ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1691/2544)

Szarlotka z borówkami na półkruchym cieście 73

tego, co konieczne. Dziś ją zamknęłam. Nie bez ulgi, zawierała nadwyżkę elementów stresujacych. Warto celnie mierzyć w priorytety, odkładając chwilowo to, co gwarantuje komfort. Dziś wracam do tego odkładanego i doceniam ten fakt podwójnie. Piszę z miejsca, za którym zdążyłam się wytęsknić. Nadrabiam zaległości.  W mieście, w którym jestem, to ciasto nosi miano placka. Placek półkruchy, który wilgotniejąc(...)Składniki: na formę o wymiarach 20/30 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm 3 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki smietany 18% 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka L 1/2 kostki masła - miękkiego 1/2 opakowania cukru waniliowego 3 jabłka 1/2 szklanki borówek amerykańskich 1 łyżeczka cynamonu 1 pełna łyżka galaretki w proszku - u mnie winogronowa

Kronika Piekarnika
Makaroniki z kremem porzeczkowym 62

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 69

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
Szybkie bułeczki twarogowe bez drożdży 111

Proste bułeczki twarogowe, bez drożdży, bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie lub sycącą przekąskę. Bułeczki nie zawierają białego cukru, zrobione są z mąki orkiszowej pełnoziarnistej. Bułeczki można przygotować bez żadnych dodatków i posypać np. cukrem pudrem (wtedy będą wyglądały jak pączki :) albo urozmaicić je o inne ulubione dodatki np. orzechy czy rodzynki. Składniki (10 bułeczek(...)półtłustego 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 5 łyżek ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju roślinnego szczypta soli 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Czekoladę pokroić na drobne kawałki Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do miski wbić jajka i roztrzepać widelcem, dodać twaróg oraz ksylitol i za pomocą blendera ręcznego zmiksować

Healthy food explorer
Brownie migdałowe 87

swoim zapachem, jest wilgotne i po prostu.. przepyszne! Zresztą sami spróbujcie! Ps. A może zainteresuje Was przepis na Brownie mocno bananowe (bez cukru, glutenu i tłuszczu) - klik lub Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) - klik ? Brownie migdałowe - składniki: (Forma o wymiarach 20 x 20 cm) 180g masła 80g gorzkiej czekolady  3 jajka (duże(...)aromat. W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao. Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao. Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.  Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki. (Patyczek włożony

Di gotuje
Jednogarnkowe dania z piekarnika 22725

wieprzowa pieczona z warzywami bez tłuszczu PRZEPIS TUTAJ (klik) Przekładaniec z kapusty i karkówki w ketchupie PRZEPIS TUTAJ (klik) Kebabowa zapiekanka makaronowa PRZEPIS TUTAJ (klik) Zapiekanka gołąbkowa PRZEPIS TUTAJ (klik) Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami PRZEPIS TUTAJ (klik) Zapiekanka wiejska PRZEPIS TUTAJ (klik) Makaronowe gniazdka z klopsikami PRZEPIS TUTAJ (klik) Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami PRZEPIS(...)HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jednogarnkowe dania z piekarnika pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe 95

naszej diety! Nie czyni on niczego dobrego w naszym organizmie, a wręcz przeciwnie – prowadzi do nadwagi, otyłości, cukrzycy i wielu innych chorób. Na szczęście istnieją całkiem pyszne słodkości bez cukru dodanego Jednym z przykładów są właśnie bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe, do których przygotowania serdecznie Was zachęcam. Robi się je błyskawicznie! Sprawdzą się idealnie zarówno w diecie małych dzieci(...)230g mąki, 1 jajko, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao 100%, 100ml oleju, 100ml mleka. Jak przygotować bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe? Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich rozbełtane jajko oraz pozostałe składniki. Wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników. Napełniamy ciastem foremki na muffinki do połowy (ja użyłam silikonowych foremek). Pieczemy w rozgrzanym

Natka Pietruszki
Tarta z cukinią 124

Cukinię odkryłam stosunkowo niedawno i ciągle się zastanawiam, jak mogłam tyle lat przeżyć bez niej - królowej cukinii. P onieważ równie mocno jak cukinię uwielbiam tarty to dziś na kolację przygotowałam tartę z cukinią i serem feta, wyszła rewelacyjna. Składniki: Spód z mojego ulubionego kruchego ciasta 200 g mąki pszennej, 125 g masła, szczypta soli, 2 łyżki zimnej wody Farsz(...)pieprz, g ałka muszkatołowa. Z mąki, zimnego masła, wody i szczypty soli wyrobić ciasto. Uformować je w kulę i wstawić do lodówki na około pół godziny (można na dłużej np. ciasto przygotować dzień wcześniej). Gotowym ciastem wylepić formę do tarty. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez

Moja kraina smaków
Brownie z fasoli, czyli przepis na przepyszne, czekoladowe fit ciasto 189

można zajadać się niemal bezkarnie Oprócz tego smakuje obłędnie i nawet najbardziej wysublimowani znawcy słodyczy nie rozpoznają, że do jego zrobienia została użyta fasola! Do tego jest to ciasto bez mąki i cukru i jest tak delikatne, że po prostu rozpływa się w ustach. Ten rewelacyjny przepis pochodzi z bloga Wiem Co Jem *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie(...)minut – chodzi o dokładne rozprawienie się z fasolą – dzięki temu będzie zupełnie niewyczuwalna w cieście. Przygotuj 2 keksówki (ciasto będzie niskie jak brownie) lub jedną blaszkę – wtedy będzie mu bliżej do babki czekoladowej. Wyłóż je papierem do pieczenia. Ciasto przelej do blaszek i wstaw do piekarnika na około 50 minut. Jeśli lubisz mokre brownie – możesz

Eat me! Fit me!
Pączki jogurtowe – Fritule 180

pieczenia, dodajemy sól i startą skórkę z cytryny – mieszamy. Jogurt, jajka, cukier, cukier waniliowy i rum mieszamy rózgą do połączenia składników. Dodajemy suche składniki – dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy olej do temperatury 170°C. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej wkładamy do gorącego tłuszczu. Łyżeczki odkładamy do miseczki z zimnym olejem, co zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy(...)umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z chrupiącą skórką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, do zrobienia bez wyciągania robota. Oczywiście ilość pączków zależy od ich wielkości, więc każdemu wyjdzie inna. Z powyższych proporcji na pewno będzie za mało. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis znaleziony

mojewypiekiinietylko
Brownie z buraczkami... 168

bez powodu: delikatne, mięciutkie, rozpływa się w ustach. Do następnego dnia ostały się jakieś marne trzy kawałki - dziecki zaatakowały kuchnię już w porze śniadania, pytajac, czy moga pozostałości dojeść. A czemu nie? Ciasto z rana raz się zdarza na jakiś czas. To Khodor od razu chwycił największy kawałek... I jeszcze dobra rada: dobrze jest upiec ciasto tak, by wyjać(...)kuchni i z wywieszonymi językami czeka przed kuchenka... :)  Przepis z bloga  Raspberries and Cream . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm; gotowe ciasto daje się spokojnie pokroić na 16 porcji) 150g masła lub margaryny do pieczenia 200g ciemnej czekolady (50 %), posiekanej, lub groszków czekoladowych do pieczenia 2 duże jajka, plus 1 duże żółtko 200g jasno-brazowego, miałkiego cukru

Lejdi of the house
Śniegowe kule - zimowe ciasteczka mocno orzechowe 166

przeeepyszne i kusząco pachną!  Uwielbiam je! Ich kruchość, delikatność oraz mocno orzechowy smak (kocham orzechy włoskie) sprawia, że wprost rozpływają się w ustach i znikają w oka mgnieniu! Bez problemu możecie upiec większą ilość ciastek, ponieważ doskonale się przechowują. Koniecznie spróbujcie. (około 35 sztuk) 150g obranych orzechów włoskich (1,5 szklanki; szklanka = 250 ml) 250g masła/margaryny(...)oraz puszystą masę. Dodać mąkę z solą i całość wymieszać za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać orzechy. Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości niewielkiego orzecha włoskiego. Wszystkie kulki z kilkucentymetrowymi odstępami umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia, a następnie schłodzić w lodówce przez 30 minut. (Ja piekłam partiami, więc część ułożyłam na blasze, a resztę na płaskim

Di gotuje
Pączki jogurtowe – Fritule 487

pieczenia, dodajemy sól i startą skórkę z cytryny – mieszamy. Jogurt, jajka, cukier, cukier waniliowy i rum mieszamy rózgą do połączenia składników. Dodajemy suche składniki – dokładnie wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy olej do temperatury 170°C. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej wkładamy do gorącego tłuszczu. Łyżeczki odkładamy do miseczki z zimnym olejem, co zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Pączki smażymy(...)umilacze do kawy, herbaty, czy dla niespodziewanych gości. Najlepsze są zaraz po usmażeniu. Aromatyczne, delikatne i mięciutkie wewnątrz, z chrupiącą skórką. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, do zrobienia bez wyciągania robota. Oczywiście ilość pączków zależy od ich wielkości, więc każdemu wyjdzie inna. Z powyższych proporcji na pewno będzie za mało. Gorąco polecam i życzę smacznego. Przepis znaleziony

mojewypiekiinietylko
Jabłecznik śmietanowo bezowy 148

normalnie zaszalałam ,powstało pyszne ciasto i muszę powiedzieć że przepyszne jest. Bomba kaloryczna hi.hi.hi ale kawałeczek nikomu nie zaszkodzi :) Biszkopt: jaja 4 szt mąka pszenna 6  łyżek ksylitol 1 łyżka sól szczypta Masa jabłkowa: jabłka 1 kg ksylitol 1 szklana Masa czekoladowa: śmietana 30% 500 ml karob łyżka czubata ksylitol 1 łyżka Beza: 5 białek schłodzonych ksylitol(...)cukierniczym jedna obok drugiej by powstała nam złączona beza. Pieczemy w 110 stopniach 20 minut i zmniejszamy do 90 stopni i jakieś ze dwie godziny suszymy( ksylitol potrzebuje więcej czasu) 2. Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.Przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach,zostawiamy

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania