plastry bananem, malinami i orzechami włoskimi. Całość oprósz cynamonem. Smacznego. Drugie śniadanie: Chleb żytni z hummusem i ogórkiem kiszonym [457 kcal/ W: 75 g/ B: 12 g/ T: 13 g] 90 g chleba żytniego 50 g hummusu 3 duże ogórki kiszone Pomarańcza (ok. 200 g) Kromki chleba posmaruj hummusem. Zjedz z ogórkami kiszonymi. Obiad: Curry z burakiem (porcja(...)łyżka ziół włoskich 1 łyżeczka mielonego czosnku Ciecierzycę odsącz z zalewy. Paprykę, pomidora i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Następnie w dużej misce połącz ciecierzycę z warzywami oraz posiekaną natką pietruszki i roszponką. W kubku wymieszaj oliwę, ocet winny, zioła włoskie oraz czosnek. Na koniec przed podaniem polej sałatkę dressingiem. Zjedz z kromką chleba żytniego. Obiad: Curry
365 dni dookoła kuchniSkładniki: 1 kalafior 400 g mięsa mielonego 1 cebula kilka krążków jalapeno w zalewie 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sol, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie 15 dkg sera żółtego … Czytaj dalej Kalafior faszerowany
czarrna od kuchniSkładniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 kromki czerstwego chleba sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 1/2 pęczka białych szparagów 1 cukinia … Czytaj dalej Pulpety pieczone z warzywami
czarrna od kuchnichlebie. Paprykę i ogórka pokroić w małą kostkę i wyłożyć na salami. Tosta zapiec w tosterze. Dodatkowo każdą kromkę chleba można posmarować masłem i posypać ulubionymi ziołami. Pobierz wersję do druku: Pobierz Tosty w 3 wersjach Artykuł Tosty w 3 wersjach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plpowstał sos (który dodatkowo możecie potraktować blenderem dla bardziej aksamitnej konsystencji). Składniki: 250 g makaronu spaghetti słoik domowego sosu pomidorowego ( klik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa Zaczynamy od przygotowania posypki chlebowej. 2 kromki pieczywa pszennego (ze skórką lub bez) blendujemy w robocie(...)patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i chwilę smażymy uważając, aby czosnek się nie przypalił. Następnie wsypujemy okruchy chlebowe i mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, odrobiną chili i skórki z cytryny. Całość prażymy, aż okruszki staną się chrupiące. Gotowe przesypujemy do miseczki. Do garnka wlewamy sos. Dodajemy przeciśnięty przez praskę jeden ząbek
My simple kitchenSkładniki: -1,5 kostki rosołowej -200 g. serków topionych -3 szklanki wody -szczypiorek -sól -pieprz -1/3 łyżeczki kurkumy -1/3 łyżeczki ziół prowansalskich -1-2 łyżki śmietany -skibka chleba Sposób przygotowania: Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi. Następnie dodajemy pokruszone serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekany szczypiorek i na końcu śmietanę. Skibkę chleba kroimy
Magia jedzenia.Syty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia i oregano mąka pszenna … Czytaj dalej Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie
czarrna od kuchnikostkę cebulę oraz pokrojoną kiełbaskę. Podsmażamy, dodajemy ją do naszej fasolki. Całość dusimy do połączenia się smaków, w razie potrzeby doprawimy. Najczęściej fasolkę podaję z kawałkiem chleba. Moczenie fasoli przez noc i dodanie ziół do potrawy, spowoduję, że danie będzie lżej strawne. Zapewne w wielu domach fasolka gości na stole. Każdy ma na nią swój sposób, aby była jak najsmaczniejsza
Basia w kuchniszybkie śniadanie przed wyjściem do pracy - grzanka śródziemnomorska! Przepis na 6 grzanek: - 6 kromek chleba - 3 jaja - przyprawy: oregano, bazylia, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz, sól - masło Jajka lekko trzepiemy wraz z przyprawami, chlebek taplamy w masie jajecznej identycznie jak kotlety i wrzucamy na rozgrzane masełko w patelni. Włala
upichconakotlety z jajek, te same co wczoraj. Smakowały nam wszystkim i to bardzo!!! Kotlety z jajekna 6 kotlecików:3 ugotowane na twardo jajka1 jajko suroweprzylepa chleba, namoczona i odciśniętasól, pieprzświeże zioła, posiekaneolej
Dzieje kuchennej Wiewióryserkiem topionym. Zupę podawać z łyżką jogurtu z gorgonzolą lub topionym. Posypać uprażonymi pestkami ewentualnie grzankami. Dodatki:2 kromki chleba białego i 2 kromki chleba ciemnego pokroić w kostkę. Posypać obficie ziołami prowansalskimi i solą czosnkową. Przysmażyć na patelni wysmarowaną łyżką oliwy
pieprzny smaczekMałe, pyszne bułeczki, pachnące ziołami to idealne śniadanie do szkoły i pracy. Bułki robiłam z zakwasu wyjętego z lodówki bez dokarmiania. Zamiast wody użyłam
Moje Małe CzarowanieMiałam straszną ochotę na pierogi. W domu pierogożerców nie ma, Małżon tylko te z kapustą w wykonaniu swojej mamy, Córcia buraczane z mięsem tylko... aż do
Dzieje kuchennej Wiewiórytosterze. Przepis cytuję od Amber CHLEB ZIOŁOWY Z PŁATKAMI OWSIANYMI duży bochen ok 1300g / forma 20x35cm/ lub 2 małe bochenki zaczyn: 4 łyżki mąki pszennej chlebowej (przez pomyłke gdałam zytnią) 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1/2 szkl letniej wody Wymieszać i przykryć i pozostawić na 15 minut. zioła po 1 łyżeczce: majeranek kolendra kminek szałwia tymianek(...)ciasto właściwe: 500 g mąki chlebowej 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki aktywnego zakwasu żytniego zaczyn drożdżowy zalewa ziołowa ok 1/2 szkl wody Wymieszać mąkę z płatkami, zaczynem, ziołami i wodą , wszystko dokładnie wymieszać. Nie trzeba długo wyrabiać, wystarczy 2 minuty do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć luźne ale nie lejące – jeśli jest zbyt zwarte, dolać
Stare Garypasternaka mały kawałek selera 3 ząbki czosnku mała gałązka rozmarynu zielona pietruszka 1 łyżka masła ziele angielskie, liść laurowy sól, pieprz albo chilli do smaku grzanki : kilka kromek chleba na grzanki masło klarowane do podsmażenia grzanek sól, czosnek granulowany olej z pestek dyni do polania zupy ok 150 ml kremówki do podania Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze(...)krem. W razie potrzeby dolać wody. Dodać łyżkę masła. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem lub chilli. Zioła posiekać i dodać do garnka z zupą. Chleb pokroić na grube kostki. Podsmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym, przyprawić solą i czosnkiem. Zupę nalać do talerzy, posypać grzankami, polać olejem z pestek dyni
Ze smakiem i z pasją