buraczki - 4888 przepisów (strona:256/326)

Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami 1474

szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz: - 100 g ser typu feta - 2 jajka ugotowane na twardo - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki jogurtu greckiego  - chili w młynku - trochę kukurydzy, fasoli i groszku z puszki Ser rozcieramy z jogurtem, aby uzyskał konsystencję zdatną do smarowania, doprawiamy chili. Serem smarujemy naleśniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantny naleśnik z łososiem 3D 205

pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. - 50 g łososia wędzonego z koperkiem - 2 łyżki jogurtu greckiego - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki serek kanapkowy - chili w młynku Naleśnik smarujemy serkiem wymieszanym z jogurtem i chili. Układamy liście sałaty i 2 plastry łososia, które można skropić cytryną lub limetką. Całość

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kapusty, pora i koperku 379

Robicie sami surówki, czy kupujecie gotowe? Ja zawsze do mięsa przygotowuję jakieś warzywne dodatki, mogą to być tarte buraczki, czy też surówkę z modrej kapusty. Bardzo lubię surówkę z młodej kapusty. Dużo osób lubi surówkę Colesław za sprawą KFC. To jest bardzo dobra surówką, jedna z najlepszych. Ta surówka, którą dzisiaj proponuję ma bardzo podobne składniki, ale doprawiana jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej 495

obiadowe. Wiem jednak, że sporo osób kupuje już gotowe zestawy surówek, czy też innych dodatkó do obiadu.  My jednak wolimy zawsze do mięsa przygotować jakiś warzywny dodatek, czy to buraczki, czy też surówkę z modrej kapusty. Bardzo lubię surówkę z młodej kapusty, ale tej już dawno nie ma. Do ryb uwielbiamy  surówki z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka grillowana pikantna 329

grillujemy pierś z kurczaka z obu stron, ja mam opiekacz, który zamykam i kurczak jednocześnie się grilluje z obu stron. Gotową pierś z kurczaka układamy na mixie sałat z buraczkami, ze świeżymi plasterkami ogórka i ćwiartkami pomidorów. Pierś z kurczaka grillowana pikantna jest bardzo smaczna i nie wymaga zbędnego wysiłku. The post Pierś z kurczaka grillowana pikantna appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Na upalne dni chłodnik Babci Józi do picia 205

może być zwykły) 6 ogórków gruntowych świeży koper duża śmietana 30% sól Dodatek: Ziemniaki ze smażonymi skwareczkami  i cebulą :)  Przygotowanie: Do garnka z zimną woda wlewamy ocet. Buraczki dobrze myjemy, łodygi kroimy w drobną kostkę a korzenie tarkujemy na tarce z dużymi oczkami (do pracy z burakami najlepiej używać rękawiczek kuchennych). Umieszczamy w garnku z zimną

Niezły Młynek
Botwinka 249

Pyszna i lekka zupa. Jeden z moich ulubionych smaków wiosny :) Składniki: 2 spore pęczki botwiny (umyte liście i obrane buraczki) jedna marchewka, starta na tarce o dużych oczkach jedna pietruszka, starta na tarce o dużych oczkach litr bulionu drobiowo-warzywnego 100 ml jogurtu naturalnego dwie łyżki soku z cytryny sól pieprz dodatkowo: posiekany szczypiorek do podania Przygotowanie: Bulion zagotowałam

Kulinarny Pamiętnik
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA II 203

cytryny (do smaku) - 1/2 słoika buraków (startych we wiórki) - 1 liść laurowy, 4 duże kulki ziela angielskiego (nie trzeba) Dodatkowo: - po ok.1-2 jajka na porcję - świeży koperek do dekoracji Buraczki umyć obrać i zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka zalać małą ilością wrzątku i zagotować. Gotować ok.5 minut. Następnie dodać umyte i pokrojone drobno łodyżki, zagotować. Dodajemy przebrane, umyte

Smaczne Zdrowe
Świąteczni śledziożercy 267

śledziowi smakosze. Także ten przepis jest specjalnie dla Misia.  Przepisów na śledzie jest od groma i ciut, ciut. W zalewie octowej, w oleju, z cebulką, z jabłkiem, z buraczkami... Do wyboru, do koloru. Z racji tego, że ich nie jadam, nigdy ich też nie miałam okazji przyrządzać. Czasami podglądałam tylko ojca jak się z nimi barował przed świętami

bastalena
Dziwne? Ale zjadliwe #4 Ty, buraku! 210

jedynie do gotowanej marchewki. Kolejnym bezpiecznym dla dziecka warzywem są buraki. Szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie zwracałam na nie szczególnej uwagi. Raz od wielkiego dzwonu jakiś barszczyk lub starte buraczki się zjadło. Teraz ciut baczniej dobieram potrawy, które spożywam, bo wiem, że robię to nie tylko dla siebie. Poniżej propozycja sałatki, która i Tatusiowymi kubkami wstrząsnęła, namieszała ;) Sałatka

bastalena
Sałatka z botwinki 199

Nigdy wcześniej nie robiłam sałatki / surówki z botwinki.. 2 -3 młode buraczki z liśćmi(...)ogórek  1 jabłko  1 cebulka  serek wiejski  pestki słonecznika szczypiorek  sok z cytryny  olej kujawski ze smakiem czosnek, bazylia  sól, pieprz  Buraczki z liśćmi, ogórek, jabłko i cebulę pokroić.Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni.Serek i pestki dodać do warzyw, doprawić do smaku ,dodać olej

Moje domowe kucharzenie
Kluski śląskie 220

partiami kluski. Gotujemy je ok. 3 minut (aż wypłyną na wierzch) i wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej. Kluski podajemy z ulubionym sosem (w moim przypadku był to sos mięsny + buraczki

Emcia Pichci
Tydzień w moim telefonie XXXXVI 135

będę mogła pospać, a popołudnia w pracy są na szczęście spokojniejsze. Niedziela zleciała mi na przetworach, zrobiłam kilka słoików ogórków z chili, trochę sałatek, cukinie oraz fasolkę. Jeszcze zostały buraczki, papryka i pomidory.  Ale to przy wolnym weekendzie może się uda.Kilka zdjęć mam dla Was, więcej dzieje się na Instagram-ie.Trzymajcie kciuki, żeby ten tydzień był spokojny ... * nagroda

Magiczne Życie Marty
Barszcz z buraków i botwinki z ziemniakami! (jak u babci ;-D ) 277

skwarkami z boczku. Babcia ma swoje wyjątkowe wyczucie smaku, i dzięki niej znam niejedną sztuczkę kuchenną. Ale nauka robienia "gołów" wciąż przede mną. Dzisiaj zapraszam na barszcz ze świeżych buraczków z botwinką, taki jaki pamiętam z mojego dzieciństwa! Zapraszam! Składniki: - 3,5 litra wywaru drobiowego  - pęczek botwinki - 4 buraki młode - 2 marchewki młode - 1 cebulka - 1 korzeń pietruszki

SMYKWKUCHNI
Kotlet schabowy 278

maczamy z dwóch stron w jajku, w bułce tartej I kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor. Kotlety gotowe , prawda że prosto :) Do kotletów podałam młode ziemniaki z buraczkami.Życzę smacznego

Smaki Edyty