chleb - 26672 przepisów (strona:1278/1779)

Tradycyjny schab duszony w plastrach 342

niego swoje sposoby. Ja sama muszę wyznać piekę schab rzadko, chociaz właściwie nie wiem dlaczego. Tym bardziej, że jak coś z obiadu zostanie świetnie się nadaje do chleba na zimno

Polska Zupa
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 216

łyżeczki, woda 2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, ocet 10 % 1/2 łyżeczki filety płotek opłukać, wędzony boczek pokroić na kawałki, cebulę pokroić na cząstki, odkroić z bułki paryskiej kromkę chleba w maszynce na średnich oczkach zmielić filety ze skórką, boczek cebulę i na koniec kromkę paryskiej do masy dodać pozostałe składniki w tym bułkę odciśniętą z mleka, natkę pietruszki zmiksowaną

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik przekładany powidłami i kremem 369

Pierniki nigdy nie były moją mocną stroną. Swój pierwszy piernik upiekłam w Al-Khobar w maszynie do chleba, ponieważ mieszkania w naszym compoundzie nie były wyposażone w kuchenkę z piekarnikiem. Piernik tak zasmakował naszym znajomym, że przepis powędrował do ich żon w Indiach i Pakistanie. W czasie wakacji w Polsce musiałam go jednak przystosować do standardów piekarnikowych. Drugim problemem były

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto 231

smaczny i lubiany raczej przez wszystkich. Tym razem spróbujcie oprócz tradycyjnego sera i wędliny dodać ciekawy smak: pesto czerwone - rosso. Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Składniki: 4 kromki chleba tostowego 3 plasterki sera żółtego kilka plasterków szynki masło pesto czerwone (rosso) Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Wykonanie: Wszystkie kromki smarujemy masłem. Dwie kromki smarujemy pesto. Nakładamy

Pyza i Surówka
TOP 3 - WRZESIEŃ 2015 199

statystykach wyglądał tak : 669 polubień na FB       157 obserwujących       14 postów 43, 246 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Kruszaniec z gruszkami   Chleb na owsiance   Tęczowy śmietanowiec  Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
najlepsza pizza na cienkim drożdżowym spodzie 210

okruszka, powstają dania o wprost fantastycznym smaku. Podobnie rzecz miała się z pizzą która według jednej z hipotez, powstała, na biednej włoskiej prowincji, jako "efekt uboczny" w trakcie wypieku chleba. Pizzę pieczono bowiem w piecach, z ostatków chlebowego ciasta, po zakończeniu właściwego wypieku, kiedy temperatura w piecu była już za niska, by upiec w nim kolejne bochenki. Temperatura pieca była

Miód i pieprz
Domowe masło orzechowe - słodkie, ale bez cukru 174

orzeszków umieścić w słoiczku, dosypać szczyptę soli i dodać stewię. Dosłodzić i dosolić według uznania - ja daję jedynie odrobinę soli, ale niektórzy lubią bardziej słone masła orzechowe. Podawać z chlebem lub jako dodatek do deserów

FitKot
eklery z Master Chef 152

wyciskamy  podłużne ciastka, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor. Po upieczeniu wyjmujemy eklery z piekarnika, lekko studzimy i przy pomocy noża do chleba przekrawamy eklery wzdłuż na pół... tutaj

w mojej kuchni
Francuski klasyk: galette 231

tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania,  ciasto z jeżynami  to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach, czy to aby na pewno jest  to , moim oczom ukazała się tarta... Ale nie taka zwykła, a  galette . Co to takiego? Najprostsza

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? 230

produktów. Na pierwszy ogień poszła mąka kokosowa.   Do czego używać mąki kokosowej? Mąka kokosowa ma łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki.   Czym się wyróżnia? Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością błonnika

Powiedz dietom nie
Domowa nutella 1181

czasu do czasu robię moim chłopakom domową nutellę do chleba czy naleśników. Jest smaczna, ale co najważniejsze bez chemii i żadnych innych dodatków. Jednak , aby była gładka musimy dość długo miksować, aby nie wyczuwalne były kawałeczki orzechów. Bardzo dobre są naleśniki z tym kremem, babeczki czy tak jak robią moje chłopaki wyjadają łyżeczką ze słoiczka. Składniki: 300 g orzechów ziemnych

O kuchni z uczuciem
Proste ciasto na oleju z owocami 236

mąkę, olejek waniliowy i proszek do pieczenia.  Ciasto praktycznie robi się samo. Przelać ciasto do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blaszki. Ja używam takiej, w której piekę chleb. Włożyć do nagrzanego do 170-180*C piekarnika ( góra dół ). Piec około godzinę i 10 min. Czy ciasto jest już upieczone sprawdzić przy pomocy drewnianego patyczka ( ciasto nie powinno

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania