ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1541/2544)

Sernik na zimno z mascarpone 108

Sernik na zimno z mascarpone Kremowy i pyszny sernik z truskawkami i galaretką. Sernik na zimno z mascarpone jest tak samo łatwy do zrobienia, jak sernik

Cztery Fajery
Cytrynowa babka na oleju 93

piecze się babki w piekarniku. Babka jest smaczna sama w sobie, więc nie wymaga przekładania lub dekorowania kremami czy polewami. Ja ją delikatnie oprószyłam cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 jajek (średniej wielkości) 3/4szkl. cukru 32g cukru waniliowego 1szkl. mąki pszennej tortowej 3 budynie śmietankowe bez cukru po 40g każdy 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)waniliowy i ucierałam kilka minut na puszystą masę. Mąkę tortową przesiałam przez sito i wymieszałam z proszkiem do pieczenia i budyniami w proszku. Tą mieszankę wsypałam do ubitych jajek i wymieszałam łyżką do połączenia składników. Następnie do ciasta dolałam partiami olej i również mieszałam aż się całkowicie połączył z ciastem. Na koniec dodałam sok i skórkę z cytryny

Waniliowe Improwizacje
Pijana kostka 95

Pijana kostka to przepyszne ciasto na czekoladowym biszkopcie z kremem ajerkoniakowym i chrupiącym wierzchem migdałowo-bezowym. Całość jest tak pyszna i wciągająca, że nie można poprzestać na jednym kawałku. PIJANA KOSTKA Składniki: (forma 20x30) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 100 g mąki 1 łyżka oleju 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki wody(...)likieru amaretto krem ajerkoniakowy: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 250 g białej czekolady 200 ml likieru advocat dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (280g) mini bezy i płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i olej. Potem przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem

Bon appetit mon amie
CHLEB NOCNY BEZ ZAGNIATANIA 87

najważniejsze jest dziecinnie prosty, bez użycia miksera, bez wysiłku. Mimo,że na samej pszennej mące to i tak na plus bo bez użycia konserwantów, sztucznych spulchniaczy.    Wieczorem wrzucamy wszystkie składniki do miski, mieszamy i zostawiamy na noc w temperaturze pokojowej. Rano formujemy chlebek, pieczemy i mamy świeże pieczywo na śniadanie.   Składniki: 450 g mąki(...)suchej miski wsypać mąkę, sól, rozpuszczone drożdże - dolać letnią wodę i wymieszać łyżką. Miskę przykryć folią bądź szczelną pokrywką i zostawić na noc w temperaturze pokojowej. Rano wyjąć ciasto na blat obsypany mąką, uformować na kształt bochenka, polać olejem, przykryć folią i zostawić na ok 30 min . W tym czasie nagrzać piekarnik do 230 st C , wstawić do niego naczynie

Niespełnione zdolności kulinarne
Przepis z maminego zeszytu- ciasteczka orzechowe z lukrem żółtkowym 195

Stary przepis jeszcze od moich dziadków .Ciastka nie są skomplikowane a fajnie się je robi . przygotowanie ciasta orzechowego blaszka 24 na 24 20 dag margaryny 14

Moje Wyroby
Muffinki z masą krówkową 132

szczerze mówiąc, te muffinki bez masy, smakowały mi dużo bardziej;) Jednym słowem – polecam! 2 szkl. mąki pszennej 100 g brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 250 ml mleka 125 ml oleju około 1/4 – 1/3 puszki kajmaku Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Dodajemy(...)roztrzepujemy je lekko widelcem. Wlewamy mleko w temp. pokojowej oraz olej. Mieszamy. Składniki obu misek mieszamy krótko ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej nakładamy trochę ciasta, następnie dajemy po łyżeczce kajmaku i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 20-25 minut w temp. 180 stopni. Inspiracja

Smaki Na Talerzu
Domowe bajgle 131

dobrze połączone, bez śladów surowej mąki w masie. Odrywamy mały kawałek ciasta i delikatnie rozciągamy go między palcami aż stanie się tak cienkie, że prawie przeźroczyste. Jeśli ciasto jest suche i rwie się dodajemy odrobinę wody i ugniatamy kolejne kilka minut. Jeżeli ciasto jest zbyt mokre dodajemy odrobinę mąki i jeszcze raz ugniatamy masę. Tworzymy bajgle: Ciasto dzielimy(...)125g kawałki by uzyskać standardowe bajgle. Można oczywiście zrobić mniejsze. Z ciasta formujemy kulki, następnie przykrywamy je wilgotną ściereczką. Odstawiamy na 20 minut. Przygotowujemy 2 blaszki i wykładamy je papierem do pieczenia. Smarujemy je odrobiną oleju. Bierzemy kulkę ciasta i przekłuwamy jej środek kciukiem. Ciasto delikatnie rozciągamy tworząc otwór o średnicy ok 2,5-3cm. Możemy również uformować

Mostek w kuchni
Ciasteczka maślane 155

masło. Wyrobić malakserem lub robotem ręcznym na jednolitą masę. Kiedy składniki ciasta połączą się, dodać zółtko oraz ekstrakt waniliowy. Ciasto wyrabiać przez kolejnych kilka sekund po czym wyjąć z miski, przełożyć do rękawa cukierniczego . Na koniec rękawa nałożyć końcówkę z szerokim wyjściem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia po czym na papier wyciskać dowolnej wielkości ciasta, pozostawiając w środku małą

mecooks
Ciasto owsiane z borówkami (wegańskie, bezglutenowe) 163

Pyszne, lekkie i puszyste ciasto owsiane, słodzone syropem daktylowym i suszonymi owocami. Delikatne i mięciutkie dzięki dodatkowi Muszynianki, poza tym bardzo proste do przygotowania, więc jeszcze

Domowa Cookierenka Agi
Ciasteczka Donaty 149

ucieramy do wchłonięcia, a następnie dodajemy mąkę, budyń w proszku, śmietanę i całość zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 4-5 mm i wycinamy ciastka o średnicy około 8 mm, a następnie korkiem/naparstkiem mniejszy okrąg. Wykładamy je na blaszkę wyłożona papierem do pieczeniaPieczemy przez około 15-18 minut do zrumienienia brzegów. 3. Czekolady,  osobno ! roztapiamy

Gotowanie...to proste !
Gofry idealne - przepis podstawowy + kilka rad 1974

razie potrzeby natłuścić olejem (ja posiadam sprzęt z powłoką nieprzywierającą, więc tą czynność pomijam).  Do gofrownicy wlać odpowiednie porcje ciasta i dokładnie rozprowadzić je po płytkach grzewczych. Gofry piec przez 2-6 minut, aż staną się rumiane. (Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy, więc bywa, że może to zająć jeszcze dłużej. Moja posiada 1300W, więc(...)cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionym sosem i/lub owocami.  Kilka uniwersalnych wskazówek: - Składniki powinny być w temperaturze pokojowej - Gofry należy piec w uprzednio rozgrzanej gofrownicy. - Podczas pieczenia gofrów nie wolno otwierać sprzętu. Oczywiście na początku bez tego się nie obejdzie, aby wyczuć swoją gofrownicę, więc warto przygotować próbną, gofrową partię.  Te idealne powinny być lekko rumiane

Di gotuje
Pizza ” Valencia „ 182

minut ( najlepiej sprawdza się automat do chleba , świetnie wyrabia ciasto i oszczędza nasze ręce ) .Wyrobione ciasto ,dzielimy na dwie części , wyjdą nam z tego dwie cienkie pizze . Odstawiamy na 15 – 20 minut w ciepłe miejsce . Jedną część rozprowadzamy cieniutką warstwą na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem oprószonym mąką ,żeby się nie kleiła , zostawiając tylko nieco grubsze brzegi(...)innym pomidorowym mazidłem Posypujemy tartym serem , układamy na wierzchu , mozzarelle , salami , krojone pieczarki , całe pomidorki i oliwki . Całość doprawiamy ziołami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 C , bez termoobiegu ( grzałki góra i dół ) . Pieczemy do momentu , aż brzegi lekko zaczną brązowieć . Gotowe , podajemy na gorąco . Smacznego ! Artykuł Pizza ” Valencia „ pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania