera, posypujemy suszoną żurawiną i zlepiamy dwa brzegi. 5. Pieczenie: Drożdżówki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy ponieważ znacznie urosną i pieczemy

Izabelawkuchni