paczkę z artykułami. Nasza Paczka jest z strony www.streekmolen.nl. Zrzesza ona ze sobą pobliskich producentów biologicznych . W naszej skrzyneczce znalazły się produkty dla 2 osób . Bardzo pyszny chleb, chipsy, jabłka, ziemniaki, porzeczka , koper włoski, sałata, marchewka, makaron, por oraz kiełki fasoli mung. Wszystko było bardzo świeże i smaczne. Cena takiego zestawu to 29,5 E może się
cookplczerwona* 25 dag żółtego sera* 20 dag dowolnej wędliny, może być kiełbasa* 2 średnie ogórki konserwowe* 1 pęczek natki pietruszki* inne dowolne składniki np kukurydza konserwowa* bagietki, bułki lub chleb* sól, pieprz ziołowy* ketchupSposób wykonaniaPieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na oleju, pod koniec dodać nieco soli i pieprzu. Wędlinę pokroić dość drobno i osobno podsmażyć. Pokroić cebulkę na piórka, paprykę
Mix smakujajka* 1/2 szklanki mleka* 15 g drożdży* 3/4 szklanki bakalii (rodzynki, żurawina, kandyzowane owoce, płatki migdałowe...)* 1/3 szklanki oleju* 1/2 szklanki cukru* szczypta soliSposób wykonaniaDo wiaderka maszyny do pieczenia chleba wlać letnie mleko, rozkruszyć drożdże (o temperaturze pokojowej), jajka roztrzepać w szklance (odłożyć ok. 2 łyżki), wlać, następnie olej, cukier, przesiana mąka i na końcu szczypta soli na mąkę
Mix smakubazyliiKilka ziaren kolendry3 goździkiOliwa.Do słoiczka wkładam składniki zalewam oliwą i odstawiam. Na drugi dzień mam fantastyczne dodatki do sałatki oraz aromatyczną oliwę, którą można polać na kromkę razowego chleba. Lub użyć dowolnie według potrzeb i wyobraźni.Słoiczek drugiSer fetaCzarne oliwkiKilka ziaren kolendryCzosnekListek bazyliiOliwa. Inne słoiczki możecie przygotować, jak chcecie, możecie dodać śliwki, papryczki chili, rozmaryn itd. Polecam takie słoiczki
Kulinarna rozmowanajpierw hartuję jogurt gorącą zupa. Tak w razie czego, żeby się nie zważył), sosem sojowym i ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy obficie natką pietruszki.Pysznie smakuje z razowym chlebem z pestkami dyni (i z masłem, ale to już mniej dietetycznie ;-))Smacznego
Kulinarna rozmowakromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego3 cienkie plasterki odchudzonej mozzarelli2 cienkie plastry pomidoraodrobina posiekanej czerwonej cebulki2 oliwki pokrojone w plasterki1 łyżka zielonego pesto z bazyliisól i pieprz do smakuNa jednej kromce chleba kładziemy mozzarellę, na to pomidor, drobno posiekana cebulka, oliwki i wszystko polać pesto. Przyprawić do smaku. Zapiekamy w opiekaczu, lub w tosterze w specjalnych torebeczkach do robienia kanapek.Smacznego
Kulinarna rozmowaurodzaj ma swoje odbicie w kuchni Liguryjczyków, która jest jedną z najzdrowszych w całych Włoszech. Ich dieta oparta jest na ziołach, warzywach, owocach, orzechach, rybie, oliwie z oliwek, chlebie i makaronach. Korzystają w swych przepisach również często z czosnku, który jest raczej rzadko używany w północnych Włoszech. Ta zdrowa dieta może wyjaśniać, dlaczego Liguryjczycy są jedną z najdłużej żyjących grup
Gotowanie to kochaniepełną atmosferę! Rodzinka zjechała się do domu i po raz pierwszy od długiego czasu jestem z siostrami i nie mogę się nimi nacieszyć! Posiadanie rodzeństwa to ciężki kawałek chleba, zwłaszcza w dzieciństwie, jednak mieć kogoś, kto tak dobrze Cię zna, pamięta ( a jakże by inaczej!) nawet Twoje najbardziej żenujące historie, a mimo to wciąż Cię lubi, ba!, nawet kocha- BEZCENNE
Gotowanie to kochaniebrak chęci do spędzenia czasu przy kuchence. I kogo z nas nie spotyka sytuacja że w chlebaku brak świeżego chleba.Na to wszystko rozwiązanie ma jak zawsze Brasileiro. Problem zasuszonego chleba lub bułki paryskiej już dawno został u nas rozwiązany. Potrzebne nam jedynie:- mała puszka sardynek/szprotek w sosie pomidorowym (125 gram)- 2 łyżki majonezu (nikt nie obiecywał że będzie dietetycznie)- sól
Smaki Brazyliiswoich podniebień, jeśli można. Szynka wyszła krucha, soczysta i ostra, a jałowiec nadał jej dodatkowego aromatu. Takiej szynki nie kupicie w sklepie, na pewno. Idealna do świeżej bułki, czy chleba. Na śniadanie, czy kolację… i nie tylko. Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Szynka domowa appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomoje kolejne pytania:Kuchnia słodka, czy wytrawna?Jakiej przyprawy nie lubisz?Czym jest dla Ciebie Internet?Danie, które króluje, Twoim zdaniem, nad wszystkimi.Najlepszy program kulinarny…Bez czego się chleba nie upiecze?Jakie masz korzyści z prowadzenia bloga?Ciasto, z którym najbardziej lubisz „pracować”.Szybkie danie dla zabieganych…Twoja ulubiona książka, to…Twój kulinarny majstersztyk.Zapraszam do zabawy! *******************************************************************************************************************************To moja III nominacja
mojewypiekiinietylkobazylia (pesto alla genovese), a ojczyzną są Włochy. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z oliwy, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. W moim przepisie odbiegłam trochę od standardów. Składniki: - 2 duże garście
mojewypiekiinietylkonajczęściej z pikantnymi sosami. Mają tę właściwość, że podczas pieczenia pęcznieją, tworząc naturalną kieszonkę na farsz. Pita przywędrowała do Europy z Iranu i jest zachodnią nazwą na arabski chleb chubz. Daria i jej Wspólne gotowanie z Formułą - Abu Zabi było dobrym pretekstem na poznanie smaków kuchni arabskiej. Skorzystałam z przepisu na chlebki pita – Justyny i Doroty z Domowych Wypieków
mojewypiekiinietylkokotlety. Sprawdzi się także jako farsz do pierogów czy krokietów. Może być również składnikiem sałatek i dań typu ratatouille. Ponadto z nasion ciecierzycy można wyrobić mąkę do wypieku chleba czy placków. Jej ogromną zaletą jest to, że nie posiada glutenu, w związku z tym jest polecana osobom mającym alergię na ten składnik lub chorującym na celiakię. Przyprawami, z którymi idealnie
mojewypiekiinietylko