ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1533/2544)

CIASTO ZEBRA W MULTICOOKERZE 174

dzisiejszym poście zapraszam Państwa do wypróbowania przepisu na nieskomplikowane w wykonaniu,  smaczne i ładnie prezentujące się ciasto zebra. Ciasto to robi się szybko, idealnie będzie pasować do podwieczorkowej herbaty lub kawy.  Składniki : 3 jajka 200 ml kefiru(niepełna szklanka) 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 100 g. masła lub margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej spożywczej 2 łyżki kakao(...)chcemy, możemy za pomocą patyczka, narysować różne wzory. 11. Wstawiamy nasz garnek do urządzenia multicooker i nastawiamy funkcje pieczenia na 1 godzine.  12. Gdy czas pieczenia minie, wyłączamy nasze urządzenie. Po 3-5 minutach otwieramy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się upiekło. Za pomocą deseczki wyjmujemy upieczone ciasto (przekręcając garnek do góry dnem) 13. Podajemy posypane cukrem pudrem

Kulinarnie z Polką na Kresach
Burgery rybne w błyskawicznych bułkach 129

Błyskawiczne są i burgery rybne i bułki. Burgery właściwie nie wymagają smażenia, a ciasto na bułki nie musi rosnąć. Całe danie zrobisz w 20-25 minut

Niedzielny kucharz
Muffiny czekoladowe z truskawkami 344

Muffiny czekoladowe z truskawkami to połączenie ciasta czekoladowego z soczystymi owocami. Babeczki są mięciutkie i mocno czekoladowe, a dodatek truskawek wspaniale urozmaica ich smak. Z poniższego

Smakołyki Bereniki
Ekspresowa kostka orzechowa bez pieczenia 130

Ciasto jest naprawdę smaczne i przy tym bardzo szybkie oraz proste w przygotowaniu. Herbatniki przełożone grubą warstwą kremu maślano-orzechowego i czekolada tworzą świetne połączenie. Wadą jest fakt, że ciężko poprzestać na jednym kawałku, ale bez obaw dwa wystarczą, ponieważ pomimo świetnego smaku kremu na bazie masła chyba nie zje się za dużo... Polecam! (Forma o wymiarach(...)alkohol. Krem dokładnie zmiksować na średnich obrotach miksera. Całość. Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy orzechowej, herbatniki, resztę masy i ponownie ciastka. Wierzch ciastek posmarować kremem czekoladowym (ew. polać polewą) i obsypać posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc, aby herbatniki zmiękły. (*) Tym razem użyłam kremowego nadzienia

Di gotuje
Kruche ciasteczka bez glutenu, bez jajek, bez cukru 187

Kruche ciasteczka Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 1 szklanka mąki kokosowej pół szklanki mąki migdałowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

nietadieta
Maślane rogaliki śniadaniowe 205

mieszadło na hak do ciasta drożdżowego (w przypadku użycia miksera) i miksując na najniższych obrotach, do miski/misy z ciastem powoli wsypać pozostałą mąkę (2 i 1/2 szklanki mąki - patrz Uwagi do przepisu, punkt 2) i zagniatać ciasto przez około (4 - 5 minut, w przypadku miksera, lub około 10 minut w przypadku ręcznego zagniatania), aż ciasto na rogaliki będzie gładkie(...)elastyczne (i jednocześnie lepkie przy dotknięciu). Miskę/misę z wyrobionym ciastem na rogaliki przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (bez przeciągów) do wyrośnięcia, na 1 godzinę i 30 minut. Ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Po tym czasie wyrośnięte ciasto wyjąć z miski i podzielić na 2 równe kule. Każdą z nich rozwałkować

Gospodyni Miejska
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 89

zatopionymi truskawkami. Krok 1. Przygotowuję spód sernika. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam biszkopty oczywiście jeden przy drugim. PS. Sernik jest na spodzie z biszkoptów, ale równie dobrze możesz także zastąpić je herbatnikami lub po prostu wykonać bez spodu . Krok 2. Przygotowuję masę śmietankową. 2 galaretki rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku. Mieszam(...)przestudzoną galaretkę i ponownie miksuje, aż masa się połączy. Masę wylewam na biszkopty. Robię to także delikatnie i z bliskiej odległości by biszkopty nie wypłynęły na górę. Blaszkę z ciastem wstawiam oczywiście do lodówki. 2 galaretki truskawkowe rozpuszczam w 0,8 litra wrzątku. Po rozpuszczeniu studzę. Krok 3. Przygotowuję warstwę z galaretek i truskawek. Ciasto wyjmuje z lodówki, truskawki myje

Ania gotuje
pyszne naleśniki-krokiety z ryżem paprykowym, twarogiem z blendera i z piekarnika... 96

lejące ciasto, wylać do pojemnika i zostawić ciasto na 45 minut. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz posmarować olejem i rozgrzać (na pole indukcji kładę 1 ręcznik papierowy i na papier stawiam patelnię, nie brudzi naokoło płyty i można patelnią przesuwać bez zarysowania szkła, jeśli papier robi się żółty to daję nowy) , na gorącą patelnię wlać porcję ciasta, rozlać(...)wymieszać wszystko. Na każdy naleśnik dać porcję farszu, rozsmarować i naleśniki zwinąć w rulon podwijając brzegi do środka, aby farsz nie wypadał. Blacha z piekarnika z papierem do pieczenia, naleśniki układać na blaszce, posmarować olejem rzepakowym z wierzchu. Posmarowane naleśniki posypać tartą bułką. Zapiec w nagrzanym piekarniku na 180C na termoobiegu z 12-15 minut, podawać np. z barszczem

W Mojej Kuchni Lubię
Owoce pod kruszonką - Przepis na szybki deser! 92

tylko dlatego, że jest smaczne, a też dlatego że jest to ciasto bez ciasta czyli z samą kruszonką. Mówiąc krótko Agnieszka ominęła spód z ciasta i posypała kruszonką z góry.  Link do filmu z przepisem: 203 - Przepis na OWOCE pod KRUSZONKĄ - FIT CIASTO bez CUKRU! - Szybki deser dla leniwych! Składniki: jeżyny (mogą być też inne owoce(...)wysypujemy na owoce (muszą być całkowicie przykryte, możemy delikatnie uderzyć dnem naczynia, aby kruszonka powsypywała się w szczeliny). Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok. 35 minut, aż kruszonka mocno się zarumieni.  Po wyjęciu z piekarnika wystarczy trochę poczekać aby przestygło i jest gotowe do jedzenia. Ten deser wyśmienicie smakuje również na zimno

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kruche ciastka z dżemem i czekoladą 91

udały się idealnie, warto pamiętać o kilku sprawach. Ciasto kruche musi być dobrze schłodzone - wtedy jest najsmaczniejsze. Jeśli Wam się spieszy, możecie włożyć ciasto w blaszce do zamrażarki na 10 -15  minut. W innym wypadku chłodzimy ciasto kilka godzin  w lodówce. Można przygotować je też dzień wcześniej. Surowe ciasto na kruche ciasteczka możecie też przygotować z wyprzedzeniem(...)zamrozić, po odmrożeniu wystarczy tylko je rozwałkować lub wyłożyć na blaszkę i piec.  Nasze maślane ciasteczka z czekoladą są bardzo delikatne i naprawdę wyjątkowo kruche - te z brzegów można spokojnie zajadać ręką, do tych ze środka może być potrzebny widelczyk do ciasta ;) Gotowe ciastka możecie dowolnie udekorować. U mnie to tym razem wiórki kokosowe, starta biała czekolada i pestki

Lekcje w kuchni
WIŚNIÓWKA 121

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem wiśniowy : 2 opakowania budyni wiśniowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 olejek spirytusowy śmietankowy Frużelina wiśniowa: 1 słoik wiśni w syropie (700g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 - 3 łyżki(...)posypka cukrowa żółta Przygotowanie: Biszkopt kakaowy -  do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka jajka sadzone 111

jajka 80 g cukru 40 g masła   Przygotowanie:   ciastka: Wszystkie składniki na ciastka zagniatamy. Ciasto owijamy folią i odkładamy do lodówki na 30-45 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy partiami i wycinamy foremką (w części ciastek wycinamy okrągłe okienko). Ciastka pieczemy przez 12 minut w 180 stopniach. Studzimy. mus:   Ocieramy skórkę z 1 cytryny,sok wyciskamy(...)konsystencję budyniu, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia. Mus będzie dość rzadki, ale zgęstnieje po ostudzeniu.  Ciastka z okienkiem posypujemy cukrem pudrem. Na ciastka pełne (bez okienka) nakładamy mus cytrynowy, przykrywamy ciastkiem z okienkiem

Bon appetit mon amie
Pieczone pączki bananowe z czekoladą. 100

Pieczone pączki bananowe z czekoladą. Pyszne, pieczone i wilgotne pączki bananowe z czekoladą . Te pączki pokryte jedwabiście gładką polewą wykonaną z kakaa i mleka owsianego . Dekadenckie pączki a jednocześnie szybkie i proste w przygotowaniu. Wilgotne pączki o smaku słodkiego banana są pieczone a nie smażone, dzięki czemu są zdrowe. Pączki , które z łatwością możemy wykonać w ciągu zabieganego tygodnia. Idealne(...)pieczenia i sodę oczyszczoną, mieszamy i odstawiamy. Olej rozpuszczamy. Banany rozgniatamy widelcem. W drugiej misce łączymy wanilię i olej kokosowy, dodajemy banany. Miksujemy. Naprzemiennie wsypujemy mąkę i wlewamy mleko. Zaczynamy i kończymy na mące. Foremkę do pączków smarujemy tłuszczem i umieszczamy w niej ciasto na pączki. Uzupełniamy foremki do ½ wysokości. Piekarnik nastawiamy na 180°C i pieczemy

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Kinderek 103

Ciasto Kinderek powstało z miłości do moich ulubionych słodkości. Nie będę ukrywać, jestem wielką fanką czekolady Kinder. I tak było odkąd pamiętam Zaczęło się od Kinder Niespodzianki. Tę chyba lubi i zna każde dziecko, bez względu na to, czy lubi słodycze, czy też nie. Ja lubiłam bardzo i do tej pory pamiętam jak czekałam na tatę przy drzwiach(...)byłam zainteresowana zabawką, ale dziś to mi się zmieniło Wybieram czekoladę I inspirując się tym wspomnieniem przygotowałam ciasto, mam nadzieję, że będzie Wam smakować Ciasto Kinderek Składniki na tortownicę o średnicy 16 cm: 300 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 g miękkiego masła 30 g niesłodzonego kakao 80 g cukru (lub erytrolu) 2 jajka

365 dni dookoła kuchni