ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1561/2544)

Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 134

delikatny, kremowy, taki maślany - wprost rozpływa się w ustach. Obłędnie też pachnie i doskonale się kroi. Spód z bułki tartej także należy do najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła  100g bułki tartej (u mnie firmy Mamut ) 2 łyżki cukru(...)pieczenia. Przygotować masę. Masło umieścić w rondelku i podgrzewać (co chwilę przemieszać) aż zacznie brązowieć, a na jego powierzchni pojawią się ciemne kropeczki.  Ostudzić. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku

Di gotuje
Brownie z buraków i awokado (ciasto czekoladowe paleo) 177

zawartości wody może się okazać, że musisz dodać nieco więcej mąki kokosowej – ciasto ma być dość gęste. Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Dodaj sodę, wymieszaj i przełóż ciasto do foremki. Piecz w 170°C przez około 30 minut (aż do suchego patyczka). Ciasto czekoladowe paleo z buraków i awokado ma być w założeniu dość wilgotne, więc nie oczekuj(...)tylko 3 i powinny dać się łatwo zastąpić żelatyną miksturą z siemienia lnianego (zobacz więce: Zamiast jajek ). PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Więcej o składnikach: Czy miód jest paleo? | Czy kakao jest paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany

PaleoSMAK
Wolnowar czy multicooker 90

czasu i temperatury. Główne funkcje to: powolne gotowanie (wolnowar z dwoma ustawieniami temperatury i podtrzymywaniem ciepła, tak jak we wszystkich wolnowarch marki Crock-Pot) gotowanie na parze (parowar) pieczenie m.in. ciast (mini piekarnik) smażenie, także saute i w głębokim tłuszczu, dla mnie to świetny sprzęt m.in. do smażenia pączków ponieważ mogę precyzyjnie ustawić temperaturę tłuszczu gotowanie m.in. zupy, curry(...)pozwala upiec całego kurczaka lub kaczkę, przygotować potężną porcję bigosu lub powideł. W przypadku pieczenia dużych kawałków mięsa jest znacznie wygodniejsza niż misy okrągłe. Prostokątny kształt ułatwia tez ustawienie sprzętu na kuchennym blacie, a boczne uchwyty pozwalają bezpiecznie przenosić misę wraz z zawartością, bez obaw, że się poparzymy. Zaletą jest możliwość mycia misy i pokrywy w zmywarce. Zakres

Cztery Fajery
Truskawkowa Pianka 127

szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy na sztywno, stopniowo wsypując cukier. Ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku stale miksując na najniższych obrotach. Następnie przesiewamy do niej mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko, ale dokładnie mieszamy. Wykladamy do blaszki. Pieczemy ok. 35 minut w temp 175-180 stopni. Po ostudzeniu(...)gorącej wody cukier puder do posypania WYKONANIE: biszkopt bez dziurek    masa mascarpone   biszkopt z dziurkami+ galaretka truskawkowa ( tężejącą wlewamy do dziurek ( p.s mi stężała szybko dlatego brak foty, bo musialam szybko działać, :D ) dziurki z galaretką nakrywamy wyciętymi biszkoptami i posypujemy cukrem pudrem Ciasto warto schłodzic przed podaniem ok. 3 godziny Smacznego! p { margin-bottom

Domowe ciasta
Sernik z pomarańczami 178

przepis na ciasto, na które sporo osób czeka, gdyż widziało zdjęcie na FB-ku i prosiło mnie na priv o przepis Sernik z pomarańczami to kolejny sernik, który mogę dodać do kolekcji moich sprawdzonych sernikowych przepisów . Przepis jest banalnie prosty, wyproszony od mojego sernikożercy z okazji Walentynek, a zrobiłam go w zasadzie od niechcenia. Sernik jest bez kruchego spodu(...)pieczenia 50 ml soku z pomarańczy sól 1 pomarańcza czerwona pokrojona w plastry wraz ze skórką cukier puder masło + mąka do obsypania foremki *250 ml Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijemy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z cukrem trzcinowym i pomarańczowym na puszysty krem. Cały czas ucierając dodajemy miękkie masło, potem budyń (proszek) proszek do pieczenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placuszki migdałowe 73

zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do ich przygotowania używamy mleka migdałowego zamiast krowiego, a ja do ciasta dodałam jeszcze poduszonego banana, który smakowo pasuje do pozostałych składników. Przygotowanie takich placków jest banalnie proste. Jeżeli ktoś nie posiada miksera to bez problemu może też sobie placuszki migdałowe zrobić. W takim przypadku najpierw dokładnie rózgą kuchenną należy roztrzepać jajka(...)banan 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki płatków migdałowych 2-3 krople ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Placuszków migdałowych: Banana obrać i podusić widelcem. Do garnka lub większej miski wbić jajka, wlać mleko, dodać proszek do pieczenia, płatki migdałowe, cukier puder. Całość zmiksować mikserem na wolnych obrotach

Danka Pichci
Pieczony omlet z truskawkami 206

kakao i proszkiem do pieczenia, powoli dodawać do masy mleczno żółtkowej. Wymieszać. Następnie stopniowo dodawać pianę z białek, delikatnie mieszać do połączenia składników.  Silikonową foremkę (u mnie 20x20cm) lub blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia posmarować olejem (aby omlet nie przywarł), przelać do niej masę, a na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki. Piec 20 minut w 180 stopniach. Porady(...)osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć proszku do pieczenia i mąki bezglutenowej (np. ryżowej) jeżeli zdecydujecie się na mąkę owsianą możecie ją łatwo uzyskać poprzez zmielenie płatków owsianych osoby z nietolerancją laktozy powinny użyć mleka bez laktozy lub roślinnego kakao można zastąpić również karobem Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
CIASTO CYTRYNOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM, PIANKĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 329

szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * cukier drobny – 3/4 szkl * cukier ze skórką cytrynową Dr.Oetkera – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 0,5 szkl * budyń śmietankowy bez cukru – 2 szt * żółtko – 2 szt * woda – 1,5 szkl * drobny cukier – 1 szkl * cukier ze skórką(...)BEZA WŁOSKA: * drobny cukier – 150 g * białko – 2 szt * woda – 30 ml SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, nie przerywając ubijania wsypujemy cukier i cukier ze skórką cytrynową. Pojedynczo dodajemy żółtka, miksujemy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka w pucharku – prosty przepis 41

Przepis na kultową malinową chmurkę, ale w formie małego pucharku! Pyszne połączenie malin, galaretki, bitej śmietany z mascarpone i bezy. Zobacz ten banalnie prosty i niezwykle

Via Gusto
Dyniowo-pomarańczowe mini pączki z ricotty (pączki bez drożdży) 63

dyniowo-pomarańczowe pączusie z ricotty. Przyrządzicie je ekspresowo, ponieważ nie zawierają drożdży i nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie. Polecam! Przepis przygotowałam na bazie receptury Magdy Rączki. Oryginał znajdziecie tu —>KLIK. 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 250 g ricotty 100 g pure z dyni 2 jajka 4 łyżki cukru trzcinowego(...)dwóch łyżeczek (można lekko natłuścić je olejem) nabieramy porcje ciasta i wrzucamy do rozgrzanego tłuszczu. Pączki smażymy, aż będą rumiane z każdej strony (około 5 minut na porcję). Jeszcze gorące obtaczamy w cukrze wymieszanym z cynamonem i skórką z pomarańczy. Smacznego :) Artykuł Dyniowo-pomarańczowe mini pączki z ricotty (pączki bez drożdży) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym 88

drożdżami i zagnieść ciasto. Im krócej i szybciej siekamy składniki, a później także zagniatamy ciasto, tym lepiej. Gotowe ciasto wałkuję, wykładam na blaszce do pieczenia i przekładam jabłkami. Piekę na złoty kolor w piekarniku z funkcją góra dół. Po upieczeniu ciasto studzę i posypuję cukrem pudrem. Mam nadzieję, iż poniższy przepis na szarlotkę na cieście krucho-drożdżowym trafi(...)ciastem. Szarlotkę na cieście krucho-drożdżowym piec przez 55 minut do godziny. Upieczoną szarlotkę wystudzić i kiedy zimna oprószyć cukrem pudrem. Szarlotka Warto wiedzieć robiąc szarlotkę na cieście krucho-drożdżowym. Szarlotkę piekłam z formie do pieczenia o wymiarach 24 na 37 centymetra. Przed ułożeniem ciasta w formie, wysmarowałam ją odrobinę tłuszczem i pokryłam papierem do pieczenia. W cieście

MeCooks
Drożdżówka z kremem czekoladowym lub dżemem 73

przepisu są pyszne w smaku, miękkie i pachnące. Możesz nadziać je tak jak lubisz najbardziej: Nutellą, kremem czekoladowym lub ulubionym dżemem bądź marmoladą. Można przygotować i zjeść je nawet bez nadzienia, polecam zrobić też kilka w takiej wersji. Zazwyczaj przygotowuje się drożdżówki z białej mąki, w poniższym przepisie łączymy mąkę pszenną z żytnią mąką – to mój trik(...)Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość około 20 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 260 kcal Domowe drożdżówki z mąki pszenno – żytniej. Puszyste, słodkie drożdżówki nadziane kremem czekoladowym i owocowym dżemem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA DROŻDŻÓWKI 650 g mąki pszennej (lub mieszanki mąki pszennej i żytniej) 300 ml ciepłego mleka

ProstePesto.pl
TORCIK Z KREMEM MIODOWWO - TRUSKAWKOWYM 72

Biszkopt chałwowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 180 g margaryny 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g chałwy czekoladowo - waniliowej Krem miodowo truskawkowy: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4-5 łyżeczek kremu o smaku miodowo truskawkowym Dodatkowo: garść płatków(...)wystudzenia. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę -  lekko wymieszać. Dodać pokruszoną chałwę czekoladowo - waniliową i utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać za pomocą robota. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24

Ciastka - domowe słodkości
Baletki z makiem, nadziane nutellą. 85

ubitej bezy dodać żółtka, ubić. Następnie powoli wsypywać przesianą mąkę po łyżce i delikatnie mieszać szpatułką.  Blaszkę wyłożyć papierem, albo użyć maty silikonowej takiej jak do makaroników. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką o średnicy około 1 cm. i wyciskać porcje, nieduże krążki, a następnie po wierzchu posypać suchym makiem/ Ważne jest aby całe ciasto wykorzystać(...)ponieważ po czasie jak upiecze się pierwsza porcja ciasto już będzie wodniste i ciasteczka nie urosną tylko będą się rozlewać. Dlatego ważne jest aby wszystkie upiec na raz. Piec w nagrzanym piekarniku w 180C około 10-15 minut. do lekkiego zezłocenia.  Po przestygnięciu przekładać kremem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania