bułki - 33426 przepisów (strona:598/2229)

Kotlety z piersi indyczej z pieczarkami i kukurydzą 83

zjedzeniu jego będziecie syci przez długi czas. Składniki: 500 g piersi z indyka 250 g pieczarek 200 g kukurydzy konserwowej 1 średnia cebula 1 jajko M 2 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Olej w sprayu Pierś z indyka pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mielenia na grubych oczkach.  Pieczarki drobno pokroić ( ja miałam bardzo malutkie, więc(...)posolić je lekko i smażyć aż cała woda odparuje. Pieczarki ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.  Do mięsa dodać jajko, pieczarki, odsączoną z zalewy kukurydzę, cebulę, bułkę tartą i przyprawy.  Wszystko razem dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 189 st C. Masę mięsną podzielić na 8 równych części, uformować kotlety, ułożyć ma blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Krylowa Kuchnia
Ziemniaczane krokieciki z groszkiem, wege obiad 92

wielkości : 0,6 kg gotowanych ziemniaków 0,5 szklanki mrożonego groszku z marchewką mała kostka twarogu (200g) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku Ziemniaki przeciśnij przez praskę dwukrotnie razem z twarogiem. Groszek z marchewka wysyp na sitko i przelej wrzątkiem, żeby się lekko rozdzielił(...)mieszaniu składników nie rozpadnie się. Przełóż wszystko do miski i dodaj roztrzepane widelcem jajko, śmietanę, sól, pieprz i mąkę. Wymieszaj na jednolitą masę. Formuj kulki i obtaczaj dwukrotnie w bułce tartej. Im mniejsze kulki tym smaczniejsze. Optymalne to takie, ciut mniejsze od piłeczki do ping-ponga Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Krokieciki serwuj na gorąco lub na zimno

Ogrodnik w podróży
Pasztet domowy smakuje każdemu 81

liść laurowy. Wszystkie składniki gotuje się do miękkości. Warto zachować wywar, żeby kontrolować gęstość pasztetu. Składniki są przepuszczane przez maszynkę, a do zmielonej masy dodaje się jajko i bułkę tartą. Pasztet domowy piecze się w blaszkach posmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką w temp. 180°C przez około 1 godzinę. Z czym podawać pasztet domowy? Pasztet domowy zarówno mięsny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!