bułki - 33926 przepisów (strona:713/2262)

Szaszłyki Zadziorny Zenek 144

Jajko ·        Sól ·        1 łyżka przyprawy do grosa ·        3 łyżki bułki tartej ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        4 cebule(...)Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną jedną cebulę, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz przyprawą do grosa. Następnie dodajemy bułkę tartą, dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki. 2.   Warzywa kroimy, ogórki oraz cebulę w plasterki a paprykę w w 2 cm paski. 3.   Nadziewamy na wykałaczkę na przemian, najpierw mięsną

Kulinarna Chwila
SZNYCELKI ZIEMNIACZANE Z KASZANKĄ 178

łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko - do masy ziemniaczanej sól pieprz ziołowy majeranek słodka papryka ostra papryka czosnek granulowany szczypiorek (lub koperek) olej - do smażenia 1 jajko - do panierki bułka tarta - do panierki Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebule. Połowę porcji dodajemy do przeciśniętych ziemniaków. Do drugiej połowy, która została(...)szczypiorek. Mieszamy. Nakładamy na dłoń łyżkę masy ziemniaczanej, lekko ją rozpłaszamy, na nia nakładamy kaszankę. Sklejamy całość formując lekko podłużne sznycle. Każdy obtaczamy w rozkłóconym jajku ,a nastepnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Leniwe 206

Składniki: 600 g sera białego półtłustego 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej + mąka do podsypania stolnicy 1 łyżka cukru waniliowego sól Do podania: cukier bułka tarta masło Sposób wykonania: Do miski wkładamy ser, dodajemy jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i ręcznym blenderem miksujemy tak aby masa nie miała grudek. Następnie na stolnicę przesiewamy mąkę ziemniaczaną(...)nich ukośne kluski. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy przez kilkanaście sekund od momentu gdy wypłyną na wierzch. Leniwe podajemy pospane cukrem, zrumienioną bułką tartą oraz polane stopionym masłem

Qchnia po prostu
Sałata z panierowanymi krążkami cukinii / Lettuce with breaded zucchini rings 126

prażonym słonecznikiem i koperkiem. Mogę długo zachwalać to danie, ale... najlepiej sami wypróbujcie a nie pożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki mleka 1 łyżka parmezanu startego na wiórki sól, pieprz liście ulubionej sałaty (u mnie dodatkowo szpinak) 1 ogórek  kilka(...)Jajko rozmieszaj dokładnie z parmezanem, przeciśniętym czosnkiem i mlekiem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Plasterki cukinii obtaczaj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Smaż na patelni na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Odwracaj krążki na drugą stronę i również ładnie zrumień. Panierowane krążki dodaj do sałaty. Podawaj z sosem. If you like veg recipes then

Delicious Place
Ciasto marchewkowe z płatkami owsianymi 150

sody oczyszczonej 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie marchewki 3 łyżki rodzynek 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: masło lub margaryna do posmarowania foremki 1 łyżka bułki tartej do oprószenia foremki Wykonanie pysznego ciasta marchewkowego: 1. Zaczynamy od marchewki: Marchewki obieramy, myjemy i osuszamy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski(...)płatki owsiane, marchewkę, rodzynki i orzechy i dokładnie mieszamy łyżką. 3. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do okrągłej foremki o średnicy około 20 cm posmarowanej masłem lub margaryną i oproszonej bułką tartą.  4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut do suchego patyczka. Upieczone wyjmujemy z formy i studzimy, ja studzę na metalowej kratce

Izabelawkuchni
KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM 113

szklanka cukru 2-3 łyżki śmietany  5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu  Rabarbar : 1 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 3-4 łyżki bułki tartej Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać żółtka roztrzepane z cukrem,śmietanę i ocet. Wyrobić kruche ciasto,podzielić na dwie części i schłodzić. Rabarbar oczyścić,pokroić(...)zasypać cukrem - wymieszać i odstawić na ok 30 min. Powstały sok odlać. Jedną część ciasta ułożyć na blasze,posypać bułką tartą i rozłożyć rabarbar.  Wierzch przykryć kruszonką przygotowaną z drugiej części ciasta. Piec w piekarniku w 180 st C ok 50 - 60 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Niespełnione zdolności kulinarne
Szparagowe Love 114

określił na miarę master chefa, czyli makaron z klopsikami w aksamitnym śmietanowo-szparagowym sosie. Składniki na klopsiki 30dkg mielonego mięsa 1 jajko Garść posiekanej natki pietruszki Garść pokrojonego szczypioru Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku Składniki na sos 1 pęczek szparag dwie łyżki masła 400 ml śmietany 30 % sól, biały pieprz Krok po Kroku(...)mięsa, jajka, zieleniny i przypraw wyrabiamy masę z której formujemy klopsiki (ręce moczymy w wodzie to bardzo ułatwia formowanie) wielkości włoskiego orzecha, obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. 2 Szparagi przełamujemy, twardszą część obieramy i gotujemy przez około 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (cukier spowoduje, że szparagi zatrzymają swój kolor). Na dwie

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kotlety Janosik 165

łyżki maki ziemniaczanej ·        2 łyżki majonezu ·        2 jajka do panierki ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Pieczarki myjemy usuwamy ogonki i odkładamy na bok 2.   Mięso bardzo drobno kroimy i przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz ostra(...)tarce o dużych oczach ser 4.   Wsypujemy mąki, dokładamy majonez i dokładnie mieszamy 5.   Mięso układamy na każdy kapelusz pieczarki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz bułce tartej 6.   Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 7.   Pieczemy 30 minut w 180 °C 8.   Kotlety gotowe 9.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 205

obiad, na przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka pół pęczka zielonej pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry olej(...)kosteczkę *** *** Z patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Odkładamy do przestudzenia *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami – do smaku. Dodajemy warzywa z patelni i ponownie dokładnie mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem wypełniamy ćwiartki z kurczaka *** *** Całość zawijamy skórą i możemy dodatkowo spiąć

Blog z Apetytem
Pieczeń z drobiowego mięsa mielonego i wątróbki kaczej 132

można zagospodarować nadmiar farszu do nadziewanej kaczki.  Składniki:     200 g wątróbki kaczej   200 g mielonego mięsa drobiowego   jajko   bułka   sól   pieprz   natka pietruszki   majeranek 1 czubata łyżka  Przygotowanie: Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek

R'n'G Kitchen
Tort makowy 206

kostka margaryny i 2 kostki masła, postanowiłam go zmodyfikować na lżejszą wersję. Wyszedł pyszny, delikatny, niezbyt słodki i zniknął błyskawicznie. Blaty makowe: 5 jaj 1 szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka miodu 25 dag maku opcjonalnie kilka kropel aromatu migdałowego (ja nie dodaję) Zaczynamy od przygotowania maku (ja mak zagotowuję, odstawiam na pół godziny, a następnie odlewam wodę(...)mielę go 2 razy). Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, następnie dodajemy do nich miód, mak i bułkę tartą i mieszamy. Białka ubijamy, a gdy piana będzie sztywna mieszamy ją ostrożnie z masą makową. Tortownicę (średnica 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę makową i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Biszkopt

Cynamonowe szczęście
Kotleciki z ogórkiem małosolnym 172

sera żółtego ·        2 łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso bardzo drobno kroimy, wbijamy jajko, doprawiamy papryką oraz solą 2.    Następnie(...)również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z pozostałymi składnikami 4.    Wsypujemy mąki, dokładnie mieszamy i robimy okrągłe kotleciki 5.    Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju 6.    Kotlety gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety z zielonej soczewicy 133

myślą są wegańskie kotlety. Na blogu wczoraj pojawiły się kotlety bezjajeczne . Są również kotlety z białej fasoli , jak i kotleciki z kalafiora . Tym razem jednak, chciałem spałaszować je w bułce. Zrobić sobie kotlety z zielonej soczewicy do burgerów. Jakie są kotlety z zielonej soczewicy? Na początku masa jest dosyć luźna, natomiast po upieczeniu i ostudzeniu, otrzymujemy jędrne i zbite kotlety(...)Moim zdaniem jeszcze lepiej smakują po podgrzaniu 😍 Z czym je podawać? U mnie wskoczyły do domowych bułek pszennych , wysmarowanych sojonezem . Możesz również ugotować ziemniaki, zrobić surówkę… Zjedz tak, jak lubisz najbardziej. Ja polecam burgery

Blendman
Pieczeń drobiowa z marchewką i mozzarellą 148

chleba. około 800 g mięsa drobiowego (u mnie pierś indyka) 1 marchewka 1 duża cebula 1 op. mozzarelli w zalewie xl 1 jajko zioła prowansalskie sól, pieprz odrobina bułki tartej odrobina masła Cebulę kroimy w kostkę. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy cebulę, a po chwili dodajemy marchewkę. Smażymy do zeszklenia się(...)pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Dokładnie wyrabiamy, mocząc co jakiś czas ręce w zimnej wodzie. Masę mięsną przekładamy do natłuszczonej foremki 11×27 cm. Posypujemy po wierzchu niewielką ilością bułki tartej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. W połowie czasu pieczenia na wierzch pieczeni rozkładamy starte na wiórki lub cienko pokrojone masło (nie za dużo

Smaki Na Talerzu
Razowe ciasto ucierane z borówkami FIT 126

100g erytrolu – 100g masła – 4 jajka (o temp. pokojowej) – 40ml mleka – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Dodatkowo: 300g borówek, masło i bułka tarta do formy Masło, erytrol i sól miksujemy na krem. Nadal miksując, dodajemy jajka i mleko. Następnie wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto nakładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej(...)bułką tartą keksówki. Na wierzchu ciasta rozsypujemy borówki. Pieczemy 55 minut w 180 stopniach, aż wierzch ciasta się zezłoci, a patyczek wbity w środek będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 10 minut, następnie wyjmujemy na kratkę kuchenną i odstawiamy do kompletnego wystudzenia. Smacznego! Artykuł Razowe ciasto ucierane z borówkami FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania