chrupiące k - 500 przepisów (strona:13/34)

Chłodnik z orzechami 168

pełne smaku, świeżych warzyw i witamin. W dodatku przygotuje się je w zaledwie kilka minut. Świetnym urozmaiceniem letniego chodniku są orzechy, które fajnie przełamują konsystencje i przyjemnie chrupią ;)   Składniki 3 długie zielone ogórki 2 pęczki rzodkiewek 100g łuskanych orzechów włoskich pęczek koperku 1l kefiru lub jogurtu naturalnego ząbek czosnku sól, pieprz, cukier Sposób przygotowania Ogórki i rzodkiewki

Pyry na Gaz
Szparagi z pistacjowym pesto 152

Propozycja smacznego i lekkiego posiłku lub warzywnego dodatku do dania głównego, który świetnie zastąpi tradycyjną wersję z bułką tartą.  Łączy w sobie chrupiące pistacje, aromatyczną bazylię i sezonowe szparagi. Składniki: (na 3 porcje) 500g białych szparagów sól łyżka cukru 3 łyżki obranych pistacji bez łupi 3 łyżki parmezanu startego 3 łyżki oliwy z oliwek

Pyry na Gaz
Szybki biszkopt z truskawkami i czekoladą na każdą imprezę 188

się wielkie litery, I wielkie oklaski. I zadowolone, najedzone, uśmiechnięte buzie. Uwielbiam je za, za...za wszystko! Za prostotę, za szybkość wykonania, za przystępne składniki...za nieziemski smak- lekko chrupiący na zewnątrz i rozpływający się w ustach środek. I czekoladę. Omm... i, oczywiście, a może i przede wszystkim, TRUSKAWKI!  Może wydało Wam się dziwne to, co napisałam

Gotowanie to kochanie
łatwy chleb z jajkiem i ziarenkami selera... 196

piekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce chleb ma chrupiącą skórkę, jest delikatny i smaczny..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fotorelacja: krakowskie obwarzanki 163

zrobić miejsce kolejnym partią a my wygłodniali czekamy aż przestygną – trochę to chore żeby jeść o tej godzinie ale ciężko obejść obojętnie czując zapach i słysząc dźwięk pękającej chrupiącej skórki pysznych obwarzanków. W końcu doczekaliśmy się ze można było zacząć konsumpcję. Najpierw mak, później sezam, sól i nasze ulubione z serem – ech… uczta dla podniebienia

Kuchenne Wariacje
Jaglarnik 137

proszę, nie odwracaj głowy, ponieważ jaglarnik jest skierowany nie tylko do roślinożerców. Jestem w dużej mierze przekonana, że Ci posmakuje. A to dzięki naprawdę pysznej masie spoczywającej na przyjemnie chrupiącym owsiano-migdałowym „fundamencie”, a z wierzchu posypanej orzechowymi płatkami. To pierwszy jaglarnik na moim blogu, chciałam więc umieścić przepis podstawowy. Zamysł był taki, aby upiec ciasto bazowe o waniliowym

Roślinna - blog wegański
Sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą i żółtym serem + film 237

Prosta, tania, smaczna i sycąca sałatka z kapustą, surowym kalafiorem, kukurydzą oraz żółtym serem to znakomita propozycja do potraw z grilla lub jako samodzielna przekąska. Chrupiąca i szybka w przygotowaniu sałatka będzie świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości. składniki na 6 porcji 1/2 główki małej kapusty mały kalafior 25 dag sera żółtego 400 g kukurydzy z puszki 100 g majonezu

Smakowite Dania
Mule z szafranem w białym winie 194

piekarnika na 10 minut. Po tym czasie mule przecedzamy; sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę i drobno posiekaną pietruszkę. Wkładamy mule i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu z chrupiącym pieczywem. Smacznego! :) Przepis znalazłam na stronie ' W SMAK

My Culinary Art
Dorada z grilla z werbena cytrynową 180

Ryby z grilla smakują wybornie nawet wtedy jeśli jest to grill w piekarniku. Polecam serdecznie takie podanie ryby, ma chrupiącą skórkę i soczyste mięso a werbena nadaje jej cytrusowej nuty. Dorada z grilla z werbeną cytrynową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielone ogórki słodko-pikantne 484

Chrupiące świeże ogórki krótko marynowane w słodko-pikantnej zalewie w stylu koreańskim. Przypadną do gustu wielbicielom surowych warzyw, którym znudziła się mizeria :) Zalewę można przygotować wcześniej, a ogórki zrobić tuż przed podaniem. Nie zajmie to więcej, niż 10 minut. 6 ogórków gruntowych (długości około 10 cm ) 5 łyżek oleju lnianego lub oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego ¼ łyżeczki

Trzeci talerz
Kotlety mielone z szynki i wędzonego boczku 211

trakcie kolejnych kilku minut spokojniejszego już podgrzewania. Również fakt użycia chudego mięsa jako bazy sprawia, że zawartość tłuszczu w kotletach będzie zupełnie akceptowalna. Tak usmażone będą z zewnątrz lekko chrupiące, a w środku wyjątkowo soczyste, aromatyczne i kruche. Tak przygotowane kotlety mielone najlepiej spożywać na ciepło, np. z ziemniakami lub pieczywem z dodatkiem czegoś kwaśnego (kiszony ogórek, marynowane grzyby

Kulinarna Pokusa
Pieczony udziec z indyka 227

miękkości, zwykle przez 2 godziny. W międzyczasie 2-3 razy polewamy wierzch mięsa sosem z pieczenia. Przez ostatnie 10 minut możemy je piec bez przykrycia, aby skórka stała się chrupiąca i nabrała ładnego koloru. Podajemy na gorąco razem z pieczonymi ziemniakami, duszoną marchewką oraz sosem z pieczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-105 {margin: auto;} #gallery-105 .gallery-item

Kulinarna Pokusa
Pstrąg z grilla 144

grilla 2015-05-22 10:45:40 Przepis na idealnego pstrąga z grilla, którego przygotowanie i upieczenie zajmie chwilę, a mięso będzie delikatne, soczyste i aromatyczne, ze złotą chrupiącą skórką. Zapisz przepis Drukuj Składniki wypatroszone i oczyszczone z łusek pstrągi – po 1 na osobę, ok. 300g każdy kilka ząbków czosnku kilka łodyg rozmarynu 1 cytryna sól pieprz czarny świeżo

Kulinarna Pokusa
Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy 184

obiedzie przyszła pora na deser, który przygotowałam wcześniej. Banany, truskawki, miód i owocowe crunchy to sekret tego pysznego deseru; orzeźwiający, owocowy, delikatny i chrupiący. Dzięki zakupom zrobionym w CABAS.pl miałam pod ręką musli owocowe crunchy z dodatkiem wiśni i malin, które w połączeniu z sorbetem były doskonale wyczuwalne w smaku. Sorbet banannowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy Składniki

Moja smaczna kuchnia
Kruche makowe gwiazdki 219

Kruche, makowe świąteczne ciasteczka. Delikatne, chrupiące. Fajna zabawa dla dzieci. Moje kreatywne dziecko stworzyło kruche makowe dinozaury, więc co kto woli.  Oryginalny przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com We wtorek korzystając z dnia wolnego w pracy postanowiłam wziąć się za pieczenie. Najpierw zagniotłam ciasto, wstawiłam do lodówki i pojechałam na poszukiwania foremek w kształcie gwiazdek. Na ciasto zużyłam

apetytnapieczenie

Proponowane wyszukiwania