Post Domowe hamburgery z surówką i kotletami mielonymi z wołowiny pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Domowe Cheeseburgery (z kotletem wołowym) jak z McDonald’s ? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Ciabatta z filetem kurczaka, pomidorem, ogórkiem i sałatą lodową pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Kanapka a’la Longer KFC pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Bruschetta z pomidorami i bazylią pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeMieso wrzucamy do miski i doprawiamy sola i papryka Mieszamy mieso Drobniutko siekamy cebule dodajemy do miesa Wbijamy jajak poczym razem wszystko ugniatamy Dodajemy bulki tartej tyle aby masa zrobila sie spojna Odstawiamy na godzinke aby wszystko razem sie 'przejadlo' ( naszlo przyprawami) Po godzinie tworzymy z miesa takie jaby lezki Na rozgrzanej patelni ukladamy kotleciki
Klaudynkowa kuchniapomarańczowego (Grand Marnier albo Cointreau) - skórka pomarańczowa lub cytrynowa (ewentualnie aromat) - u mnie drobniutko starta skórka pomarańczowa O'etkera -1/2 op. Dodatkowo: - trochę masła do wysmarowania formy - trochę bułki tartej do formy - konfitura (u mnie morelowa) * szklanka - 250ml W misie miksera zmiksować sery. Dodać jajka, mleko, ksylitol i mąkę. Wszystko razem wymieszać. Następnie dodać likier, skórkę lub aromat(...)dokładnie połączyć. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować boki masłem i wysypać bułką tartą. Masę serową przelać do tortownicy (uwaga: jest bardzo płynna) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.1h i 20-25 minut (80-85 minut) bez termoobiegu, tylko program góra-dół. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i zostawiamy nasz serniczek jeszcze
Smaczne Zdrowesamo pysznej.składniki:2 jajka100 g margaryny lub masła1,5 łyżki kakao75 g cukru160 g mąki150 ml mlekaok 250 czereśniMałe foremki do mini tart dobrze natłuścić i posypać tartą bułką. W foremkach ułożyć wydrylowane czereśnie. Przygotować ciasto. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajka ubić mikserem. Cały czas ubijać na wolnych obrotach i dodawać kolejne składniki -cukier, rozpuszczoną margarynę, mąkę, kakao oraz
Monia miesza i gotujewykonanie. Im współczynnik wyższy, tym większy zachwyt! :) Tutaj współczynnik jest dość wysoki. Składniki: 250g makaronu spaghetti 4 łyżki tartego parmezanu (bądź innego twardego sera, np. grana padano) 4 łyżki bułki tartej 3 pomidory 200g szynki (ewentualnie kiełbasy, tak na prawdę możemy użyć wszystkiego "wędlinowego" co zalega nam w lodówce) 200g mozzarelli 4 jajka 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, zioła(...)prowansalskie szczypiorek Gotujemy makaron al dente (z łyżką oliwy). Czekamy chwilę, aż ostygnie, wrzucamy do miski i łączymy z parmezanem oraz bułką tartą. Dokładnie mieszamy. Na blaszce z makaronu robimy 4 gniazdka z wgłębieniem w środku. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry. Jednego kroimy w grube plastry (4). Pozostałe wraz z szynką, mozzarellą kroimy w kostkę. Mieszamy z rozbełtanym jajkiem
Brzuszki Łakomczuszkiszklanki mleka sól białe kiełbaski koktajlowe 100 g miodu lipowego 50 g ziarnistej musztardy 50g musztardy delikatesowej 1 łyżka oliwy ząbek czosnku 1 łyżka sosu sojowego duża cebula jajko bułka tarta mąka olej Myjemy ziemniaki i gotujemy w skórce w osolonej wodzie. W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy kiełbaski, a przepis na nie tutaj: klik . Możemy dodać trochę więcej(...)miodu i mniej musztardy wtedy stworzy się piękna glazura. Kroimy cebulę w grube krążki i rozdzielamy. Obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Gdy już się usmażą wykładamy na papierowe ręczniki aby odsączyć tłuszcz. Obieramy ziemniaki ze skórki i rozgniatamy. Dodajemy masło pokrojone z kostkę i mleko - łączymy całość. Na koniec
Brzuszki Łakomczuszkimogłam się powstrzymać i zjadłam na balkonie. Let's go! Składniki: młode ziemniaczki młoda kapusta 200g boczku wędzonego łyżka mąki 3 szklanki wody trochę oleju schab jajko bułka tarta 2 pęczki koperku ziele angielskie liść laurowy sól i pieprz No to po kolei zacznijmy od informacji dla formalności. Myjemy ziemniaczki i wstawiamy do osolonej wody. W tym czasie bierzemy się(...)trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu. Na koniec wsypujemy posiekany koperek (pęczek). Czas na schaboszczaki. Rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielone) - obustronnie. Obtaczamy w jajku, potem w bułce tartej i na rozgrzany olej. Ziemniaczki pewnie już są gotowe do odlania, więc odlewamy, następnie trochę osuszamy na gazie - możemy w tym czasie dodać już posiekany koperek (ja dałam cały
Brzuszki Łakomczuszkinajzwyklejszą dynię, na szczęście niedużą) do ravioli przyda nam się 1 szklanka puree dyniowego 4 łyżki startego grana padano 1 łyżeczka startego świeżego imbiru nieduża cebula jajko 1 łyżka bułki tartej oliwa z oliwek Biolevita sól pieprz 300g mąki 2 jajka + 1 jajko z oddzielonym żółtkiem od białka 3-4 łyżki letniej wody masło świeża szałwia Kroimy dynię, oczyszczamy(...)gazę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno posiekaną cebulę i starty imbir, czekamy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy szklankę puree dyniowego. Dosypujemy parmezan, dorzucamy jajko i bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem ja zawsze używam świeżo mielony pieprz i sól. Całość cały czas mieszamy. Przekładamy w miseczkę i do lodówki. Oryginalny przepis mówi, że na 1h, jednak
Brzuszki Łakomczuszkimielone z marketu wołowo-wieprzowe w plastikowej foremce. Porządne, dobre mięso - to sekret klopsików. garść świeżych ziół drobno posiekanych (np. koperek, szczypiorek, natka pietruszki) duże jajko 100ml mleka 75g bułki tartej 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego sól morska, świeżo zmielony pieprz oliwa SOS: sok z 1/2 cytryny 300ml bulionu wołowego (poszłam na skróty 300ml wody + kostka wołowa) 1 łyżka mąki(...)60ml śmietanki 36% 200g dżemu z żurawiny Siekam drobno zioła, wrzucam do miski. Dodaję mięso, jajko, bułkę, mleko, ziele angielskie, sól i pieprz. Łączę całość rękoma. Mokrymi dłońmi formuję malutkie kulki. Można je teraz schować na godzinę do lodówki, żeby stężały ale jeśli nie ma się czasu - od razu na patelnię. Do smażenia klopsików najlepiej sprawdzi się duża patelnia
Brzuszki Łakomczuszkiindyka 2 płaskie łyżki serka wiejskiego light 2 gałązki tymianku (dziewczyny polecają tymianek cytrynowy ale ja wykorzystałam zwykły) 1/2 łyżeczki musztardy skórka z 1/2 cytryny sól pieprz DODATKI: 4 bułki pełnoziarniste kilka listków sałaty domowy ketchup pomidor kiełki Twarożek odsączamy z serwatki, rozdrabniamy widelcem i łączymy z mięsem. Dodajemy sól, pieprz, listki tymianku, startą skórkę z cytryny i musztardę. Wyrabiamy(...)masę. Formujemy 4 płaskie kotleciki i smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu. Rozkrawamy bułkę i ładujemy do niej: sałatę, ketchup, pomidora, kiełki i mięsko. Pyszne!!! I 225 kcal. :) Warto do hamburgera wykorzystać ten przepis na ketchup, pasuje idealnie. SKŁADNIKI NA DOMOWY KETCHUP: 1 puszka pomidorów 10 suszonych śliwek (to zamiast cukru - świetny pomysł!) 1 ząbek czosnku 1 cebula garść listków
Brzuszki Łakomczuszki