ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1574/2544)

Domowe gofry 120

musimy się martwić proporcjami, co dodać żeby były  chrupiące, pachnące,rumiane. Taka mieszanka skraca czas przygotowania i daje gwarancję że zawsze nam wyjdą. Możecie ją kupić już bez wychodzenia z domu w sklepie internetowym na allegro Polskie Młyny . Kupicie w nim także inne produkty potrzebne do wypieków domowych.         Polskie Młyny allegro 1 opakowanie mieszanki(...)soli na sztywno. Do miski przesypuję zawartość opakowania, dodaję żółtka, mleko, olej. Miksuję około 4 minuty aż ciasto będzie gładkie. Na końcu dodaję pianę z białek i mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem, rozgrzewam. Wylewam po dwie, trzy łyżki ciasta i piekę gofry na złoty kolor. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Z porcji wyjdzie około 10 gofrów

wesoła kuchnia
Placuszki owsiane z bananem 101

łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego olej rzepakowy lub kokosowy (do pieczenia) Przygotowanie: Płatki owsiane zblenderować, aby powstał sypki proszek (można użyć gotowej mąki owsianej). Do wysokiego naczynia wbić 2 jajka, dodać pokrojonego banana, zmielone płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany

KuchniaWeDwoje.pl
Babka drożdżowa z pesto 139

się już za nowe rzeczy. Ale póki co zapraszam na drożdżową babkę z pesto. Jest to propozycja podania ciasta drożdżowego na słono. Babka z pesto jest przepyszna, długo zachowuje świeżość, może być wykonana w wersji dla alergików, tj. bez mleka, bez jajek. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlinki czy sera lub do odrywania na kolacyjkę maczana(...)wysypaną mąką, zagnieść ciasto, zagniatać tak długo aż ciasto będzie się odklejać od rąk, ciasto ma być gładkie, bez grudek. Można też wyrabiać w robocie z hakiem do drożdżowego, około 10 minut. Wyrobione ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, potrwa to około godziny lub dłużej, ciasto ma podwoić objętość. Wyrośnięte ciasto w dotyku jest

moj przepis na
Babka drożdżowa z pesto 125

się już za nowe rzeczy. Ale póki co zapraszam na drożdżową babkę z pesto. Jest to propozycja podania ciasta drożdżowego na słono. Babka z pesto jest przepyszna, długo zachowuje świeżość, może być wykonana w wersji dla alergików, tj. bez mleka, bez jajek. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlinki czy sera lub do odrywania na kolacyjkę maczana(...)wysypaną mąką, zagnieść ciasto, zagniatać tak długo aż ciasto będzie się odklejać od rąk, ciasto ma być gładkie, bez grudek. Można też wyrabiać w robocie z hakiem do drożdżowego, około 10 minut. Wyrobione ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, potrwa to około godziny lub dłużej, ciasto ma podwoić objętość. Wyrośnięte ciasto w dotyku jest

moj przepis na
Kaiserschmarrn – omlet cesarski z Wiednia 116

wołowinę w esencjonalnym rosole. Poza tym uwielbiał proste ciasta z jajek, mąki, mleka i cukru. Pewnego dnia Franciszek Józef polecił, by podano mu omlet. Nowo przyjęty do służby kucharz był tak zdenerwowany zadaniem, że trzęsły mu się ręce. Wymieszał jaja z mąką, mlekiem i z cukrem, dołożył wymyślne dodatki, wylał ciasto na patelnię, podsmażył, przewrócił… i kształtny omlet rozpadł się(...)piekarniku jak i na patelni. Z piekarnika będą smakowały bardziej jak ciasto, a z patelni bardziej jak omlet. Jeśli pieczesz je w piekarniku wysmaruj foremkę masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ostrożnie masę i wstaw do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika. Posyp na wierzchu rodzynkami. Piecz przez ok. 20 minut. Jeśli smażysz je na patelni, rozgrzej masło

smakowitehistorie.com
Gofry bananowe 141

banay dojrzałe banany KATEGORIA RODZAJ KUCHNI Ilość: ok. 30 szt. Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Gofry bananowe Jeżeli macie takie już trochę "zmęczone" banany nie wyrzucajcie ich. Zróbcie sobie pyszne gofry. przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 20 min czas całkowity: 25 min Składniki: 300 g mąki 1 łyżeczka sody szczypta soli(...)solą. Odstawić na bok. W większej misce rozgnieść widelcem banany, wymieszać z roztopionym masłem, jajami i maślanką. Do mokrych składników wsypać suche, wymieszać do połączenia. Gofrownicę rozgrzać, nałożyć porcję ciasta, piec 2-4 minuty ( w zależności od wielkości gofrów). Odłożyć na kratkę do czasu upieczenia wszystkich gofrów. Podawać z dowolnymi dodatkami np. świeżymi owocami, syropem klonowym. Smacznego! https://www.pelnytalerz.com/2020/04/gofry-bananowe.html

Pełny talerz
Omlet cesarski Kaiserschmarrn 113

ciasto, a z patelni bardziej jak omlet. Jeśli pieczesz je w piekarniku wysmaruj foremkę masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ostrożnie masę i wstaw do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika. Posyp na wierzchu rodzynkami. Piecz przez ok. 20 minut. Jeśli smażysz je na patelni, rozgrzej masło, wylej powoli masę i smaż na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie(...)posyp cynamonem i cukrem pudrem (na gorącym cieście szybko się roztapia). Podawaj z konfiturą śliwkową, która przełamie słodki smak i ze świeżymi owocami. Moja rada Opcjonalnie do przepisu możesz dodać: aromat waniliowy, startą skórkę cytryny, rodzynki moczone w rumie. Z nimi będzie bardziej wykwintnie, ale przepis doskonale uda się także bez tych dodatków. Możesz go podać z sosem waniliowym

smakowitehistorie.com
Omlet cesarski Kaiserschmarrn 101

ciasto, a z patelni bardziej jak omlet. Jeśli pieczesz je w piekarniku wysmaruj foremkę masłem lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ostrożnie masę i wstaw do rozgrzanego do temperatury 180°C piekarnika. Posyp na wierzchu rodzynkami. Piecz przez ok. 20 minut. Jeśli smażysz je na patelni, rozgrzej masło, wylej powoli masę i smaż na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie(...)posyp cynamonem i cukrem pudrem (na gorącym cieście szybko się roztapia). Podawaj z konfiturą śliwkową, która przełamie słodki smak i ze świeżymi owocami. Moja rada Opcjonalnie do przepisu możesz dodać: aromat waniliowy, startą skórkę cytryny, rodzynki moczone w rumie. Z nimi będzie bardziej wykwintnie, ale przepis doskonale uda się także bez tych dodatków. Możesz go podać z sosem waniliowym

smakowitehistorie.com
Babka drożdżowa z pesto 175

rąk, ciasto ma być gładkie, bez grudek. Można też wyrabiać w robocie z hakiem do drożdżowego, około 10 minut. Wyrobione ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia, potrwa to około godziny lub dłużej, ciasto ma podwoić objętość. Wyrośnięte ciasto w dotyku jest miękkie jak nóżka niemowlaka :) Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około(...)boku, zrobić nacięcie wzdłuż, nie przecinając do końca, wstawić do formy, posmarować mlekiem, posypać orzechami. Odstawić na drugie wyrastanie około 40 min. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 30-40 min. Po upieczeniu lekko przestudzić w formie (około 10 min), następnie wyjąć na kratkę, wystudzić przez 10 min, podawać :) Smacznego! babka_drozdzowa_z_pesto_mojprzepisna.pl babka_drozdzowa_z_pesto_mojprzepisna.pl

moj przepis na
Owsiane ciasteczka z czekoladą i masłem orzechowym (bez cukru) 150

mocy Owsiane ciasteczka z czekoladą i masłem orzechowym (bez cukru) Składniki (na ok 25 sztuk): 1 banan (mocno dojrzały) 1 małe jajko 3 łyżki masła orzechowego 2 szklanki płatków owsianych (zwykłych) 7-8 daktyli (ok 100g, dałam świeże, suszone trzeba wcześniej namoczyć we wrzątku) 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70g gorzkiej czekolady 2 garści orzechów  (dałam(...)blenderem. 2/3 szklanki płatków owsianych zmielić w młynku do kawy (nie za drobno), wsypać do masy bananowej. Dodać proszek, całe płatki owsiane, wymieszać. Czekoladę i orzechy posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Można dodać również żurawinę albo rodzynki, sezam lub mak. Ciasto powinno być lekko klejące, ale gęste. Blachę wyłożyć papierem. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (najłatwiej to robić

Obiad gotowy
Faworki cioci Zosi 138

Gotowe w : 40 min   Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, dlatego przekopałam wszystkie swoje już wiekowe zeszyty z przepisami i udało mi się dotrzeć to

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Jabłka w cieście, mój sposób na weekendowe śniadanie. 165

Ulubione placuszki to chyba właśnie jabłka w cieście, grube plastry soczystych jabłek, umoczone w gęstym cieście i smażone na minimalnej ilości tłuszczu takie lubię najbardziej. Bez cukru, sama słodycz z jabłka. Mój mąż znowu lubi te smażone w dużej ilości oleju bądź masła i mocno obsypane cukrem pudrem. Każdy ma swoje smaki, więc najpierw smażę kilka dla siebie(...)smaku jabłkami. Wybierz takie jak lubisz, a potem 10 minut i gotowe! Przepis na jabłka w cieście: - 2- 3 obrane ze skórki jabłka - 3 jajka - 6 łyżek mąki pszennej lub orkiszowej jasnej - 150 ml mleka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia *opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii, u mnie się o zgrozo skończyły! Wykonanie: - jabłka obierz ze skórki, potnij na grube

SMYKWKUCHNI
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 156

rozsmarowuję na cieście, zostawiając z każdej strony po około 1 cm ciasta, aby móc z łatwością sklejać. Zwijam w rulon, robiąc "zakładki" przy krótszych bokach prostokąta tak, aby po zwinięciu kapusta nie uciekała.  Zwinięty kulebiak z kapustą i grzybami przekładam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przyklejam na powierzchni gwiazdki. Smaruję całość roztrzepanym żółtkiem i posypuję sezamem(...)Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Kulebiak z kapustą i grzybami będzie się piekł około 30 - 40 minut, aż pięknie zbrązowieje i wyrośnie w piekarniku. Po wyłączeniu pieca zostawiam w nim kulebiak na około 20 minut, aby nieco przestygł.  Podaję zamiast krokietów do barszczu lub bez żadnych dodatków. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Tort naleśnikowy (kakaowe naleśniki przełożone nadzieniem serowym) 222

naleśnikowy świetnie smakuje podany na ciepło jak i na zimno. Składniki na porcję dla 6 osób: kakaowe naleśniki 12 sztuk naleśników  (przepis na naleśniki, np.  TUTAJ + do ciasta należy wsypać 2-3 łyżki gorzkiego kakao) farsz serowy 0,6 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 2 żółtka cukier do smaku 1 opakowanie cukru wanilinowego do dekoracji polewa czekoladowa  (domowa(...)wymieszać. Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć naleśnika, następnie posmarować go farszem serowym. Czynność powtórzyć, aż do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być naleśnik bez farszu. Przygotowany torcik wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec (bez przykrycia) około 10-15 minut. Przed podaniem całość polać polewą czekoladową i udekorować wiórkami kokosowymi.  Smażenie naleśników Wygląd farszu przed

Ugotować
Grzebyki 174

dodatkową mąką. Rozwałkowane ciasto podzielić na pasy o szerokości 10-u centymetrów każdy. Po środku każdego pasa na całej jego długości kłaść marmoladę (pasek marmolady a nie wypełniać cały pas). Brzegi pasa połączyć ze sobą tak aby marmolada była w środku. Pasy kroić na grzebyki o długości 6-7 centymetrów każdy. Zewnętrzną stronę (bez marmolady) naciąć w kilku miejsach(...)pośrodku tak aby nie były proste a miały lekko skręcony kształt. Grzebyki pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 10 minut. Podrośnięte grzebyki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec na złoty kolor. Grzebyki Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując grzebyki z marmoladą. Grzebyki Marmoladę z róży możemy zastąpić dowolnie

mecooks

Proponowane wyszukiwania