ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:129/2544)

Sałatka z boczkiem 134

Sałatka z sałatą lodową, pomidorami i czerwoną cebulą, z dodatkiem chrupiącego boczku oraz grzanek, podana z sosem musztardowym na bazie oliwy. Do sosu użyłam zarówno musztardy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z cukinią 142

Makaron typu kolanka z wegetariańskim sosem cukiniowym. Pyszne i szybkie danie na lato - gotowe w niecałe 30 minut! Sos przygotowujemy z cukinii startej na tarce, z

Kuchnia MagdaLeny
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 106

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ze szparagami 191

Prosta sałatka w wersji fit z dodatkiem zielonych szparagów. Składa się z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, czerwonej cebuli, czarnych oliwek, mini mozzarelli oraz gotowanych szparagów. Całość

Kuchnia MagdaLeny
Placek ziemniaczany a'la pizza 124

Pieczony w piekarniku placek ziemniaczany z dodatkami w stylu pizzy - pieczarkami, papryką, kiełbasą, cebulą oraz mozzarellą. Placek ziemniaczany pełni funkcję spodu, który najpierw podpiekamy, a

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serkiem wiejskim 158

Sałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na

Kuchnia MagdaLeny
Taco ziemniak 125

Taco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane

Kuchnia MagdaLeny
Marynaty do mięs - 4 przepisy 154

Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka makaronowa z szynką i serem 140

Sałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana

Kuchnia MagdaLeny
Botwinka 120

Zupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 125

Pyszna sałaka z 5 podstawowych składników + sos na bazie jogurtu naturalnego. Składa się z rukoli, jajek ugotowanych na twardo, świeżych pomidorów oraz ciecierzycy i tuńczyka z

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kurczakiem i truskawkami 124

Sałatka z mieszanki sałat z dodatkiem grillowanego fileta z kurczaka, świeżych truskawek oraz oliwek, podana z sosem miodowo-musztardowym na bazie oliwy z oliwek i soku

Kuchnia MagdaLeny
Zupa węgierska 153

Zupa węgierska przygotowana na wzór lecza - z papryką, cebulą, pomidorami i kiełbasą oraz dodatkowo z ziemniakami, doprawiona papryką w proszku. Aromatyczne i sycące danie jednogarnkowe. Podana

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka wiosenna z jajkami 357

Prosta sałatka wiosenna z nowalijkami...sałatą, ogórkami, rzodkiewkami i szczypiorkiem, z dodatkiem jajek gotowanych na twardo, podana z sosem chrzanowym na bazie jogurtu greckiego oraz

Kuchnia MagdaLeny