ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1569/2544)

Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 145

ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce. Ciasto delikatnie pachnie cynamonem, który jest

Health-Fit-Life
Tani piernik – piernik wojenny 94

Tani piernik z okresu pierwszej wojny światowej – piernik wojenny. Bez miodu, tłuszczu. Tylko mąka, cukier, napar lipowy i przyprawy. Napar lipowy z karmelizowanym cukrem ma

królestwo garów
Omlet piernikowy z daktylowym karmelem i kawałkami jabłka 119

Dziś zapraszam po przepis na pyszne śniadanko, które doskonale pozwoli wczuć się w atmosferę Świąt. Przed pieczeniem i gotowaniem wigilijnych potraw przyda się porządne, dodające

Healthy food explorer
FIT tarta z budyniem i owocami :) 211

dziury i brzegi wylep pozostałymi kawałkami ciastaCiasto nakłuj widelcem i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika i podpiekaj przez 15 minut w termoobiegu.  W tym czasie ugotuj budyń. Standardowo, tak jak podaje instrukcja na opakowaniu. Owoce pokrój, jeżeli tego wymagają (np. truskawki, bo jagody czy maliny pozostaw bez naruszenia). I wymieszaj z łyżką cukru. Puszczą(...)m.in. jagody kamczackiej, która odznacza się naturalnym lekko kwaśnym smakiem). Popieczoną tartę wyciągnij z piekarnika, wylej na nią budyń, a na to wyłóż owoce. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz 25 minut.  Po upieczeniu wyciągnij z piekarnika i pozostaw do całkowitego wystygnięcia, a następnie schłodź przez minimum 1 godzinę w lodówce

Zdrowie na języku :P
Ciasto z rodzynkami i orzechami 154

gorące kroiliśmy i smakowaliśmy. Pyszne ciasto, które można polać polewą lub lukrem, udekorować bakaliami. Co tu dużo mówić, proste i szybkie smaczne ciasto, które uda się każdemu! Dziś szybkie ciasto z dżemem, rodzynkami i orzechami polecam na deser! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju(...)misce mieszam suche składniki, następnie po kolei dodaję mokre. Mieszam kuchenną trzepaczką, jak będą lekkie grudki nic się nie stanie. Dodaję rodzynki, mieszam. Piekę w temp. 175 C przez 45 minut lub do suchego patyczka. Bez termoobiegu grzaniem góra plus dół

Zasmakuj Kuchni
Sernik z rosą 186

sernika, bo jest taki pyszny. Dlatego zapraszam spróbujcie i oceńcie sami.  Spód: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 2 żółtka 100 g masła Z wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut, im dłużej tym lepiej.  Schłodzony spód wałkujemy na wielkość blaszki(...)oleju Ucieramy żółtka z cukrem do białości, następnie dodajemy pozostałe składniki i krótko miksujemy, tylko do uzyskania jednolitej masy. Ser wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy godzinę w 170 st. C Beza: 6 białek szczypta soli szklanka cukru Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta dodajemy partiami cukier i ubijamy do momentu uzyskania gęstej błyszczącej piany. Bezę wykładamy

Cynamonowe szczęście
EKSPRESOWY PIERNIK (przepis uniwersalny) 168

Święta bez piernika to nie święta 😉 Piernik to podstawa! Nie wyobrażam sobie bez niego świąt - czekam na niego przez cały rok. Przepisów na pierniki jest mnóstwo - od staropolskich, dojrzewających po szybkie i ekspresowe. U mnie właśnie znajdziecie przepis na ekspresowy piernik, który nie wymaga użycia miksera, a jego wykonanie zajmuje nie więcej niż 15 minut! resztę zrobi piekarnik(...)ciasta sprawia, że piernik jest wilgotny i bardzo aromatyczny, a gdy się piecze w piekarniku zapach jest zniewalający... Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 100 g masła 1 szklanka maślanki 3 łyżki miodu 1 słoiczek czekośliwki (ok. 200 g) 1 op. przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa

Kuchnia MagdaLeny
Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym 163

ciasto! Nie wszystko można przekazać i opisać słowami, na szczęście jest fotografia kulinarna. Mam nadzieję, że zdjęcia podobają się Wam i zachęcają do przygotowania owsianki!  Ostatnio zakochana jestem w tych delikatnie nakrapianych czarną farbą talerzykach, które kupicie w jednym z popularnych szwedzkich sklepów. Smacznego! PS. Ja idę po kawałek owsianki, jeszcze jest, ale pewnie do 20-tej zniknie ;) Pieczona(...)owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Składniki: 1 i 1/2 szklanki górskich płatków owsianych 1 garść suszonych śliwek 1/2 szklanki mleka 2 czubate łyżeczki masła orzechowego bez dodatku cukru i soli 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 jajko cukier, miód lub zamiennik do smaku cynamon do posypania tłuszcz do wysmarowania formy Przygotowanie: Śliwki suszone kroimy na mniejsze kawałki

Moja smaczna kuchnia
Gruszki z chrupiącą kołderką 169

komponować z nich wymyślne desery czy ciasta. Nie powiem, że deser czy ciasto w tym okresie to coś złego, o nie, nie. Czasami lubię poczynić coś takiego. Jednak lato to czysta natura. Nieco inaczej wygląda to jesienią czy zimą. Jedynie mandarynki wcinam bez opamiętania bez jakichkolwiek dodatków. W przypadku innych owoców jakoś zawsze szukam im towarzystwa. Uwielbiam(...)piekarnik i zapiec coś słodkiego. Słodycze oczywiście u mnie raczej z tych prozdrowotnych, z wykluczeniem pszenicy, zwykłego cukru, nadmiaru tłuszczu itp. Tak też było i tym razem.  Do pieca wjechały gruszki, ale nie same lecz w smacznym towarzystwie. Płatki owsiane, migdały i odrobina miodu. Po podpieczeniu genialnie chrupały,a z miękka gruszka i lodami smakowały wręcz wspaniale. Dodatek lodów

Przysmaki Karolki
Wilgotne ciasto migdałowe ze śliwkami 122

bez żalu przywitałam w tym roku jesień, która zawitała według mnie za wcześnie. Aby wynagrodzić sobie brak słońca, postanowiłam upiec ciasto takie, jak najbardziej lubię - proste, wilgotne i z owocami. Śliwkom towarzyszą tu mielone migdały, które chętnie dodaję do wypieków. Dzięki nim ciasta mają przyjemną, grubszą strukturę i dłużej trzymają wilgoć.  Ciasto jest lekko słodkie, z nutą cynamonu(...)tekturę przypominającą wręcz gruby piasek. Ciasta jest naprawdę sporo, więc nie próbujcie go piec w mniejszej blasze, bo może Wam wykipieć. Śliwki przed dodaniem do ciasta należy zamarynować w soku pomarańczowym i brązowym cukrze (lub słodziku). Syrop po wyjęciu śliwek następnie odparowujemy, otrzymując coś na kształt śliwkowo- pomarańczowego karmelu (pyszności!). Migdałowe ciasto posmarowane tym syropem zyskuje kolejny wymiar smaku. ➤ Zobacz

Chilli Czosnek i Oliwa
Murzynek – klasyczny przepis 196

Murzynek – klasyczny przepis Wielu osobom ciasto to kojarzy się z dzieciństwem. Klasyczne, czekoladowe, bez dodatku kremów czy owoców – jest idealne o każdej porze roku. Na dodatek nie może się nie udać, bo nawet murzynek z zakalcem jest pyszny Doskonale sprawdza się jako ciasto na imprezy, bo uwielbiają go nawet dzieci. Jednocześnie łatwo je zapakować i zabrać(...)murzynka, którego przygotowanie jest naprawdę szybkie i banalnie proste. Składniki: 2 szklanki mąki 250 g masła 3 czubate łyżki kakao 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Mleko podgrzać w garnku, dodać cukier, kakao i masło. Mieszać aż do rozpuszczenia masła i cukru oraz połączenia składników na jednolitą masę. Odstawić do wystudzenia

Taste and Cook
Chleb maślany 158

cukru. Do posmarowania przed pieczeniem 1 żółtko, łyżeczka cukru i garstka maku. Z mleka, drożdży, cukru i 4 łyżek mąki robimy zaczyn- przykrywamy na 15 min. żeby wyrósł. Pozostałe składniki łączymy ze sobą w dużej misce, dodając szczyptę soli. Następnie dolewamy wyrośnięty zaczyn i dokładnie mieszamy do połączenia się w jedną masę. Potem ciasto wyrabiamy ręką, żeby odchodziło(...)wierzchu i posypujemy makiem. Bułki pieczemy 20-30 min. zależy od piekarnika. Chleb pieczemy 35-45 min. a po wyjęciu stukamy w spód i jeżeli jest głuchy odgłos to o.k. jeżeli nie wydaje takiego odgłosu, wówczas dopiekamy jeszcze 5 min. bez foremki na kratce. Studzimy: bułki 15-30 min., chleb 30-60 min. Smacznego ! p.s. rogale i bułki maślane

chleba naszego
Drożdżowe Ślimaczki Z Truskawkami 139

podrośnięcia. 3. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) i wałkujemy na kształt prostokąta. Smarujemy marmoladą lub konfiturą tak aby końce pozostały czyste. Dzielimy na 12 pasków i na każdy pasek układamy połówki lub całe truskawki. 4. Gotowe zawijamy w ślimaczki i układamy jeden obok drugiego w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy(...)minut do lekkiego podrośnięcia. Kiedy ślimaczki już podrosły, smarujemy je tą resztką tego masła, jeśli nie zostało nam masło, nic się nie stało, ślimaczki będą równie ładne i smaczne bez niego ;) Ślimaczki pieczemy 180-190 stop przez około 35-40 minut. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Kiedy ślimaczki ostygną posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego !!! Więcej na temat kampanii

Gotowanie...to proste !
ZIEMNIACZANE KOTLETY Z WARZYWNYM FARSZEM 501

Jeżeli nie polejemy kotletów boczkiem będzie to danie wegetariańskie:) SKŁADNIKI 5 ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie. 1 jajko 1/2 szklanki mąki FARSZ 1 cebula 1/2 papryki

harrisa
Zaparzana babka drożdżowa z czekoladą i cynamonem 149

farsz na cieście zostawiając 2 cm margines. Zwijamy jak na roladę. Formę do babki natłuszczamy i wkładamy do środka wałek z ciasta, oplatając nim komin babki. Łączymy brzegi i zostawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Pieczemy w 180°C ok. 40 minut. Gotową babkę warto polać rzadkim lukrem (pół szklanki cukru pudru połączonego z 1 łyżką przegotowanej(...)niego, do wyboru mamy także Migdał z Maroka, Cytrynę z Sycylii i Pomarańczę z Brazylii – wszystkie ekstrakty są w 100% naturalne i nadają wypiekom oraz deserom niesamowity aromat bez użycia chemii. Jeśli nie przygotowujecie ekstraktów sami, to mogę je zdecydowanie polecić – skład broni się sam. Cieszę się, że taki produkt pojawił się na rynku. Do serii należą

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania