bułki - 33426 przepisów (strona:169/2229)

ODRYWANE BUŁKI Z WISNIAMI 122

Mięciutkie bułki odrywane z wiśniami lub innymi owocami. Smaczne również bez owoców. Rozczyn: 100 g drożdży łyżka cukru 2 łyżki mąki ½ szklanki letniego mleka Ciasto: 1 kg maki 200 g masła (roztopionego) ¾ szklanki cukru Cukier waniliowy Szklanka letniego mleka 4 jajka (plus jedno do posmarowania bułek) 500 g wiśni wydrylowanych i wymieszanych z łyżką cukru oraz łyżką mąki ziemniaczanej

RAROSSA
Szparagi po polsku z okrasą jajeczną. Smakują naprawdę dobrze. PRZEPIS 109

Pomysł na okrasę jajeczną z bułką tartą pochodzi ze starego przepisy na rybę po polsku. Oczywiście także go u nas znajdziecie – zobacz . Wyobraziliśmy sobie, że równie dobrze można podać w ten sposób szparagi i intuicja nas nie zawiodła. Wyszło niesamowicie pysznie. Przepis na szparagi po polsku z okrasą jajeczną? Składniki: Pęczek zielonych lub białych szparagów, ćwierć kostki masła(...)jajka ugotowane na twardo , 2 płaskie łyżki bułki tartej, sól. Jak zrobić szparagi po polsku z okrasą jajeczną? Szparagi umyj, odłam łykowatą końcówkę, w przypadku szparagów białych należy je dodatkowo obrać. Najłatwiej ugotować je na patelni – zielone będą gotowe po 3-4 minutach, białe potrzebują około 6 minut – zobacz wideo . Szparagi zdejmij z patelni, wodę wylej. Teraz

Kulinarna Polska
Chrupiące kotlety ziemniaczane 99

mamy ziemniaki z wczorajszego obiadu. Pyszne i szybkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 g ugotowanych ziemniaków 1 łyżka płaska soli 1 cebula 2 łyżki masła 4 łyżki płaskie bułki tartej 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka posiekanego koperku 1 szczypta soli i pieprzu do smaku Dodatkowo 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania(...)przestygnięcia. Następnie należy obrać i usmażyć cebulę do momentu, aż będzie delikatnie rumiana i dodać do ziemniaków. Po tym czasie trzeba dodać pozostałe składniki czyli jajko, mąkę, posiekany koperek, bułkę tartą, szczyptę soli i pieprzu do smaku oraz całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki na jednolitą masę. Na koniec należy uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym

ProstePesto.pl
Bułki z czekoladą (kwiatek) 115

posypujemy kruszonką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wstawiamy bułeczki i pieczemy 25 min. Upieczone można posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową. Przepyszne są również bez dodatków. Słodkie bułki z kruszonką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułki z czekoladą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słodkie bułki Artykuł Bułki z czekoladą (kwiatek) pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Frytki z cukinii jako alternatywa 98

frytek ziemniaczanych. Jest to także ciekawy sposób na przemycenie tego zdrowego warzywa do diety. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 średnie cukinie 2 duże jajka 6 łyżek oliwy 1 szklanka bułki tartej 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka płaska soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności należy cukinie umyć, osuszyć, odciąć końce i każdą sztukę(...)przekroić na pół, a potem jeszcze kilkakrotnie wzdłuż, aby otrzymać frytki nie dłuższe niż 2 cm. Następnie do jednego naczynia wsypać bułkę tartą, a do drugiego wbić jajka z dodatkiem przypraw i oliwy i wymieszać. Każdy kawałek cukinii najpierw obracać w bułce, potem w jajku z przyprawami i znowu w bułce. Gotowe do pieczenia frytki układać na blaszce wyłożonej papierem

ProstePesto.pl
Bułki zaparzane 84

uwielbiam domowe pieczywo. Różnego rodzaju domowe chleby, bułeczki, moim zdaniem są dużo smaczniejsze, niż pieczywo kupowane w sklepach. Tym razem przygotowałam bułeczki zaparzane. Słyszeliście o nich? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułki zaparzane – rewelacyjne w smaku, mięciutkie puszyste i delikatne. Bułeczki są bardzo proste w przygotowaniu i zachowują swoją świeżość przez długi czas. Rewelacyjnie smakują jeszcze ciepłe z dodatkiem(...)garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy sodę. Całość zagotowujemy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, zagniatamy. Następnie ciasto dzielimy na 12 części, formujemy bułeczki. Każdą z nich obtaczamy w mące. Bułki wrzucamy do zagotowanej wody, gotujemy 30 sekund. Po upływie czasu wyjmujemy za pomocą cedzaka i wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Bułeczki smarujemy roztopionym masłem i nacinamy. Blaszkę wstawiamy

Przepiski.pl
Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym 74

jogurtem. Następnie dodać pieprz czarny mielony, doprawić do smaku solą i wymieszać. 5 min. przed końcem pieczenia kurczaka na dużej patelni rozpuścić masło, ułożyć na niej przekrojone na pół bułki do burgerów, środkiem do dołu, przykryć patelnię pokrywką i na średnim ogniu przyrumienić bułki. Ułożyć spody bułek, każdy posmarować sosem jogurtowym, następnie ułożyć upieczonego kurczaka. Kolejna warstwa to surówka(...)kapusty pekińskiej i ogórka, sałatkę po wierzchu polać niewielką ilością sosu jogurtowego i przykryć wierzchnią częścią bułek. Artykuł Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Pełnoziarniste bułki orkiszowe 69

Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bułki poznańskie –  bagietki –  ciabatta –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów PEŁNOZIARNISTE BUŁKI ORKISZOWE Ilość porcji(...)jajka. Na koniec możesz posypać kajzerki ziarnami, będą wyglądały atrakcyjniej. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C. Wstaw bułeczki do piekarnika i piecz przez 20 minut. SMACZNEGO! Artykuł Pełnoziarniste bułki orkiszowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Burgery wegetariańskie z McDonald’s. Po trzech próbach udało nam się takie zrobić. PRZEPIS 191

puszka gotowanej ciecierzycy (400 g), 200 gramów mrożonej marchewki z groszkiem, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 kopiasta łyżka mąki z ciecierzycy, 1 kopiasta łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, olej, płaska łyżczeka mielonego kuminu, sól, pieprz. Do panierowania bułka tarta pół na pół z otrębami. Jak zrobić burgery wegetariańskie jak z McDonald’s Kalafior podziel na różyczki(...)posiekaj, zrumień na oleju, pod koniec dodając posiekany czosnek, dodaj odsączoną ciecierzycę, następnie wszystko rozgnieć przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Obie masy połącz, dodaj mąkę z ciecierzycy, mąkę pszenną, bułkę tartą, dopraw kuminem, solą i pieprzem, dokładnie, ale delikatnie wymieszaj, odstaw na około pół godziny, aby masa stężała – najlepiej w lodówce. Z masy formuj kule, każdą obtocz w mieszance

Kulinarna Polska
Burgery pieczarkowe z domowym majonezem 121

wielkości cebula 3 łyżki mąki 1 łyżka otrąb 1 ząbek czosnku 350g pieczarek sól pieprz olej do smażenia 2-3 łyżki wody Dodatkowo ogórki konserwowe pomidor 1/2 czerwonej papryki bułki do hamburgerów ketchup plastry żółtego sera domowy majonez -> przepis znajdziesz na końcu wpisu sałata lodowa Burgery pieczarkowe z domowym majonezem – przepis Jedni obierają, inni tylko myją, ja osobiście(...)grillu elektrycznym smażmy burgery z każdej strony ok. 4 minut. Jak odwrócimy je na drugą stronę, kładziemy na nich plasterek żółtego sera, a obok układamy przekrojone na pół bułki – powinny się delikatnie podsmażyć, aby były jeszcze bardziej chrupiące. Dół bułki smarujemy majonezem, następnie układamy sałatkę, pokrojone w plasterki ogórki i wege burgera, kolejno będzie plasterek pomidora i czerwona papryka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kajzerki nadziewane mięsem i warzywami 128

Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? Twoje bułki robią się czerstwe? Nadziewane kajzerki to świetna propozycja na wieczorny poczęstunek dla gości albo kolację. Natnij bułkę, włóż nadzienie, zapiecz w piekarniku i ciepły, chrupiący posiłek gotowy.  Przepis od Policzona Szama . To naprawdę świetny kanał na YouTube. Już kiedyś Wam polecałam. Dodatkowo zawsze podawana jest kaloryka! Składniki (4 sztuki): 300 g kurczaka(...)miski z farszem i dokładnie mieszamy. Do reszty oliwy przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy posiekaną pietruszkę.  Kajzerki nacinamy wzdłuż ramion gwiazdy dość nisko, poniżej najszerszej części bułki. Miąższ ugniatamy w środku palcami. Rozchylamy ramiona i nakładamy do środka oliwę z ziołami. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Nadziewamy kajzerki łyżką lub ręką odchylając delikatnie "rożki". Resztką sera posypujemy bułki

W kuchni bez szafek