zupa grochowa krem z dodatkiem wędzonej szynki. Zapewniam, że talerz takiej zupy nakarmi każdego. Wiem, że w klasycznej grochówce są też ziemniaki, ale ja właśnie lubię ją w tej formie, bez ziemniaków, zmiksowanej na krem i z chrupiącą grzanką. 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle
Smaczny zeszytDziś pieczone udka kurczaka, mocno doprawione ziołami, aromatyczne i soczyste. Pieczone z dodatkiem soku z cytryny. Chrupiąca skórka. Podane z puree z ziemniaków i selera oraz marchewką z groszkiem. Na upieczone udka wylewam sos pomidorowy z pomidorów krojonych, ziół i kaparów uprzednio podgrzanym, przepis poniżej. Obiad na każdą okazję! SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka (ćwiartki) sól, pieprz cytrynowy, papryka słodka
Zasmakuj KuchniPieczone udka kurczaka z chrupiącą i aromatyczną skórką podane z ziemniakami z sosem z kurek, cebuli i koperku. Do tego sałatka z kapusty lodowej z papryką, ogórkami i pomidorkami. Obiad rewelacja, danie które zawsze się sprawdzi w naszej kuchni. I choć nie bardzo w ten upał chce się odpalać piekarnik, wydziwiać i gotować to warto było. Soczyste mięso, aromatyczne kurki
Zasmakuj KuchniMAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi
Niedzielny kucharzByło coś od Pascala, więc przepis Okrasy też powinien zostać wypróbowany. Takie chrupiące kurczaczki fajnie smakują z pieczonymi ziemniakami. Do tego zielona surówka i mamy obiad jak marzenie ;) Składniki : - filet z kurczaka, - 2 łyżki mąki pszennej, - 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, - około 100 g drobnych płatków owsianych, - 1 łyżka ziół prowansalskich, - sól, pieprz, - 1 - 2 jajka. Wykonanie : Filet z kurczaka pokroić
Przepisy Mikołajadrugą stronę i pieczemy kolejne 13 minut. Nie używamy papieru do pieczenia. Spływające masło na blaszkę spowoduje, że kotleciki będą się lekko smażyły, przez co będą chrupiące i rumiane. Kotlety podałam z ziemniakami i surówką z buraków. * można zastąpić mielonymi płatkami owsianymi Notes - kotlety można również usmażyć - kotlety najlepiej smakują zaraz po upieczeniu By Małgorzata Hert Wędr
Wędrówki po kuchniodmianą dla fileta w panierce lub ryby z piekarnika na pewno są te kotlety rybno-ziemniaczane. Delikatne i miękkie w środku, a na zewnątrz złociste i chrupiące. Ryba jest dobrze wyczuwalna, a ziemniaki nadają pulchności i oczywiście sprawiają, że kotlety są jeszcze bardziej pożywne. Do tego świetnie pasujący dodatek – kwaskowy sos z kaparami i sokiem z cytryny
Smaczna Stronanabierze wyjątkowego smaku jeżeli dodamy do niej śmietanę lub majonez. Do czego podać surówkę z marchewki i ananasa. Propozycje podania: halibut smażony z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką z marchewki >>> chrupiące udka kurczaka z ryżem jaśminowym i surówką z marchewki>>> kotlety schabowe z frytkami i surówką z marchewki>>> Smacznego :) Surówka
Moja Książka Kucharskapasterza to dwie przepyszne warstwy zapieczone razem w piekarniku – pierwsza to soczysta mięsna potrawka, z cebulą i warzywami, a druga to kremowe w środku a chrupiące i złociste z wierzchu ubite ziemniaki. Zestaw warzywny podany w przepisie poniżej to tylko sugestia – tak naprawdę do mięsa można dodać mniej lub więcej warzyw, wybrać swoje ulubione lub zrobić przegląd
Smaczna Stronapyszną i sycącą sałatkę wymyśliłem zeszłej zimy. Pieczone buraki oraz słodkie ziemniaki, zielony jarmuż, prażone migdały oraz chrupiąca kasza gryczana czynią z niej sycące i rozgrzewające danie. Bataty podczas sezonu można również podmienić na dynie. Będzie równie pysznie! W tej sałatce zdecydowanie najlepszy jest dodatek prażonej kaszy gryczanej, która rewelacyjnie chrupie. Sałatkę podaję tym razem z odrobiną octu
Food Squarefantastyczną pastę! Po raz kolejny przekonamy się, że wystarczy kilka najlepszej jakości składników, by stworzyć danie które zachwycać będzie nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Ukochany makaron, ziemniaki i fasolka szparagowa, świeża aromatyczna bazylia, chrupiące orzeszki piniowe i genialne sery! Tylko tyle albo aż tyle! SPAGHETTI BARILLA PEŁNOZIARNISTE Z PESTO LIGURYJSKIM zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych! Jak dla mnie Mistrzostwo(...)świata! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI : * makaron spaghetti pełnoziarniste Barilla 320 g * fasolka szparagowa – 100 g * ziemniaki – 2 szt * bazylia – 1 pęczek * orzeszki piniowe – 1 garstka * tarty parmezan – 4 łyżki * tarty ser owczy pecorino sardo – 1 łyżka * oliwa z oliwek – ok 100 ml * czosnek – 1 ząbek * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ziemniaki obieramy, kroimy
Ostra na Słodkosmaku – bardzo letni! Nam perfekcyjnie smakował z ugotowaną na sypko kolorową komosą ryżową, ale świetnie jako dodatek do tak upieczonego mięsa i sosu sprawdzi się ryż, chrupiąca bagietka i gotowane albo upieczone ziemniaki. Przepis jest prosty i niewymagający – kupcie jak najlepszego kurczaka, to on jest tutaj gwiazdą! Do tego przepisu możecie użyć udek kurczaka, albo całego kurczaka z wolnego wybiegu
Karo in the KitchenPyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto
Niedzielny kucharzdniu imprezy 🙂 To, co mi się w niej najbardziej podoba, oczywiście oprócz smaku, jest fakt, że jest to „all in one” – mamy chrupiącą skorupkę, mięciutkie, wilgotne wnętrze z ziemniaków i tuńczyka i nadzienie, które zazwyczaj podane by było [...] Artykuł NADZIEWANE KULKI Z TUŃCZYKIEM pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comPolędwiczki z kaszą gryczaną, wędzonym serem twarogowym i szpinakiem , to proste i smaczne danie obiadowe, które nie wymaga dodatków w postaci ziemniaków czy klusek. Wystarczy spora ilość chrupiącej surówki np. z czerwonej kapusty. Otrzymujemy wówczas zdrowszą wersję typowego obiadu z roladami w roli głównej, w której z pewnością zagustują “mięsożerni” panowie :) Dzięki sporej ilości nadzienia, w skład którego
Moja Delicja