ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:138/2544)

KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI 158

Olej z pestek dyni zwany "zielonym złotem" to olej o zielono-brązowej barwie i orzechowym smaku oraz zapachu. Jest to olej bardzo aromatyczny i należy do

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 223

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
CZOSNKOWY SCHAB GOTOWANY W MLEKU 214

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku z dużą ilością czosnku. Bez konserwantów i innych zbędnych dodatków - tylko mięso, czosnek i naturalne przyprawy. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 150

Żyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 251

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 147

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów

Kuchnia MagdaLeny
Ciasta i wypieki wielkanocne 1906

SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC NA CHRUPIĄCYM CZEKOLADOWYM SPODZIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PSZCZÓŁKA MAJA – CIASTO Z BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** RUROCIĄG – CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO RAJSKI PTAK PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA MAJONEZOWA PRZEPIS TUTAJ *** Babka majonezowa *** WIELKANOCNE MAZURKI Z CZEKOLADĄ PRZEPIS TUTAJ *** Wielkanocne mazurki *** KRUCHE CIASTECZKA WIELKANOCNE PRZEPIS TUTAJ *** *** NAJPROSTSZY MAZUREK

Blog z Apetytem
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 178

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z

Kuchnia MagdaLeny
PRALINY DAKTYLOWE A'LA FERRERO ROCHER 176

Pralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 243

Ekspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze

Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 187

Sos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 276

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ 171

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością

Kuchnia MagdaLeny
MACZANKA KRAKOWSKA 167

Maczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 177

Imbir to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Posiada liczne właściwości zdrowotne, a także odchudzające, dlatego stosowany jest nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania