roztrzepaniu widelcem, wymieszać i smażyć je tak jak lubimy, na pewno białko musi być ścięte. Pod koniec doprawić pieprzem i solą do smaku. Taka jajecznica świetnie smakuje z razowym chlebem
Kuchcik gotujeBardzo dobra sałatka, my lubimy ją na chleb. Łososia odcedzić i wrzucić do miseczki, dodać odsączoną kukurydzę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Pokrojone jajka dodać do łososia i wymieszać. Dodać tyle majonezu, żeby składniki się zlepiły. Ja dodałam jedną łyżkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatka jest pyszna, bardzo polecam
Kuchnia Pokoleńjest mniejsza niż forma z piekarnika, jej wymiary to 30*40 cm. Oprócz rolad można upiec na niej ciasteczka, które nie przywrą, wytrawne paszteciki czy ciasto drożdżowe a nawet chleb. Jedno rozwiązanie, wiele zastosowań. Taką matę możecie kupić TUTAJ (klik) w sklepie StrefaUlubiona.pl
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodzielić ją na mniejsze kawałki łopatką. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kaszanka się rozpadnie, przemiesza z cebulą, a całość się ładnie przypiecze. Podawać z domowym chlebem i dodatkiem chrzanu. Smacznego
Grunt to przepis!wielu krajach. Jest idealna na ciepłe dni, świetnie chłodzi, jest zdrowa i możemy ją szybko zrobić, nie marnując pogody na stanie przy garach. Smakuje świetnie w towarzystwie świeżego, pełnoziarnistego chleba. SMACZNEGO! Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki Łowicz (ja nie mogłam znaleźć krojonych w sklepie więc kupiłam całe i pokroiłam) 1 zielona papryka 1 seler naciowy 1/2 awokado
CzarnawisienkaNa blogu zawiało ostatnio pustką i chyba już nawet jakieś pajęczyny powiewają w kątach. Wielkie przedświąteczne plany wypiekowe diabli wzięli, przyszło choróbsko, potem poświąteczne lenistwo…
brunetkawkuchnikaszy gryczanej wg przepisu Pani Janiny Olszowy z książki „Nasze kasze”. Danie okazało się bardzo smaczne, soczyste i treściwe. Czulent podawany bywa najczęściej z ziemniakami lub po prostu z chlebem i kiszonymi ogórkami. Ja podałam go z bieszczadzkimi kotletami z ziemniaków i sera. Składniki: 500 g pręgi wołowej lub mostku wołowego 1 szklanka kaszy gryczanej 1 szklanka fasoli „Jaś
Trzeci talerzjajkiem. Porcja na rodzinne śniadanie dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 4 jajka, 1 łyżka drobno poszatkowanej bazylii, 1 łyżka drobno poszatkowanego szczypiorku, 300 g sera ricotta, 4 kromki chleba, oliwa z oliwek, sól i pieprz. Przygotowanie: Gotujemy jajka na twardo. Obieramy je ze skórki. W misce mieszamy pokrojone zioła i dodajemy ser ricotta. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku dodatkiem
MODA NA BIONa blogu zawiało ostatnio pustką i chyba już nawet jakieś pajęczyny powiewają w kątach. Wielkie przedświąteczne plany wypiekowe diabli wzięli, przyszło choróbsko, potem poświąteczne lenistwo…
brunetkawkuchnistopniach. Ser pięknie się rozpuści, skórka zrobi się chrupiąca, a szpinak pięknie nam połączy się z całością. Jest to moja wersja kurczaka po włosku. Najczęściej zjadamy go z kawałkiem chleba. Jaką wersję kurczaka najbardziej lubicie? Smacznego
Basia w kuchnisycylijskie sąsiadki- ilość mączki z migdałów = ilości cukru pudru. Przetrzymałam je minute dłużej w piekarniku, aby skorupka zrobiła się lekko brązowa i chrupiąca. Taka jak u świeżego wiejskiego chleba. Ciekawostka! Świeże ciasteczka , prosto z piekarnika pachną jak włoska piekarnia! Trzymajcie się proporcji i zróbcie te ciastka koniecznie, najlepiej od razu podwoić ilość składników, bo ciastka znikają w ekspresowym tempie
Z Kuchni Do Kuchniopisać je tutaj. A jeśli chodzi o kopanie- ja powinnam zakopać się w moich książkach z przepisami(a nie jak dotychczas w Disslowej, Ćwierczakiewiczowej czy Hamelmanie i jego chlebach). I jeśli chodzi jeszcze o pisanie i przepisy - to tak wypadałoby wrzucić tutaj jakąś nową recepturę, co? Z tęsknoty za walizkami,Poznaniem i Siaśką - polecam na początek weekendu domowe burgery
Fiolka w kuchniSmażymy ok. 3-4 minuty. Do miski wrzucamy umytą i wysuszoną roszponkę. Dorzucamy makaron i kiełki lucerny. Pomidorki kroimy w kosteczkę i również mieszamy. Sałatkę możemy jeść również z chlebem, gdyż sama w sobie ma ok. 80-100 kcal (tłuszcz z oliwy z oliwek
Czarnawisienkadelektując się nową odsłoną tej wspaniałej przystawki. Ta wyśmienita przekąska świetnie sprawdzi się na przyjęciach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Niestandardowa i oryginalna o ciekawym smaku idealnie będzie pasować do chleba, tostów czy krakersów. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr 15 min Czas całkowity 1 hr 30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
Wędrówki po kuchniAnia za przepis na SERNIK Z KOKOSOWĄ NUTĄ, MALINAMI I MALINOWYM GANACHE 3 miejsce – Aneta za przepis na ZRAZY Z PŁATKÓW OWSIANYCH Wyróżnienie ( bez nagrody ) – agpela za przepis na CHLEB NA ZAKWASIE (przepis bardzo ciekawy, ale zabrakło w nim sposobu zrobienia początkowego zakwasu, więc trudny do przygotowania dla innych). Zwycięzcom serdecznie gratuluję. Proszę o przesłanie danych do wysyłki nagrody
W mojej kuchni