chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:35/181)

Serowa kartoflanka z chipsem bekonu 103

jesień .. Lubię tą porę roku ale nie lubię jak pada i wszędzie pełno błota . Cóż , trzeba się więc pocieszyć miseczka pysznej , kremowej , serowej kartoflanki z chrupiącym boczkiem Polecam ! składniki : 4-5 średnich ziemniaków duży kawałek białej części pora kawałek cukinii ( wielkości jednego ziemniaka ) 2 duże serki topione cheddar lub emmentaler (te złote kostki , dowolnej firmy np. Lactima ) 1 l bulionu

Ogrodnik w podróży
Pieczone udka z kurczaka (z chrupiącą skórką) 173

przygotowania idealnie wypieczonych udek z kurczaka. Świetnie się sprawdzą na niedzielny obiad lub rodzinne spotkanie. Mięso przygotowane w poniższy sposób jest miękkie, aromatyczne i z chrupiącą skórką. Takie udka możecie podać z ziemniakami lub kopytkami. Składniki na 6 porcji: 6 dużych udek z kurczaka (wagowo 1 kg) sól, pieprz kurkuma tymianek papryka słodka przyprawa czosnek kolorowy* 3 łyżki oliwy

Ugotować
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie 150

mieszamy. Skrapiamy na koniec delikatnie oliwą Pieczemy pod przykryciem przez ok. 20-25 min. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze przez 35-40 minut aż ziemniaki i kurczak będą miękkie. Jeśli lubimy chrupiącą skórkę z kurczaka to na ostatnie 10 minut możemy włączyć termoobieg. Jeżeli sos za mocno wyparuje dodajemy trochę wody. Podajemy natychmiast po upieczeniu polewając go sosem

Oslov.
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 139

dól do 190 stopni C przez około godzinę. Jeśli wierzch zapiekanki zbyt mocno się przypieka, można przykryć folią aluminiową. Przed wyjęciem sprawdzić warstwę wierzchnią ziemniaków. Ziemniaki powinny być miękkie, jeśli są jeszcze chrupiące to, należy zapiekankę dłużej podpiec. W zapiekance chrupiący powinien być jedynie brokuł. Po upieczeniu odczekać około 5 minut, aby zatrzymał się proces pieczenia i składniki

Kuchcik gotuje
Sos grzybowy z boczniaków z brokułami 147

wody w razie potrzeby. Następnie, zalewamy danie zmiksowanymi ziarnami słonecznika, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotujemy przez kilka minut. Mnie najbardziej smakuje z chrupiącą surówką Można podawać również z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem albo ryżem. Smacznego! Artykuł Sos grzybowy z boczniaków z brokułami pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Dietetyczna babka ziemniaczana (z cukinią) 139

przesyłkę czekałam około 1,5 miesiąca, ale warto było! Dla mniej cierpliwych - podobne urządzenie jest również dostępne na Allegro. Tak pokrojone ziemniaki lekko spryskuję oliwą w sprayu i wkładam do piekarnika, wychodzą z tego super chrupiące chipsy. Takie chrupiące sprężynki na pewno zrobią furorę na domowej imprezie.  Kolejną odsłoną odchudzenia dania z ziemniaków jest dietetyczna babka ziemniaczaną, w której

Feel Eat
Placki ziemniaczano-marchewkowe w zdrowej odchudzonej wersji 116

trawienne. Nie ma jednak żadnego problemu, żeby przygotować je w wersji odchudzonej. Osobiście uważam, że w tym wydaniu wychodzą o niebo lepsze. Placki ziemniaczane są delikatnie chrupiące z wierzchu, miękkie w środku. Poza ziemniakami dodałam do nich także marchewkę, co fajnie podkręciło smak. Polecam podawać je z lekkim sosem lub dipem. U mnie w tej roli domowy sos pomidorowy

HealthyCreations
Bardzo kobiece jajko w koszulce na czosnkowym szpinaku i rosti z batatów 166

jesteśmy silne i mieszkamy czasem w skorupkach, przez które nie łatwo się przebić do słodkiego wnętrza. Zawsze jednak jesteśmy mocną podstawą pełną miłości i troski, jak chrupiące i delikatne zarazem rosti ze słodkich ziemniaków w podstawie dania. Bywamy też wiotkie i zwiewne, jednak nigdy nijakie, z głowami pełnymi pomysłów i oczami pełnymi nadziei, jak gniazdko ze szpinaku w nadziei kolorze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak po polsku faszerowany wątróbką 127

więc zadbajcie o najlepszą jakość tego drobiu. Niby taki minimalizm przypraw i dodatków, a efekt zaskakujący. Soczyste mięso i wilgotne nadzienie w środku, a na zewnątrz chrupiąca maślana skórka. Podawajcie na obiad z ziemniakami oproszonymi koperkiem i ulubioną surówką! Składniki: 1 sprawiony kurczak (ja miałam o wadze 1,5 kg) 4 wątróbki drobiowe 3 jajka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

Kierunekuchnia
Chleb pszenno-żytni na drożdżach 176

Domowy chlebek z chrupiącą skórką i aromatyczną czarnuszką. Dzięki dodatkowi ziemniaków, chleb bardzo długo zachowuje swoją świeżość. Składniki: 400g mąki pszennej typ 650 100g mąki żytniej razowej typ 2000 100g słonecznika 250-300ml ciepłej wody 10g soli jeden duży, ugotowany i rozgnieciony ziemniak 30g świeżych drożdży łyżeczka cukru Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Przeczytaj cały przepis - Chleb pszenno-żytni

AleTorcik
Bigos bezmięsny z białą fasolą 134

Bigos bezmięsny pachnący mocno kiszoną kapustą i przyprawami. Delikatności potrawie nadaje fasola Piękny Jaś Jamar . Pyszny i wyrazisty. Bigos podaję z ziemniakami. Zdarza się, że podjadamy go z chrupiącą bagietką, na szybko. W zależności jakie wybierzecie dodatki z pewnością będzie to syte i dobre danie. Składniki: 1,5 kg kapusty kiszonej opakowanie fasoli Piękny Jaś Jamar 2 cebule 6 pieczarek

Zasmakuj Kuchni
kremowy gratin z ziemniaków z karmelizowaną cebulą i parmezanem 140

kolejny ziemniaczany strzał w dziesiątkę. W punkt kremowe, z wierzchu chrupiące, przełamane słodyczą cebuli. Cudo. Składniki: - 6 średnich, równych ziemniaków - 2 duże cebule - dwie łyżki parmezanu - 2 ząbki czosnku - 100 ml śmietanki 30% - gałązka kopru - 2 łyżki cukru - łyżka octu balsamicznego - dwie łyżki masła + trochę do posmarowania formy - sól i pieprz do smaku Zaczynam od karmelizowania cebuli, ponieważ

Cook&Love
Kurczak pieczony w warzywach 136

kurczaka a następnie pozostałe warzywa. Przykrywamy w pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Na 5 minut przed końcem można zdjąć przykrywkę, aby kurczak nabrał chrupiącej skórki. Podajemy z kaszami, ryżem bądź ziemniakami. Kurczak pieczony w warzywach SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pikantne ziemniaczki z piekarnika 195

samodzielne danie, jak i dodatek do mięs, sałat itd. Spełnią się równie dobrze w porze domowego obiadu czy na przyjęciu. Spróbujcie. ... czyż nie wyglądają zachęcająco? Ta chrupiąca, pikantna skórka... Składniki: około 1 kg ziemniaków 6 łyżek oliwy z oliwek 1 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 płaska łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 3/4 łyżeczki ostrej czerwonej papryki

Słodkie okruszki
Placki ziemniaczane 173

Cudowne, przepyszne, chrupiące... Ja zajadam je ze śmietaną, inni ze śmietaną i cukrem lub z wszelakimi sosami :) Dla 4 osób potrzebujemy: 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 cebule 2 plastry sera żółtego pół szklanki maki sól i pieprz Ziemniaki można zetrzeć na tarce z małymi oczkami lub jak ja zblenderować na papkę razem z cebulą i serem żółtym. Następnie dodajemy

Kolejny blog o gotowaniu

Proponowane wyszukiwania