bułki - 33426 przepisów (strona:612/2229)

Ciasto z wiśniami 62

wiśni, 5 jajek, 350 g cukru pudru, 400 g mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao (u mnie czarne kakao), masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej(...)dodać kakao i wymieszać. Formę do pieczenia (u mnie tortownica 26 cm) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Jasne ciasto wyłożyć na ciemne ciasto i wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Przełożyć ciasto do formy. Na wierzch wysypać owoce i delikatnie docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut

królestwo garów
Praliny bounty bez cukru (keto, wegańskie, bez glutenu, bez laktozy) 86

węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków

WegePrzepis
Szarlotka z budyniową pianką 83

cukier 1 szklanka,  budyń waniliowy 1 opakowanie,  Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, cukier waniliowy 16 g,  cynamon 2 łyżeczki,  jabłka 1,5 kg,  bułka tarta 2 łyżki,  Sposób przygotowania: Składniki ciasta siekamy nożem, a następnie zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy do lodówki, a drugą część do zamrażarki(...)godzinę. Ciasto z lodówki rozwałkowujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 15 min. W 180 st. C. Podpieczone ciasto posypujemy bułką tartą i wykładamy umyte, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłka. Jabłka posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodać budyń i zmiksować

kulinarne odsłony pati
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem 69

beszamel: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki mleka, przyprawy do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa ok. szklanki startego żółtego sera (może być mniej) opcjonalnie kilka łyżeczek bułki tartej Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem, przygotowanie: Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu, dodać drobno posiekaną cebulę i marchewkę, a następnie czosnek. Gdy się zeszklą, dodać koncentrat, smażyć(...)trochę rzadki, zgęstnieje w piekarniku, ale jeśli wolicie, możecie zagęścić go startym serem). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sos beszamelowy wylać na warstwę mięsną. Posypać pozostałym serem i bułka tartą. Zapiekać około 15-20 minut do zarumienienia wierzchu i rozpuszczenia sera (jeśli makaron nie był ciepły przed dodaniem go do naczynia, można zapiekać trochę dłużej, aby całość równomiernie się

Lekcje w kuchni
smaczna zapiekanka kapuściana z farszem gołąbkowym... 96

wsypać do miski, dodać mięso mielone z indyka, kucharka, pieprz mielony, podsmażoną cebulkę na oleju, wbić jajka i wszystko dokładnie wyrobić ręką. Brytfannę wysmarować masłem, obsypać 1 szklanką tartej bułki. Układać partiami liście z kapusty, farsz, kiszoną kapustę, liście, farsz kiszoną kapustę, liście. Na wierzch kapusty położyć plastry masła, posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzany na 210, grzanie góra/dół

W Mojej Kuchni Lubię
Dżem z wiśni 97

Domowy dżem z wiśni, czy może być coś lepszego? To bardzo smaczny dodatek do naleśników, kanapek, domowych gofrów oraz ciast. Przepis jest prosty, choć wymaga od

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik czekoladowy bez cukru (keto, bez glutenu) 136

węglowodanów << >> Przepisy Low Carb (10-25 g węglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków

WegePrzepis
Pieczone kotlety mielone z cukinią i marchewką - drobiowe / z fileta / detetyczne / fit / zdrowe 116

właśnie teraz mamy na nią sezon - korzystajmy:). 400g mielonego mięsa z fileta z kurczaka 1 średnia cukinia (ok. 400g) 2 marchewki 1 cebula 2 jajka 2 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce, posypujemy delikatnie solą, mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie warzywa odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy mięso, posiekaną(...)drobno cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy do dokładnego połączenia składników. 2. Z masy formujemy nieduże kule. Kładziemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy na kształt kotleta.  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.  pieczone mielone z cukinią i marchewką, drobiowe, z fileta, detetyczne, fit , zdrowe, mielone

Szefowa kuchni
Pieczarki z grilla z nadzieniem serowym (keto, bez glutenu) 110

Kaloryczność dla wykorzystania serka śmietankowego o zawartości tłuszczu 21%. Z powyższego przepisu powstają 4 porcje. Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki

WegePrzepis
pyszne pieczone gołąbki z kaszą i kapustą z grzybami... 75

kasza gryczana 3 szklanki, woda 3 litry kapusta biała 2 główki duże, olej rzepakowy 2 łyżki pieczarki 50 dag, papryczka ostra 1 sztuka mała, jajka 2 sztuki "L", tarta bułka 3/4 szklanki, sól - ile potrzeba sos: wywar około 2 szklanki, woda 1 litr, kostka rosołowa, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, śmietana 12% 100 gram + 1/2 szklanki wody, mąka pszenna(...)olejem rzepakowym ( lepiej liście schodzą z główki ), ściągać liście i z wystudzonych wyciąć gruby nerw. Kaszę wymieszać z kapustą, papryczką ostrą pokrojoną drobno, solą, posiekanymi pieczarkami, jajkami, tartą bułką, nakładać na liść kapusty i zwijać ciasno gołąbki. Na dnie dwóch brytfanek ( na tę ilość mam dwie brytfanny, można też połowę zamrozić surowych, po odmrożeniu upiec ) położyć zbędne małe liście, układać

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka a’la hamburger 121

pewnością wszystkim posmakuje. ZAPIEKANKA A’LA HAMBURGER – PRZEPIS Składniki 400 g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowego 5 ogórków kiszonych 1 cebula czerwona 200 g żółtego sera 2 bułki na hamburgery 1 łyżka musztardy 3 łyżki ketchupu sól pieprz Przygotowanie 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na odrobinie masła. 2. Do zarumienionej cebuli dodać mięso, ketchup, musztardę(...)ogórki kiszone pokroić w kostkę. 4. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć mięso. Następnie rozprowadzić pokrojone ogórki, a na nie ser żółty. 5. Na wierzch zapiekanki ułożyć pokrojone w kostkę bułki na hamburgery. 6. Tak przygotowane danie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 15-20 minut. 7. Podawać odrazu po przygotowaniu. Artykuł Zapiekanka

Alle Dobre!
Kalafior w panierce 64

jako smaczna przystawka podana z dowolnym sosem lub po prostu jako dodatek obiadowy.  Polecam!    Kalafior w panierce - składniki: 1 kalafior 2 jajka + 2-3 łyżki mleka bułka tarta olej sól Kalafior w panierce - przygotowanie: Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Jajka rozmieszać z mlekiem. Różyczki kalafiora dokładnie obtoczyć kolejno w jajku oraz(...)bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. (Nie żałować tłuszczu.) Gotowe kawałki kalafiora ułożyć na ręczniczkach kuchennych, aby odsączyć z nadmiaru oleju

Di gotuje
Mięciutkie i puszyste Jagodzianki z kruszonką+FILM 113

świeżych drożdży 70g rozpuszczonego i ostudzonego masła 3 jajka 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 1,5 szkl ciepłego mleka nadzienie ok 250g jagód 2-3 łyżki cukru 3 łyżki bułki tartej kruszonka 2 łyżki masła 2 łyżki cukru  mąka dodatkowo jajko do posmarowania bułeczek Do miski dajemy drożdże, ok 2 łyżki cukru, ciepłe mleko-wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży(...)można troszkę podsypać mąką, ale trzeba je bardzo dobrze wyrobić, tak by odchodziło od ręki. Wyrobione ciasto przykrywamy i odkładamy do wyrośnięcia. Jagody dajemy do miski, dodajemy cukier i bułkę tartą-mieszamy. Składniki na kruszonkę dajemy do miski, czyli mało, cukier i mąka-ile zabierze. Wyrośnięte ciasto przerabiamy, urywamy kawałek, rozpłaszczamy na dłoni, dajemy nadzienie i dokładnie sklejamy. Bułeczki układamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Frykadelki z serem + film 59

pyszny obiad dla całej rodziny.     składniki na około 10 sztuk 500 g mielonego mięsa 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej mąka pszenna do panierowania 10 plastrów żółtego sera olej do smażenia szczypta ziół prowansalskich czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę dość drobno siekamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego(...)czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, następnie dodajemy wystudzoną cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bułkę tartą, wszystko doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, czarnym pieprzem i solą. Mięsną masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy formujemy niewielkie, podłużne kotlety i panierujemy je w mące. Frykadelki smażymy

Smakowite Dania
Salmorejo, hiszpański chłodnik pomidorowy 64

jedną z moich ulubionych letnich zup. Salmorejo, hiszpański chłodnik pomidorowy, to idealna propozycja na upalne dni. Zupę zrobimy z trzech podstawowych składników, ktore każdy mam w domu, czyli pomidorów, bułki i oliwy. Dosłownie chwila w kuchni i pyszne danie gotowe. W Andaluzji salmorejo jest podawane z posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo i kawałkami szynki serrano, więc jeśli macie ochotę(...)zupę, czyli znane pewno wszystkim gazpacho . Salmorejo, hiszpański chłodnik pomidorowy Salmorejo, hiszpański chłodnik pomidorowy  Czas przygotowania: 20 minut Składniki:  1000 g dojrzałych pomidorów 200 g miąższu z bułki 100 ml oliwy z oliwek EV duży ząbek czosnku sól pieprz opcjonalnie łyżeczka octu winnego   Wykonanie Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na mniejsze części, wkładamy do blendera

Kulinarne przygody Gatity