kilka plasterków wędliny dojrzewającej (u mnie wołowina) - 1-2 łyżki soku z cytryny (wg uznania) - kilka gałązek świeżej bazylii - dwie łyżki koncantratu pomidorowego - łyżka cukru - sól, pieprz, papryka wędzona, chilli - parmezan do posypania - oliwa z oliwek Paprykę, cebulę i czosnek w całości układam na blasze i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-40 minut. Warzywa powinny być
Cook&LoveWsypujemy kakao. Wstawiamy na najmniejszy gaz, mieszamy nieustannie trzepaczką, do całkowitego wymieszania się kakao z mlekiem, opcjonalnie dodajemy cukier do smaku i przyprawy takie jak cynamon, wanilia, kardamon lub chilli. Podajemy na ciepło lub na zimno
Moja smaczna kuchniałyżka mąki gryczanej, 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej EKO, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka ekologicznego czosnku w proszku, 1/2 łyżeczki curry, 1/4 łyżeczki chilli, 3/4 szklanki wody, sezam, pestki dyni i/lub płatki owsiane bezglutenowe do obtoczenia. Wykonanie: Patisona myjemy, obieramy i kroimy na plastry o grubości 1 cm. Wycinamy miąższ z każdego plasterka. Tak przygotowanego
Jeść, by żyć w zdrowiupołączeniu ze słodką, daktylową masą tworzą pyszną przekąskę. Pychotka! PIKANTNA CYTRYNA owoce (61%) - daktyle, rodzynki, sok z limonki 3% * orzechy (39%) - orzechy nerkowca, migdały * imbir * chilli * olejek cytrusowy Do tego wariantu podchodziłam troszkę niedowierzanie, bo jak to - cytrynowa słodycz, która jakoś nie komponowała mi się ze słodkimi smakami. Oj byłam w wielkim błędzie! Jest to jeden
Zdrowie na języku :Prozgrzewa a chłodne, jesienne wieczory jak gęste, kremowe zupy. Moim faworytem w tym sezonie są zupy dyniowe. Poniżej przepis na wariant nieco ostry. Jeżeli wolicie łagodniejszy smak - pomińcie chilli. Dodatkiem do tej zupy jest bardzo zdrowe pesto z jarmużu
Milion Smakówmałe banany 120 g cukru trzcinowego 3 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 czubata łyżka oleju kokosowego i rzepakowego 2 czubate łyżki naturalnego kakao 2 szczypty chilli Przygotowanie: Cukinię przycinamy na końcach i trzemy na tarce o małych oczkach. Odciskamy z nadmiaru wody. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. W oddzielnej misce mieszamy suche składniki
Kuchnia Elliezostawiamy na 5 min, aby odpoczęły. SKŁADANIE BURGERA Bułki kotlety z wołowiny z serem sałata pomidor cebula ogórek świeży lub konserwowy majonez/musztarda sos bbq patyczki do szaszłyków papryczki chilli opcjonalnie Bułki przekrajamy. Górną część - koronę smarujemy majonezem, kładziemy poszarpane sałatę, pomidory i krążki cebuli. Dolną część - podstawę smarujemy ostudzonym sosem bbq, kładziemy mięso z serem, Na serze układamy ogórka
Kuchnia od dwojgaczarnuszka - opcjonalnie Mięso, cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy curry i wędzoną paprykę. Smażymy chwilę i dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i papryczkę chilli. Pieczarki ścieramy na tarce, dodajemy do farszu, doprawiamy solą i pieprzem i i smażymy, aż grzyby puszczą sok. Mieszamy, dopóki płyn nie wyparuje. Wyłączamy i studzimy. Starty
Kuchnia od dwojgadomowymi frytkami i jarmużem. Zapraszam. Mięso pulled pork 1 kg łopatki lub karkówki Sos BBQ Sól i pieprz Frytki 8 ziemniaków Przyprawa do ziemniaków 1/3 łyżeczki soli, pieprzu, chilli Dodatkowo Jarmuż myty i drobno siekany PRZYGOTOWANIE: Pulled Pork w sosie BBQ na frytkach Na początku biorę się za przygotowanie mięsa. Kawałek łopatki doprawiam solą i pieprzem następnie wkładam
Gotowanie Patkibyć zamrożone) 1,5 szklanki upieczonej, pokrojonej w kostkę dyni 70 g makaronu ryżowego cienkiego 3/4 szklanki mleka kokosowego 750 ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki startego imbiru 1/4 łyżeczki chilli 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżeczka kurkumy 4 łyżki sosu rybnego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej sok z 1/3 cytryny 2 łyżki sosu sojowego sól olej
Jaglusiaszybki przepis, czasami szukamy szybkiego pomysłu na obiad. Naleśniki w takiej postaci są bardzo dobre. Przepis na naleśniki zobacz tu Wytrawne naleśniki , można w tym przepisie na naleśniki ominąć chilli, jak nie lubicie za pikantne. Nadzienie – pieczarki umyć osuszyć i pokroić drobno. Cebulę obrać i pokroić również bardzo drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę i lekko obsmażyć
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: 1 Filet z kurczaka 3 litry wody 3-4 marchewki lub 15 mini marchewek 1/2 puszki kukurydzy 1 seler łodyka kostka rosołowa przyprawy:sól,pieprz,wegera,natka pietruszki,chilli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do garnka wlewam ok 3 l wody. Wkładam filet z kurczaka. Gotuję. Następnie wkładam liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową, marchewkę, kukurydzę i selera łodygi. Kiedy mięso
Gotowanie Patkicebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej 1. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. 2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki
Szefowa kuchnipolecam wszystkie składniki porządnie schłodzić w lodówce. Do przygotowania 2 porcji chłodnika potrzebujemy: – 2 miękkie awokado – 1 ogórka wężowego – 500 ml maślanki – sól, pieprz, płatki chilli – 1 łyżkę oleju słonecznikowego – czosnek Awokado i ogórka obrać, umyć i pokroić w kawałki – całość zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodać maślankę, czosnek, przyprawy i ponownie całość
Szybko Tanio SmacznieLubicie zupę dyniową? Ja uwielbiam. Zazwyczaj dodaję do niej najprzeróżniejsze dodatki zarówno ostre jak papryczki chilli, jak owoce typu mango i pomarańcza. Tym razem postanowiłam dodać resztkę wina. Efekt? Niesamowity. Spróbujcie i napiszcie w komentarzach czy Wam smakowało – jestem ciekawa! Do przygotowania 4 porcji potrzebujemy: – 1 dynię Hokkaido – 500 ml wody – ok 200 ml białego, wytrawnego
Szybko Tanio Smacznie