Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Pysznie smakują z ziemniakami i surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu (drobiowy) 2 łyżeczki musztardy (rosyjska) 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kostkę, pie... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...