warzywnego 500-600g dyni 500 g ziemniaków 1 cebula czerwona + 1 cebula zwykła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry sól i pieprz śmietana kremówka do dekoracji Do bulionu można dodać jeszcze bulionetkę, jeśli jest zbyt mało wyrazisty, ale nie jest to koniecznie
Cooking Monsterpiersi z kurczaka 5 łyżek oleju 1,5 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli sól i pieprz do smaku Piersi kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć. Mięso zalać marynatą, przemieszać i odstawić przynajmniej na 1 godzinę
kuchnia doskiskrapiamy oliwą z oliwek. Zupę krem można podać z chrupiącymi serowymi grzankami. Dla podkreślenia smaku można dodać nieco ostrej papryki w proszku lub zamiast czerwonej słodkiej papryki dodać posiekane chilli
Moja smaczna kuchniaprzepisu na opakowaniu. Salsa: 1 duże dojrzałe mango 1 awokado 2 małe ogórki gruntowe lub jeden średni szklarniowy 1 łyżka sosu sojowego sok z połowy limonki 1/2 papryczki chilli 2 garści posiekanej kolendry Mango, awokado i ogórka pokroić w kostkę, dodać kolendrę doprawić sokiem z limonki oraz sosem sojowym oraz drobno posiekaną papryczką. Podawać z ćwiartką limonki i uprażonymi
Jemy PijemySKŁADNIKI: 12 yorkshire pudding 1 chorizo ja dałam z chilli 2 plastry sera żółtego natka pietruszki ok 6 łyżeczek sos do yorkshire pudding ja dałam ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mrożone yorkshire pudding wykładam na papier do pieczenia. Chorizo kroję na plastry. Natkę pietruszki drobno siekam. Ser żółty kroję na plastry pionowe i zwijam w ruloniki. Na yorkshire pudding
Gotowanie Patki500g marchewki 100g pestek dyni 100g nasion słonecznika 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z limonki 1 puszka pomidorów 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka chilli w proszku 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka kuminu (nasiona lub mielony) *opcjonalnie 3 łyżki sosu sojowego sól i pieprz do smaku Wykonanie: 1 Wszystkie składniki
BlendmanSKŁADNIKI: OK 12 SZTUK 2.5 szklanki mąki gryczanej 2 szklanki mleka 0.5 szklanki zimnej wody 2 jajka duże 1/2 łyżeczki przypraw: chilli, pieprz, sól, zioła prowansalskie, bazylia. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mleko oraz wodę wlewam do miski. Dodaję mąkę. Następnie dodaję jajka. Na koniec dodaję przyprawy. Następnie wszystko mieszam nza pomocą miksera tak by nie było grudek. Na rozgrzaną patelnie wlewam
Gotowanie Patkiprzyprawy, które dodają nie tylko pięknego koloru mięsie, ale także odpowiedniego smaku. Składniki: 0,5 kg mielonej szynki 50 ml białego octu winnego papryka słodka sól, świeżo zmielony pieprz, chilli, czosnek Przygotowanie kiełbasek: W głębszej szklanej misce wymieszaj dokładnie szynkę z octem i wszystkimi przyprawami. Tak doprawione mięso zostaw na noc w lodówce. Następnego dnia wyjmij z lodówki i formuj
Zasmakuj KuchniTe ogóreczki mają trochę inny smak, ale są pyszne. Moja piwnica wygląda kolorowo i pięknie. W zimie będzie miło zejść do piwnicy i za każdym razem
Kuchnia Pokoleńpatelni rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć imbir i posiekany czosnek. Dodać pokrojonego kurczaka, smażyć 5 minut. Dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok. 6 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać sos sojowy, chilli, ocet ryżowy, ok 1/2 łyżeczki cukru. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Wymieszać z olejem sezamowym, posypać szczypiorkiem, miętą i sezamem. Smacznego
Moja Galeria Smakukostka rosołowa 3 ziemniaki - średnie 1/2 kalafiora - małego 2 pietruszki - średnie kawałek bulwy selera - wielkości ćwiartki jabłka 2 ząbki czosnku 1 pęczek świeżego koperku - mały sól, pieprz cytrynowy, chilli w proszku - do smaku masło - do smażenia groszek ptysiowy BRZEŚĆ - do posypania na talerzu Wszystkie warzywa umyć, brać i pokroić w małą kostkę, a kalafiora w drobne różyczki, zaś czosnek
Grunt to przepis!białek i bardzo powoli mieszamy by nie stracić puszystej struktury musu. Masę rozlewamy do pojemników lub filiżanek i wkładamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Możemy dodać chilli lub startą skórkę z pomarańczy dla urozmaicenia smaku. Mus idealnie komponuje się również z malinami i borówkami. Uwierzcie mi to jest genialny deser. Po raz pierwszy miałam okazję delektować
Emskie Smakiząbki czosnku 1/2 szklanki czarnych oliwek 4-5 pomidory lub 1 puszka pomidorów w kawałkach 2 łyżeczki kapar 5 sztuk filetów anchois oliwa sól, pieprz chilli Przygotowanie: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na oliwie zeszklij cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek. Dodaj pokrojone filety anchois całość chwilę podsmaż. Następnie dodaj pomidory obrane
Kukuleczkiduże cukinie 300 g makaronu rurki ugotowanego al dente 200 g mielonego mięsa wołowego puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka papryki czerwonej papryka chilli do smaku sól i pieprz do smaku świeża bazylia ok 10-12 listków 200 g sera gouda startego na grubych oczkach 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni wrzucamy masło
Niezły Młynekmarynatą przelać na patelnię i smażyć ok 15 min. Jeśli sos za bardzo zgęstnieje dodać więcej soku z pomarańczy. Na końcu posypać posiekaną kolendrą lub natką i odrobiną chilli.. Smacznego
Gaździnka warzy