ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1080/2544)

Agrestowo-budyniowe na kruchym spodzie 145

takiemu połączeniu – kwaśny agrest, lekko słodki budyń, gorzkie kakao, piankowa beza i idealnie kruche ciasto tworzą razem eksplozję smaków Czy można chcieć więcej? Spróbujcie, myślę, że się zakochacie Składniki na kruche ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku o pieczenia (opcjonalnie, ciasto nie musi wyrastać) Dodatkowo: 2 łyżki kakao

Słodki sentyment
Faworki z ciasta francuskiego 143

sposób charakterystycznego faworka. Postąpiłam tak ze wszystkimi kawałkami ciasta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na nim połowę faworków, zachowując między nimi nieduże odstępy. Faworki wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam je po ok. 8-9 minut w 200 stopniach, bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjęłam

Waniliowe Improwizacje
Fit Brownie 230

Ciasto Brownie jest wyjątkowo smaczne. Z tego przepisu możesz upiec ciasto i delektować się bez wyrzutów sumienia w trosce o swoją sylwetkę. Jest bardzo smaczne

Tylko pysznie
Agrestowo-budyniowe na kruchym spodzie 166

takiemu połączeniu – kwaśny agrest, lekko słodki budyń, gorzkie kakao, piankowa beza i idealnie kruche ciasto tworzą razem eksplozję smaków Czy można chcieć więcej? Spróbujcie, myślę, że się zakochacie Składniki na kruche ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 płaska łyżeczka proszku o pieczenia (opcjonalnie, ciasto nie musi wyrastać) Dodatkowo: 2 łyżki kakao

Słodki sentyment
Prosta, Domowa Pizza 221

jeśli jest za kwaśny dodajemy łyżkę śmietany i cukier. 5. Ciasto dzielimy na 2 kawałki i wałkujemy na cienkie placki. Odstawiamy na 10 minut aby się napuszyło lekko. Następnie smarujemy sosem i układamy dodatki. Na koniec posypujemy serem. Pieczemy w 200-190 stopniach przez 15-20 minut bez termoobiegu (musimy pilnować bo każdy piekarnik jest inny) Pizze podaje

Gotowanie...to proste !
Bułeczki pszenno-owsiane 170

ciasto podwoi swoją objętość - około 1 godziny. 3 Kiedy ciasto urośnie zagniatamy je ponownie i formujemy z niego 12 bułeczek. Uformowane bułeczki zostawiamy jeszcze do wyrośnięcia na 30 minut. 4 Przed włożeniem do piekarnika bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy płatkami owsianymi. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu) przez 14-16 minut do zrumienienia.   Artykuł Bułeczki pszenno-owsiane

Kuchnia Bazylii
Pieczony sernik biało-czerwony i "Tajemnica klejnotu Nefertiti" 210

Na ten wyjątkowy weekend postanowiłam upiec jakieś specjalne ciasto. Zależało mi na białym i czerwonym kolorze, więc pomyślałam o serniku. Tym razem wybór padł na sernik

Weekendy w domu i ogrodzie
placuszki jabłkowe... 234

pokojowa = do białek wsypać przesianą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wlać mleko, mikserem połączyć składniki dodać do ciasta pokrojone jabłka, wymieszać na gorącym "głębokim"oleju smażyć z każdej strony około 3 minuty złociste placuszki, odkładać na ręcznik papierowy, można posypać cukrem pudrem placuszki jabłkowe bez drożdży o smaku waniliowym są bardzo smacznym posiłkiem na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowiec z jabłkami 190

cukru - szczypta cynamonu oraz - 500 g jabłek - 1 kisiel cytrynowy bez cukru - 2 łyżki cukru Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z cukrem, aż się rozpuszczą. Następie dodajemy jogurt, jajko, mąkę i przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej rozwałkowane ciasto. Blachę odstawiamy na godzinę

Zainspirowana w kuchni
Ciastka waniliowo-kakaowe 190

masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Robię to już ręką. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż na 10 minut do zamrażarki. Następnie wyjmij i formuj większe kulki, ugniataj na płasko i wykrawaj foremkami ciastka. Piecz na środkowej półce w temp. 180 C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Pamiętaj o zachowaniu odstępów między

Zasmakuj Kuchni
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 375

Ciasto, które przygotujemy w kilka chwil, w dodatku bez użycia miksera:) Jest takie jak lubię – wilgotne i mięciutkie. Słodycz ciasta przełamują kwaśne śliwki. Jak dla mnie bomba:) Ja często wracam do tego przepisu. Polecam i Wam:) 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 100 g drobnego cukru do wypieków

Smaki Na Talerzu
Bułki grahamki z czosnkiem i cząbrem do zupy 353

lepiące . Podczas wyrabiania dodajemy masło z czosnkiem , najlepiej dodać je bez studzenia . Po wyrobieniu gładkiego , ciasta , smarujemy ręce oliwą z oliwek i formujemy małe bułeczki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kształt jest kwestią gustu i upodobań Warto je tylko ponacinać ,żeby nie pękały niekontrolowanie . Układamy je na papierze do pieczenia i odstawiamy na 30-40 minut w ciepłe miejsce

Ogrodnik w podróży
Eklery z kremem budyniowym i malinami 199

pomocą szprycy wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem podłużne eklery. Ciasto rośnie więc należy zachować odstępy między nimi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 20-25 minut. Po wyjęciu jeszcze ciepłe przekroić je na pół. Krem 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo  maliny Budyń

O kuchni z uczuciem
"Krakersy" z ciasta chlebowego 246

zrobić masę malutkich kanapeczek. Ja nie zdążyłam, zjedliśmy wszystkie bez żadnych dodatków. Polecam! składniki 230g zakwasu 285 g mąki pszennej, uniwersalnej (użyłam typ 650) 8 g soli morskiej 64 g roztopionego masła 105 g wody do posmarowania 1 jajko łyżka wody przygotowanie dzień przed pieczeniem Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce. Wymieszać niezbyt dokładnie - tak aby składniki się

Stare Gary
Tsoureki, grecki chlebek wielkanocny z pisankami 236

wetknij w ciasto pisanki, wstaw je do piekarnika i piecz 25-30 minut.  Chlebek najlepiej smakuje w dniu upieczenia. Podawaj je z masłem, mi też świetnie smakowało z dżemem.  ➤ Rada: Mimo, że barwione naturalnie, jajka delikatnie zabarwiły ciasto w moim tsoureki . Aby tego uniknąć, możecie upiec ciasto bez jajek i podać je z kilkoma pisankami umieszczonymi wewnątrz

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania