Najlepszy piernik przekładany powidłami. Bez niego nie ma świat, on musi być bo rodzina zawsze o niego pyta , zawsze na niego czeka. Znika
Niespełnione zdolności kulinarnePancakes na kefirze. Puszyste placuszki to idealny pomysł na śniadanie dla dzieci. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji:
karolgotujeŁatwa wegetariańska lasagna upieczona w słoiku. Proste a niecodzienne danie, które można podać gościom – na pewno zrobi wrażenie – lub zabrać do pracy. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzPyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas
Niedzielny kucharzPyszna kremowa zapiekana z makaronu faszerowanego masą serowo-szpinakową. Manicotti robi się szybko i wcale nie jest trudne do przygotowania. Czas przygotowania : 10-15 minut Czas
Niedzielny kucharzZapraszam Kochani na ciacho lekkie jak pianka w mięciutkim biszkopcie i warstwą dżemu z wiśni. Ten wypiek o ciekawej fakturze wpadł mi
Domowe ciastaŁatwa wegetariańska lasagna upieczona w słoiku. Proste a niecodzienne danie, które można podać gościom – na pewno zrobi wrażenie – lub zabrać do pracy. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzU dziec z tego przepisu jest niezwykle aromatyczny, wyrazisty i soczysty. Dodatkowym plusem jest to że nie wymaga dużo pracy, można powiedzieć że robi się sam
Kuchnia Pełna PasjiKruche, rozpływające się w ustach, z delikatną warstwą kwaskowatego dżemu. Kocie oczka to moje wspomnienie dzieciństwa, moja mama zawsze wycinała naparstkiem 3 dziurki, mi zmieściły się
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieChciałam na weekend upiec jakiś sernik, ale nie pomyślałam wcześniej i nie kupiłam twarogu. Ale zawsze mam za to zapas serków wiejskich :D Przypomniałam sobie o
FitKotRacuchy, placki. Te nie mają w sobie drożdży, ale zrobione na jogurcie naturalnym są przez to bardzo lekkie. Oryginalny przepis pochodzi stąd , ja dokonałam drobnych modyfikacji
Czerwony GupikWprost uwielbiam domowej roboty ciasteczka! Ale któż za nimi nie przepada, no kto? Najlepsze są te, spod ręki ukochanej Babci, która przy każdej wizycie próbuje rozpieścić
W kuchni Karmel-itkitamtego czasu, metodą prób i błędów, udoskonaliłam przepis i nareszcie jest taki jaki oczekiwałam. Muffinki są żółciutkie, wilgotne, delikatne i pyszne – bez względu na to czy zrobicie je z orzechami i czekoladą, czy bez dodatków. Za drugim razem nie miałam orzechów, więc do środka dałam połówkę krówki mlecznej i też fajnie smakowały, choć były bardziej słodkie(...)proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir oraz sól. Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Część orzechów siekamy. Składniki sypkie łączymy ze składnikami mokrymi, dodajemy czekoladę (część można odłożyć do dekoracji) i posiekane orzechy. Mieszamy krótko szpatułką, tylko do czasu, aż mąka przestanie być widoczna. Formę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej z nich nakładamy porcję ciasta („do pełna
Smaki Na TalerzuTarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g
nietadietaCzekoladowy biszkopt i czekoladowy mus, do tego świeże owoce. Tort czekoladowy z owocami to doskonała propozycja na lato, kiedy z łatwością możemy dostać mnóstwo świeżych owoców
Słodki sentymentSpód: 250 g kakaowych ciastek 90 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 200 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki 30% Mus malinowy: 1 kg malin mrożonych (lub świeżych) 600 g śmietany kremówki 30% 7 łyżeczek żelatyny 1/3 szklani mleka(...)Przygotowanie: Spód: Ciastka włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i wsypać na dno blaszki (około 22 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieść, wyrównać i wstawić do lodówki. Masa serowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać
Oryginalny smakCiasto pyszne, nic suche. Zrobiłam to ciasto na pożegnanie w pracy. Bardzo im smakowało. Wykonanie ciasta – jest najprostsze z możliwych. Wszystkie składniki wrzucić do miski
Kuchnia Pokoleńetap pieczenia), pięknie wyrasta, ma ciekawą strukturę, jakby nieco sypką i zadowalający smak. ⇨ W przypadku tego ciasta nieodzowna okazała się kratka do studzenia ciasta, którą wynalazłam w ofercie sklepu Tadar . Nigdy wcześniej nie posiadałam takiego gadżetu, a jest on uważam niezwykle przydatny, aby świeżo upieczone ciasto mogło swobodnie odparować. Taka kratka jest też pomocna przy pieczeniu(...)ponownie zamieszaj masę, ale bardzo delikatnie, aby nie porozgniatać za bardzo jagód. Foremkę wysmaruj olejem kokosowym (ja tak zrobiłam) albo wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż masę do formy. Ciasto piekłam 30 minut w nagrzanym do 180 ° C piekarniku w termoobiegu, a następnie 25 minut w 150 ° C ustawiając funkcję góra-dół. Podsumowując - do suchego patyczka 😁 *szklanka
Zdrowie na języku :P