chleb z cebulą - 3258 przepisów (strona:12/218)

Kotlety z dorsza. 343

rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda? ;) Składniki: 500 g filetów z dorsza bez skóry (świeżych lub mrożonych) 3 kromki chleba 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 1 jajko sól i pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Dorsza(...)ugotować na parze, ostudzić i rozdrobnić widelcem. Miąższ chleba zmiksować w blenderze. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć. Cebulę zetrzeć na tarce. Wymieszać dokładnie w dużej misce wszystkie składniki oprócz bułki tartej. Formować kotlety i obtoczyć w bułce. Smażyć na oleju, na średnim ogniu, do zrumienienia z obu stron

zadanie-gotowanie
KANAPKA NA CIEPŁO Z TUŃCZYKIEM, KAPARAMI I SEREM 151

składników. SKŁADNIKI na 4-5 kromek 140 g tuńczyka z puszki w zalewie własnej lub w oleju 1 łyżka kaparów 2 łyżki pokrojonej w drobną kostkę czerwonej cebuli  4-5 kromek chleba 4-5 plastrów sera cheddar/ementaler/gouda 8-10 cienkich plasterków pomidora  DIP MAJONEZOWO-CZOSNKOWY 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu lub cukru pudru(...)dipu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili oraz roztartm w palcach oregano. Do miseczki z dipem wrzucamy dokładnie odsączonego tuńczyka oraz kapary i posiekaną cebulę. Delikatnie mieszamy, aż składniki połaczą się z dipem. Kromki chleba (całe lub przekrojone na pół) układamy na papierze do pieczenia. Każdą smarujemy przygotowaną pastą. Na wierzchu kładziemy plasterek sera i po dwa plastry pomidora

cool and minty
Tosty, tościaki z opiekacza - dobre na wszystko - smaczne śniadanie czy kolacja w mig 131

kolację. W obu wersjach posiłek przedni. Tu przedstawiam wersję kolacyjną, a o śniadaniowej innym razem.  Składniki: 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków sera żółtego 2-3 łyżki posiekanej, usmażonej piersi z kurczaka 1 łyżka posiekanej cebuli 1 posiekana pieczarka szczypta ziół prowansalskich ulubione przyprawy do kurczaka (u nas sól, płatki chili, kurkuma) Przygotowanie: Chleb tostowy smarujemy cienko masłem(...)Kurczaka przyprawionego w ulubiony sposób podsmażamy na odrobinie oleju. Składniki nadzienia siekamy jak najdrobniej. Wtedy nie będą wypadały z tostów. Do każdego tosta potrzebne są: dwie kromki chleba, dwa plasterki sera, "szczyptę" cebuli i pieczarki. Składamy tosty i umieszczamy w nagrzanym tosterze. Opiekamy do zrumienienia. Doskonale smakują z keczupem bądź musztardą. Można je przygotowywać nie tylko z chleba tostowego (pełnego

Kuchnia po mojemu
Wegański ser z fasoli - bezglutenowy, bez orzechów i tłuszczu 211

osób zna ciągnący się ser z ziemniaka, ale o serze z fasoli chyba jeszcze nie słyszeliście? Jest szybki do zrobienia i pyszny. Użyłam go do zapiekanek na chlebie (z pieczarkami i cebulą). Składniki: - 1/2 szklanki ugotowanej białej fasoli (lub z puszki), - 1 szklanka gorącej wody, - 1/4 szklanki płatków drożdżowych, - 2 łyżki mąki z tapioki, - 1 łyżka białego miso. Wykonanie: Wszystkie(...)zapiekanek, pizzy czy innych dań na ciepło jest gotowy :) Jeśli chcecie zrobić ekspresowe zapiekanki z jego użyciem wystarczy pokroić pieczarki w grube plastry, podsmażyć. Chleb posmarować cienko fasolowym serem, ułożyć na nim plastry pieczarek, pokrojoną cebulę i na wierzch dać dużo sera :) Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok 150 stopni z włączoną górną grzałką.Zapiekamy kilka minut. Smacznego

Co na wege obiad?
Jajecznica na kanapce 154

rozpocząć dzień.  Jajecznica z suszonymi pomidorami i bazylią (porcja dla 2 osób) Składniki: 4 jajka "zerówki" 2 suszone pomidory, pokrojone na małe kawałeczki 1 mała cebula 4 kromki pełnoziarnistego chleba ( np. takiego ) 1,5 łyżki masła klarowanego świeże listki bazylii pieprz sól  Przygotowanie: Jajka mieszamy w miseczce. Dodajemy, pokrojoną na bardzo małe kosteczki cebulę, Na patelni rozpuszczamy masło

Moja Mama Gotuje
Biwakowe kanapki 139

nasze jedzenie troszkę urozmaicić proponuję zrobić szybką pastę do kanapek. Proponuję   zakupić: - pasztet z drobiem i chrzanem firmy PROFI -małą musztardę stołową -mały słoiczek chrzanu -cebulę  -keczup -pomidor -ogóreczki konserwowe -chleb lub bułki Podaje proporcje na małą porcje pasztetu ( 131 g ) Pasztet wykładamy do miski, dodajemy łyżeczkę chrzanu, łyżeczkę musztardy i pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy na gładka

Kulinarne przemyslenia
ubrane żółtko,czyli jajka na śniadanie -- vestiti di uova, o le uova per la prima colazione 97

jajek   liście sałaty zielonej 4-6 kromek chleba tutaj płatki cebuli do posypania(...)około 1,5 -2minuty. Po tym czasie ostrożnie wyjąć jajka za pomocą łyżki cedzakowej i odsączyć z nadmiaru wody. Jajka w koszulkach układać na liściach sałaty z kromka chleba .Posypac plątkami cebulki,podawać od razu. (przepis Michela Roux z książki "Jajka

w mojej kuchni
Zrazy ze schabu wg Buni 326

płaty. Posmarować olejem i zostawić na 15 minut. Każdy płat posypać pieprzem , papryka i majerankiem. posmarować musztardą . Układać na środku każdego płata kawałek boczku, ćwiartkę kiszonego ogórka, pasek cebuli, skórki od chleba , grzybek suszony . Zwinąć zrazy . Obwiązać nicią  jak roladę . Posypać  z wierzchu papryka mieloną , majerankiem .Skropić sosem Teriyaki i sosem sojowym . Na patelni rozgrzać smalec z masłem(...)razem z tłuszczem od smażenia . Na patelnię wlać 1 szklankę wody i zagotować .Przelać do garnka z mięsem. Dolać jeszcze 2 szklanki wody. Dołożyć grzyby suszone, pokrojone w ,, piórka ,, cebule , kostki pieczeniowe.  Dusić z lekko uchyloną pokrywką 1 godzinę ( lub trochę dłużej tak by sos się zgotował i był gęsty ). Wyjąć zrazy - usunąć nici - przełożyć mięso z powrotem

Buniabaje w kuchni
Zupa gulaszowa na chlebie 136

wyrazistego smaku. Jest bardzo gęsta i sycąca, spokojnie można ją podać zamiast gulaszu. ZUPA CHLEBOWA  (gulaszowa) Składniki: 4-5 kromek chleba razowego (może być suchy,ważne żeby był na zakwasie) 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 połówek pomidorów suszonych 4 pomidory z puszki + cała zalewa (opcjonalnie koncentrat pomidorowy) około 1 litra wody (jeśli zupa zrobi się(...)kakao 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz i papryka do smaku   Przygotowanie: Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy na roztopionym maśle.Przekładamy do garnka. Cebule i czosnek przesmażamy dodajemy do chleba. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy.  Pomidory z puszki i suszone kroimy w kostkę lub paski i dodajemy do garnka.   Gotujemy cały czas mieszając ponieważ zupa

Bon appetit mon amie
Tostowe koszyczki – imprezowe 199

których zrobienia potrzebujemy formy do muffinek. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę. Składniki: 12 kromek chleba tostowego 150 g dobrej wędliny, szynki czy kiełbasy 4-5 pieczarek mała cebulka 150 g sera żółtego garść oliwek sól, pieprz, papryka czerwona w proszku Przygotowanie Wędlinę, pieczarki cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni. Ser żółty ścieramy na tarce

e-PrzepisyKulinarne
Grzanki w wersji light 173

tworzyć własne kompozycje. Ilość porcji: 2Czas rpzygotowania: 10 minut + 15 minut pieczeniaSkładniki: 4 kromki chleba ciemnego ( my miełyśmy słonecznikowy) masło ziołowe papryka dwa parówki z indyka cebula mozzarella light Kromki chleba cieniutko smarujemy masłem. Na to układamy pokrojone parówki, nieco papryki i cebulki. Na całość nakładamy pokrojony w plastry ser. Możemy doprawić według uznania. Zapiekamy w piekarniku przez

Kolizje Smaków
Pasta z makreli w oleju z serkiem wiejskim 161

Wystarczy kilka składników i mamy pyszne  smarowidło do chleba . Pasta jest szybka,  prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna. Ja wykorzystałam  makrelę w puszcze, ale  świetnie sprawdzi się  również wędzona makrela. Składniki: 1 puszka makreli w oleju 150 g serka wiejskiego 1/2 małej czerwonej cebuli łyżka posiekanej kolendry sól, pieprz Wykonanie: Makrelę osączyć z oleju, wrzucić

magiczna kuchnia Kasi
Szybki obiad-zupa grzybowa z brokułami 195

przez 5 minut, Po czym zmiksuj ale nie do końca. Dodaj utarty ser. Mieszaj zupę aby ser się dobrze rozpuścił. Wlej gorącą zupę do miseczek i posyp prażoną cebulą. Podaj z chlebem .       The post Szybki obiad-zupa grzybowa z brokułami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Peklowana domowa słonina 141

niezbędny np, do  ruskich pierogów . Potrzebny zarówno do farszu, jak i okrasy. Zresztą taka słonina, to również świetny dodatek do sadzonego jajka, a pokrojona cieniuteńko podana na chlebie z plasterkiem cebuli, skropiona octem, to szybka kresowa zagrycha do "kielicha".Tę ostatnią wersję często serwował podczas naszych wyjazdów do Wilna mój Wujek, kiedy ucztowali sobie z moim Tatusiem w ogrodzie

Gosia gotuje
BARSZCZ WIEJSKI Z CHLEBEM ŻYTNIM 152

pęczek włoszczyzny 500 dag.ugotowanych buraków w mundurku 1 szkl.zalewy z kiszonych ogórków 2 i 1/2 litra bulionu wołowego  1 ząbek czosnku Chleb żytni 1 cebula olej sól pieprz cukier liść laurowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buraki ostudzone w łupinach obrac i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w kawałki.Warzywa obrać i też zetrzeć na tarce.Rozgrzac olej i poddusić buraki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania