ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1079/2544)

Biszkopt z kremem 143

będzie krótko i sezonowo- mam nadzieję, że jeszcze dorwiecie gdzieś tych czerwonych pyszności... U mnie na działce ku schyłkowi ma się późna odmiana truskawek. Nie ma lata, wakacji bez ciasta z truskawkami- niekoniecznie takiej wersji i choć smakują wyśmienicie zupełnie saute, muszą  być one u mnie zagospodarowane także do słodkich wypieków. Dziś w prostej formie biszkopta z kremem(...)najlepiej smakuje prosto z lodówki.  Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru  1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż postanie sztywna, lśniąca beza. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą

Domowe ciasta
Najlepsze sernikobrownie z malinami / Cheesecake brownie with raspberries 249

jego przechowywaniu:) Myślę, że nikt nie będzie miał takiej potrzeby. Przygotowałam to ciasto własnie dla mojego ukochanego, gdyż to właśnie dzięki niemu powstał ten blog. To dla niego zaczęłam gotować, to on przygotował mi wszystko pod kątem technicznym i to on nieustannie motywuje mnie do jego udoskonalania. Bez niego ten blog nigdy by nie postał i nie odkryłabym(...)siebie w tym szczególnym dniu, na przykład to sernikobrownie. Na pewno nikt mu się nie oprze :). Przejdźmy do samego ciasta. Jest ono bardzo łatwe w przygotowaniu. Najpierw przygotowujemy czekoladową bazę brownie, którą przekładamy do ulubionej blaszki do pieczenia. Najpierw miksujemy do białości kostkę do pieczenia Kasia z cukrem. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i można ją zrobić

karmelowy
Cantuccini (biscotti)- włoskie ciasteczka z migdałami. 89

skórką lub bez 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Instrukcje Mąkę razem cukrem, jajkiem i proszkiem miksujemy lub ręcznie ugniatamy. Dodajemy migdały i staramy się aby część znalazła się w środku. Część migdałów można wcześniej posiekać. Na lekko oprószonej mąką stolnicy formujemy wałeczki (średnica 3-4 cm, delikatnie spłaszczamy). Przekładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 – 25 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, lekko studzimy i ostrym nożem ukośnie kroimy na 1,5-2 cm kromki. Ponownie układamy na blasze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 8 minut, po tym czasie odwracamy je na drugą stronę

To co lubię - gotuję i polecam
Karmelowo-kokosowy fasolnik czyli najlepszy na świecie wegański sernik 208

Dzisiejszy przepis jest modyfikacją poprzedniego fasolnika , tym razem zależało mi na tym, aby jak najbardziej wyglądał na sernik, nie tylko smakował i udało się, w dodatku bez dodatku czystego tłuszczu. Piekłam ten „sernik” dwa razy, w pierwszej wersji posłodziłam stewią zamiast i wyszło ok, ale przyznaję szczerze, cukier to cukier i mi o wiele bardziej smakował(...)surowo”, dla mnie jest idealnie słodka, ale to kwestia gustu. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg) przez 60-80 minut. Przestudź ciasto i przechowuj w lodówce. Smaku dopełni karmel. Do dużej dosyć głębokiej patelni (lub do garnka) wlej całe mleko i podrzewaj

greenscarf
Ciasto z jabłkami i orzechami. Ciasto wiewiórka 71

Ciasto z jabłkami i orzechami. Ciasto wiewiórka jest wilgotne i puszyste, z dużą ilością orzechów i jabłek, pieczone na oleju, zawsze się udaje. Piekłam je jeszcze w okresie PRL, bo przepis mam z tamtych czasów. Zachwyca smakiem i prostotą wykonania, nie wymaga wyszukanych składników, dużej ilości czasu, ani dużych umiejętności kulinarnych Jego nazwa i kolor związana jest ze smakoszkami orzechów(...)więcej kakao to powstanie nam ciasto zwane u nas SALCESON, albo zamiast orzechów damy suchy mielony mak to powstanie nam MAKOWIEC JAPOŃSKI.. Mimo, że jestem na diecie to w weekend piekę ciasta dla Piotra. Akurat mi to nie przeszkadza, nie ciągnie mnie do słodkiego. Jako kochająca zona upiekłam mężowi ciasto, które ja nazywam ciasto wiewiórka gdyż ma bardzo dużo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Focacia Barese 58

oliwek, a następnie rozsmarowujemy  ją po ściankach miski. Przerzucamy ciasto do nowej miski, a następnie składamy krawędzie ciasta do środka i tak sześć razy. Formujemy kulkę i ponownie przykrywamy ciasto folią spożywczą.  Drugie wyrastanie -  umieszczamy miskę w ciepłym miejscu (ok 25 ° C) na 30 minut. Ciasto powinno prawie podwoić swoją objętość.  W międzyczasie przygotuj formę kwadrat(...)się przynajmniej 15 minut.  Wyjmujemy ciasto z ciepłego miejsca i smarujemy go kolejnymi 2 łyżeczkami oliwy. Tak wiem dużo tej oliwy, mieszkańcy Bari mówili, że tak smakuje najlepiej. Robimy palcami wgłębienia w cieście kilkukrotnie zanurzając palce w cieście. Następnie ściskamy każdego pomidorka, aby odrobinę pękł i wkładamy go w ciasto. Ponownie polewamy ciasto 2 łyżkami oliwy z oliwy

Emskie Smaki
Sernik z kokosową bezą 285

łyżeczka cukru z wanilią (polecam ten z Skworcu )  Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki (moja miała 25x35 cm) i pieczemy ok 10-15 minut w 180 st. C na złoty kolor(...)mleko, olej i całość dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, ostrożnie mieszając. Masę serową wykładamy na zapieczony spód i pieczemy ok 50 minut w 170 st. C Beza: 7 białek  szczypta soli 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a następnie dodajemy

Cynamonowe szczęście
Muffiny z gruszką 192

ciasto nie namokło od ich wilgoci. Muffiny po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub pozostawić bez niczego, gdyż są wystarczająco słodkie. Z poniższego przepisu przygotujecie 10 sztuk. Muffiny z gruszką Składniki: 200g mąki pszennej 125 cukru 100g śmietany 18% 80g masła 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 gruszki (około(...)oraz ekstrakt z wanilii, składniki wymieszać widelcem lub ręczną trzepaczką - do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier - gruszki umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę - składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi, krótko mieszając - do ciasta przełożyć pokrojone gruszki, wymieszać - formę na muffiny wyłożyć papilotkami - do papilotek nałożyć ciasto, wypełniając 3/4 ich wysokości - piec

Smakołyki Bereniki
Baba drożdżowa na białkach 180

już w XVII wieku, wykorzystując do jej pieczenia mąkę pszenną. Często ciasto zaprawiano szafranem, który nadawał jej koloru i lekkiego korzennego smaku, oraz zapachu. Dodawano oczywiście bakalie, oblewano lukrem, i posypywano kolorowym makiem. Baby były chlubą staropolskiej kuchni, naszym rdzennie polskim specjałem, która przede wszystkim pieczone były na Wielkanoc, a ich przygotowania były wielkim wydarzeniem. Były największą ozdobą świątecznego(...)bez zarodków (które obciążają ciasto) 3.) Setki żółtek dokładnie rozbitych przecedzano przez sito, a potem ubijano je w bijce do masła. (Gwarantowało to że ciasto będzie lekkie i pulchne). 4.)Następnie robiono zaczyn drożdżowy. 5.)W końcu przyszedł czas na wyrobienie ciasta, co potrafiło trwać nawet do pół godziny. (Praca nad takim wypiekiem potrafiła, trwać cały dzień). 6.) Ciasto

Moje pyszne gotowanie
AKSAMITNY SERNIK Z KAWOWĄ NUTKĄ 153

Nagrzejcie piekarnik do 150 st bez termoobiegu, z termoobiegiem do 130 st. W wodzie rozpuśćcie kawę. Mascarpone, serek, śmietanę, cukier, mąkę i ekstrakt z wanilii zmiksujcie na gładką masę. Dodajcie żółtko i jaja, zmiksujcie, dolejcie rozpuszczoną kawę, dokładnie wymieszajcie. Masę serową wlejcie na przygotowany spód. Wstawcie do piekarnika, pieczcie około 1,5 godz (ciasto powinno być ścięte po bokach

OliveandThyme
Tropikalna torta dyniowa 162

absolutnie zbędne. Bez skrupułów możecie upiec to ciasto w standardowej blaszce i nie bajerować a i tak będą Was wszyscy uwielbiać za to ciasto. ps. Składniki podzieliłam na 3 miski, bo to znacznie ułatwia i porządkuje pracę. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 1 miska: 450 g mąki pszennej tortowej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej(...)bajerowania ciasta, na końcu instrukcja) 100 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub pekan łyżka skórki pomarańczowej lub aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Składniki z 1 miski przesiej ze dwa razy. Składniki 2 miski zblenduj na idealnie gładką i puszystą masę. Składniki z 3 miski wymieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce

greenscarf
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 120

Słodko-kwaśna pokusa (deser) Czy Was też czasem nachodzi ochota na coś słodkiego? Ja tak mam dość często Gdy nie mam czasu na pieczenie ciasta (lub najzwyczajniej w świecie nie mam na nie akurat ochoty) stawiam na desery w szklance. Proste, szybkie, a jakie smaczne. Jeśli do tego ładnie ułożymy warstwy takie z pozoru zwykły deser może się naprawdę(...)kwaśnym dżemem, syropem z limonki i ciasteczkami francuskimi okazało się przysłowiowym strzałem w 10. Polecam i Wam spróbować. A może macie ochotę na szybką kremówkę z malinową konfiturą (bez pieczenia)? Jeśli tak, to koniecznie zajrzyjcie tutaj ( klik ) Składniki: 3 łyżki masy krówkowej kajmak Helio 2-3 łyżki śmietanki zimnej 125 g mascarpone 4 ciastka 2-3 łyżeczki syropu

Słodkie okruszki
Bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami 210

nadaje ona wilgotności i odpowiedniej konsystencji. Bezglutenowe ciasto z cukinii Drukuj Porcje: keksówka o długości 20cm Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: 300g cukini 4 jajka 80g ksylitolu 60ml oleju kokosowego 1 lyżeczka domowego ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 100g mąki gryczanej 100g mąki jaglanej 50g mąki z tapioki 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 100g(...)jaglaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia i cynamon przesiewam do miski. 7 Cukinię odciskam z nadmiaru wody, dodaję do ubitych zółtek. 8 Do mokrych składników dodaję mieszankę mąk i dokładnie mieszam drewnianą łyżką. 9 Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. 10 Drewnianą łyżką delikatnie łączę pianę z białek z ciastem. 11 Dodaję borówki i mieszam delikatnie

Book of spells
Ciasto z cukinią i ananasem 104

szklanki mąki łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 1 szklanka startej na dużych oczkach cukinii ( 1 szt średniej wielkości) 1/2 szklanki orzechów posiekanych ( dowolnych) 3 plastry ananasa z puszki Krem 1 szklanka soku z ananasa 3/4 budyniu cytrynowego lub waniliowego, bez cukru 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo 3-4 plastry(...)całkowitego wystygnięcia. Sypkie składniki ciasta wymieszać w misce.Jajka zmiksować z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym na puszystą masę. Ubijać dalej i powoli dolewać olej. Następnie dosypywać produkty sypkie i miksować dalej tylko do połączenia składników. Cukinię oraz pokrojony w kostkę ananas i orzechy dodać na koniec, wymieszać łyżką. Formę kwadratową 24/24 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać

gotuj ze mną
Ciasto z kisielową pianką, brzoskwiniami i galaretką 277

tego ciasto zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Ciasto jest bardziej stabilne, zdecydowanie lepiej się kroi, a owoce i większa ilość galaretki nadają mu dodatkowej lekkości. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Kisielowa pianka: 2 op. kisielu morelowego bez cukru 5-6 łyżek cukru(...)Następnie dodajemy po 1 żółtku za każdym razem dokładnie miksując. Na koniec delikatnie mieszając drewnianą łyżką, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Przygotowaną masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (21x32cm) i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Trzy szklanki wody przelewamy do rondelka, dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. W jednej szklance wody

Smaki Na Talerzu