bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:29/126)

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 186

grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe. Składniki 4 szt kotletów schabowych (po 150 g) kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek

R'n'G Kitchen
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 158

zaczęłam robić mielone bezmięsne.  Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w    .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki tartej pół łyżeczki(...)suszonego tymianku 1 ząbek czosnku sól, pieprz i olej do smażenia Do miski blendera wkładamy pieczarki, fasole i różyczki brokuła oraz czosnek i cebulę. Wszystkie składniki blendujemy na niezbyt gładka masę, najlepiej jakby pozostały w niej większe kawałki warzyw. Do masy dodajemy jaka, bułkę  i przyprawy. Z masy formujemy dość płaskie kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
pieczarki panierowane 332

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 400 – 500 g pieczarek 2 jajka ok. 2/3 szkl mąki ok. 1 szkl bułki tartej sól, pieprz tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowy. Jajka wbijamy na talerz, doprawiamy solą oraz pieprzem i rozkłucamy. Pieczarki ma maczamy w jajku, obtaczamy w mące następnie ponownie w jaju a na końcu

Domowy Smak Jedzenia
Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami 252

użyłam łazanek ) – 200 g– dowolna wędlina – 100 g– papryka czerwona – 100 g– cebula – 1 szt– pieczarki – 50 g– jajko – 2 szt– bułka tarta – 50 – 80 g– sól – do smaku– pieprz – do smakuSOS:- pieczarki – 250 g– śmietana 18% słodka(...)pokrojone pieczarki. Smażymy razem do momentu aż pieczarki zmiękną i puszczą wodę a cebulka ładnie się zarumieni. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz drobno pokrojone mięsa i wędliny. Solimy , pieprzymy i chwilkę razem smażymy. Ostawiamy do ostudzenia. Makaron drobno kroimy i mieszamy z mięsem i warzywami. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Wyrabiamy masę ( jeśli będzie za rzadka dodajemy

Ostra na Słodko
z bułki paryskiej zapiekanki na szybko... 149

Składniki: bułka paryska 8 kromek, olej czosnkowy 1/4 szklanki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, masło 2 łyżeczki, salami 16 plasterków lub 8 dużych, ser żółty salami 8 plastrów grubszych, sos pomidorowy lub inny pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę(...)wodą, posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Smaczne Mielone z cukinią, pieczarkami i płatkami owsianymi. 134

łyżki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka musztardy np. rosyjskiej odrobinę lub więcej  soli, pieprzu, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, Do obtoczenia: bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy 1. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i obsmażamy na suchej patelni do wyparowania wody. 2. Cukinię obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach -środek wyrzucam(...)solimy i odstawiamy na 15 min. 3. Do mielonego wrzucamy odsączone pieczarki - można je wcześniej umieścić na sitku jeśli nie pozbyły się nadmiaru wody- dodajemy odciśniętą cukinie i pozostałe składniki. 4.Formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju. 6, Podałam z kaszą jaglaną i marchewką

Kubki smaku
Kotleciki z kalafiora z żółtym serem i pieczarkami 165

bardzo pozytywnie! Smaczne, sycące, a wychodzi niemała ilość. Świetna odskocznia od codziennej kuchni. Doskonałe na bezmięsny obiad :) Składniki: 1 kalafior 5-6 dużych pieczarek 130g (4 plastry) żółtego sera 1 czerwona cebula ok 3/4 szkl. bułki tartej + do obtaczania 1 jajko 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kminku(...)rozgrzewamy masło, szklimy posiekaną cebulę, dodajemy starte na grubych oczkach tarki pieczarki i dusimy, aż cała woda z nich odparuje. Studzimy. Do roztartego kalafiora dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą, starty żółty ser, koncentrat, bułkę tartą, jajko i przyprawy (z solą). Całość rękoma wyrabiamy na jednolitą masę (jak na mielone). Z masy formujemy zgrabne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Kolorowy Przepisownik
Pasztet z cukinii, pieczarek z dodatkiem oliwek 210

drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. W miscy wszystko razem mieszamy: cukinię, marchewkę, groszek, pieczarki, cebulę, oliwki. Do miski wbijamy 3 jaja, dodajemy kaszę mannę oraz bułkę tartą a także tarty ser. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Keksówkę natłuszczamy albo wykładamy papierem do pieczenia. Do formy wykładamy masę. Pieczemy

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 219

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno

Pelusiowa Kuchnia
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 183

barszczu 1 h 6 krokietów Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklana wody mineralnej 1,5 szklanki mąki 1 jajko sól, czerwona papryka, bazylia, pieprz 600 dag pieczarek 100 dag sera żółtego 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Składniki na ciasto: mleko, wodę, mąkę, jajko i przyprawy (sól, pieprz, bazylia) mieszamy (przyprawy dodajemy aby ciasto było wyraziste), jeżeli uznacie, że ciasto jest(...)czerwoną papryką. Pod koniec zdjąć pokrywkę z patelni i smażyć aż woda z patelni wyparuje. Ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek naleśnika układać pieczarki i żółty ser. Zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Idealne na chłodne wieczory z dodatkiem czerwonego… barszczu! Smacznego Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Jajka Faszerowane z Pieczarkami 194

zbliżające się Święta Wielkanocne, jeżeli ktoś jeszcze takich faszerowanych jajek nie robił to polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g pieczarek 3 łyżki usiekanego szczypiorku 2 łyżki bułki tartej do smaku: sól, pieprz olej lub masło do smażenia Link do filmu z przygotowania: Jajka faszerowane z pieczarkami Przygotowanie: Ugotowane na twardo i wystudzone jajka przekrawam(...)Teraz na patelni rozgrzewam tłuszcz i kładę jajka farszem do dołu i smażę około 5 minut tak żeby bułka tarta ładnie się zrumieniła. Po usmażeniu jajka układam na ręczniku papierowym aby odsączyć z tłuszczu – jajka są gotowe. Jajka faszerowane z pieczarkami są gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Mięsne kulki z mozzarellą 234

Składniki na ponad ok. 30 szt. ( w zależności od wielkości): 500 g wieprzowego mięsa mielonego ok. 200 g mozzarelli w formie kuleczek ok. 250 g zmielonego szpinaku/poszatkowanych pieczarek 1-2 łyżki bułki tartej 2 średnie ząbki czosnku 1 jajko przyprawy: sól i pieprz łyżeczka ziół prowansalskich garść natki pietruszki olej/oliwa do smażenia (w takiej ilości, aby olej sięgał na wysokość

Pyszny Duet
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 166

sosem pieczarkowym. 60 min 9 kotlecików składniki: kotlety: 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej oliwa z oliwek do smażenia lub masło sól, pieprz gałka muszkatołowa bułka tarta sos pieczarkowy: 6 dużych pieczarek 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebulka 3 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać. Przepuścić przez praskę. Do ziemniaków(...)dodać mąkę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia z dwóch stron. Sos pieczarkowy: Pieczarki obrać, pokroić w paseczki. Gotować w garnku z 500 ml wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać do gotujących się pieczarek. Na masło z patelni po cebulce dodać łyżkę mąki

Ania i Marcin gotują
Schabowe z serem i pieczerkami 170

błędach. :) Wracając do schabowym dodałam do nich podsmażone pieczarki po prostu mniam.  Składniki:     4 schabowe     250g pieczarek     2 łyżki natki pietruszki     7 łyżek bułki tartej     2 jajka     2 łyżki mleka     sól     pieprz    2 łyżki startego(...)tartą wymieszaną z startym serem a do trzeciego jajko rozbełtane z mlekiem i solą. Kotlety obtaczamy w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z serem. Smażymy na złoty kolor. Pieczarki obieramy razem z nóżką. Kroimy w grube plasterki tak żeby nasza nóżka była połączona z kapeluszem. Podsmażamy na patelni, pod koniec pieczenia dorzucamy pokrojoną natkę pietruszki

Amatorka kuchenna
Zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i serem 327

mnie idealne połączenie. Dlatego dziś szybki obiad z tych trzech głównych składników. Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 300 g pieczarek - 150 g żółtego sera ( u mnie była gouda) - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - czosnek granulowany - majeranek - słodka papryka - olej Przygotowanie: Pieczarki myjemy lub obieramy, kroimy w kostkę i na niewielkiej ilości oleju podsmażamy do odparowania wody. Piersi z kurczaka rozcinamy(...)pół. Rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach, wierzch posypujemy delikatnie papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod grillem do rozpuszczenia

Kulinarne życie