chleb - 26576 przepisów (strona:1210/1772)

Najzdrowsza dieta – śródziemnomorska , babcia Basia 170

kuchni śródziemnomorskiej nie zagęszcza się zup i sosów śmietaną i mąką. Potrawy przygotowuje się w wodzie i na parze, piecze na ruszcie i w folii. Nie smaruje się chleba masłem, a do przyrządzania ciepłych dań używa się oliwy. Na włoskich i greckich stołach królują też soczyste owoce. Dostarczają cennych witamin, minerałów i …gaszą pragnienie. Jak przejść na zdrową dietę

Pysznosci Babci Basi
Szynka pieczona w całości babci Basi 245

przykrywamy ponownie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim mięso na dodatkowe 30 min. Szynka jest gotowa. Możemy ją podawać na ciepło jako dodatek do obiadu, lub na zimno do chleba lub sałatek. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Twarożek z rzodkiewką i koperkiem babci Basi 256

Proponuję twarożek z rzodkiewką i koperkiem , który jest świetny do chleba i nie tylko . Składniki : 1/2 kg sera białego , pęczek rzodkiewek, 2 ząbki czosnku, 1, 5 łyżeczki koperku, łyżka majonezu, przyprawa tzatziki, sól, W razie potrzeby,gdyby serek był zbyt gęsty możemy dodać śmietanę lub jogurt naturalny , dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sposób przygotowania : Rzodkiewki , koperek, czosnek drobno pokroić, dodać łyżkę

Pysznosci Babci Basi
Smalec wiejski babci Basi 325

Nadeszła jesień, więc ochota na pajdę chleba ze smalcem . Podaję prosty przepis : Składniki : 1 kg słoniny, cebula, 30 dag łopatki, sól, pieprz, Wykonanie : Słoninę stopić , pod koniec dodać cebulę pokrojoną w kostkę, Podrumienić , Posolić , popieprzyć i dodać zmieloną łopatkę . Chwilę podsmażyć . Uwaga : Tężejący smalec w naczyniu nie należy ruszać aż do momentu, kiedy nie jest dobrze twardy , bo może zrobić

Pysznosci Babci Basi
Karmel wegański bezglutenowy 237

Najlepszy karmel wegański jaki jadłam! I do tego tylko z 3 składników! Idealny do wszytskiego! Ciasta, ciastek, rogalików, lodów a nawet na chleb! Milion opcji z wykorzystaniem tego karmelu. Przyznam się bez bicia - ja wyjadam go łyżeczką ze słoika!  Składniki: - 100g daktyli (najlepsze są te z Lidla :) - 1 łyżka masła orzechowego - 100ml mleka roślinnego/kokosowego/sojowego Daktyle zalać wrzątkiem

CookYourself
KLOPSIKI Z KOPERKIEM I SOSEM ŻURAWINOWYM 200

cebula 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy 500 g chudego mielonego mięsa (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 1 mała bułka (świeża lub czerstwa) lub np. 2 kromki chleba tostowego 1/3 szklanki mleka lub wody 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki sosu sojowego / można pominąć SOS ŻURAWINOWY 2 łyżki dżemu żurawinowego ze słoiczka

cool and minty
Zdrowa, bezglutenowa żywność od Schnitzer :) 202

ramach współpracy z marką Schnitzer   otrzymałam m.in. kilka produktów bezglutenowych, które możecie zobaczyć poniżej, a recenzje pojawiają się w niedługim czasie, linki odsyłające będą nad zdjęciami.  CHLEB RUSTYKLANY Z AMARANTUSEM BEZGLUTENOWY  OBWARZANKI BEZGLUTENOWE Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ. BAGIETKA ORKISZOWA BAGIETKA KUKURYDZIANA Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ. MUFFINKI Z JAGODAMI  Recenzję tych produktów

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto ze śliwkami 234

Przygotowując ostatnio chleb z ostropestem, pomyślałam, że razem z nim upiekę blachę jakiegoś ciasta. Od pomysłu do działania - wyszło szybkie, chrupiące i smakowite ciasto, które najlepiej smakuje na ciepło. Wykorzystałam do niego resztę swojskich węgierek.  Były tak słodkie, że po upieczeniu nie dosładzałam już ciasta, posypując go np. cukrem pudrem.   Składniki (na dużą blachę): 150 g krupczatki

Weekendy w domu i ogrodzie
Bezglutenowy chleb, który zawsze się udaje 223

Chleb bezglutenowy, który zawsze się udaje i jest naprawdę bardzo smaczny. Po upieczeniu ma wspaniałą chrupiącą skórkę i delikatny miąższ. Po kilku dniach jest zwarty, nie kruszy się. Robiłam go już kilkakrotnie i efekt za każdym razem dokonały. Przepis podawałam na facebooku, ale prosiliście by wrzucić - zdjęcia robione tabletem więc sorki za jakość...Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: 370 g mieszanki mąk

Kuchnia bezglutenowa
Chleb bezglutenowy doskonały! 176

Doskonały chleb bezglutenowy z chrupiąca skórką i miękkim wnętrzem. Jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Prosty do wykonania, a na chlebowej mieszance Nutri Free zawsze się udaje :-)  Mieszanki bezglutenowe tej marki, to jedne z nielicznych na rynku mąk o tak przyzwoitym składzie i krótkim składzie.... Skład i informacje przeczytać można tutaj . Kupić także ;-) Polecam. SKŁADNIKI:  500 g mieszanki bezglutenowej

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe i bezlaktozowe bułki rozetki 183

miękkie i delikatne jak najlepsze bułki z mąki pszennej, jak bułeczki z najlepszej piekarni... Przepyszne. Proste do wykonania. Bułeczki, które po prostu musicie zrobić.... SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine 8 g soli 1 roztrzepane jajko

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułki rozetki z bazylią 174

Bezglutenowe, bezmleczne bułki rozetki z dodatkiem bazylii.  Są idealnie miękkie, bardzo puszyste i cudownie pachnące bazylią. Bardzo aromatyczne i przepyszne! Obowiązkowe do upieczenia :-) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine 8 g soli 1 garść świeżej

Kuchnia bezglutenowa