bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:28/126)

Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 270

Jest bardzo smaczny i warto wypróbować przepis . Będziemy potrzebować : 1 kg mięsa wieprzowego 300 g wątróbek drobiowych lub wieprzowych 200 g boczku gotowanego 300 g pieczarek 200 g cebuli 2 jajka 50 g bułki tartej kawałek korzenia selera (80 g) 2 marchewki (150 g) 1 korzeń pietruszki (100 g) przyprawy : 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich do smaku(...)patelni przez około 3 minuty ( często mieszając ) . Końcowe przygotowanie pasztetu : W maszynce do mielenia mięsa mielę razem : ugotowane mięso , marchew , pietruszkę , seler , usmażoną cebulę i pieczarki , boczek , wątróbkę . Do zmielonej masy dodaję jajka , bułkę tartą , zioła prowansalskie , paprykę słodką , sól ( dwie duże szczypty ) , pieprz ( 2 dwie duże szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką

Uwaga Babcia Gotuje
Krokiety z kapustą i pieczarkami 140

zapoznania się z przepisem.  Przepis: Składniki: 10 naleśników ( przepis znajdziecie tutaj:  naleśniki na krokiety .) 500 g kapusty kiszonej 400 g pieczarek olej lub masło 2 cebule 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 4 jajka  bułka tarta sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany. Wykonanie: 1. Kapustę kroimy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Dorzucamy(...)patelni.  3. Pieczarki obieramy kroimy w kosteczkę i dodajemy do cebulki. Smażymy doprawiając solą i pieprzem.  4. Kapustę odsączamy dokładnie z wody. Do gotowej kapusty wrzucamy pieczarki z cebulką całość mieszamy i doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.  5. Farsz gotowy :) 6. Na wcześniej przygotowane naleśniki  wykładamy partiami nasz farsz i zawijamy w rulonik. (farszu starczyło idealnie

Mój pomysł na
Rolada z mięsa mielonego z omletem i warzywami 282

Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, z łopatki); 6 łyżek bułki tartej; 2 duże jaja; 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia, żółta papryka; Sól; Pieprz; Olej. Omlet: 100 g żółtego sera (u mnie edamski); 2 duże jaja; 2 czubate łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Przygotować omlet.  Żółty ser zetrzeć(...)solą i pieprzem do smaku. Dusić, aż znaczna większość wody odparuje. Wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jaja i bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dobrze wyrobić ręką. Następnie dodać pokrojone papryki i wystudzone, podsmażone pieczarki z cebulą. Ponownie dobrze wyrobić. Na blacie rozłożyć papier do pieczenia. Na papier przełożyć wyrobione mięso mielone z warzywami i nadać

Gospodyni Miejska
Krokiety z serem i pieczarkami 195

lubił ;) Na 10 krokietów potrzebujemy: 10 naleśników - przepis klik 0,5 kg pieczarek 40 dkg startego żółtego sera 1 łyżka masła olej bułkę tartą 2 jajka oregano sól i pieprz Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Wrzucamy na patelnie z rozgrzanym masłem . Smażymy. Pod koniec dodajemy oregano, sól oraz pieprz. Odstawiamy do ostygnięcia . Przygotowujemy naleśniki - klik Następnie starty(...)mieszamy z pieczarkami. Gotowy farsz dzielimy na porcje i zawijamy w naleśnik .  Tak przygotowane "zawijańce" obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.  Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik Smacznego

Kolejny blog o gotowaniu
Krokiety z pieczarkami 147

przepis w 5 minut Farsz: 600-700 g pieczarek 2 cebule średniej wielkości 6-7 kopiastych łyżeczek płatków drożdżowych nieaktywnych sól, pieprz garść rukoli i/lub roszponki (opcjonalnie) bułka tarta (na panierkę) Przygotowanie: Pieczarki obieramy, ścieramy na tartce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy sól i pieprz i wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju. Dusimy(...)małym ogniu do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. Kiedy warzywa będą już gotowe odstawiamy do ostygnięcia - potem dodajemy płatki drożdżowe oraz posiekaną roszponkę i rukolę. Kiedy nasz farsz stygnie bierzemy się za smażenie naleśników. Jeszcze ciepłe naleśniki napełniamy farszem, zawijamy i obtaczamy w bułce tartej. Jeżeli naleśnik będzie zbyt suchy bułka nie będzie się trzymała, wtedy możemy delikatnie zwilżyć

Bananowe Pole
Schabowe po królewsku 215

Składniki: 4 plastry schabu, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz, 3 średnie pomidory, 250g pieczarek, 1 cebula, 145g startego sera żółtego, olej. Przygotowanie: Schab rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić i popieprzyć. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć z pokrojoną w paski cebulą - z niewielką ilością

W kuchni u Moniki
Pieczeń rzymska nadziewana pieczarkami z dodatkiem pieczarek w śmietanie 193

innego mięsa wieprzowego w miarę chudego 2 jajka 2 bułki 2 łyżki majeranku Sól 4 listki świeżej bazylii Pieprz 2 ziarnka ziela angielskiego 2 cebule Bułka tarta Dodatkowo farsz pieczarkowy * Składniki na pieczarki w śmietanie 1 kg pokrojonych pieczarek 3 drobno pokrojone cebule sól pieprz 3 listki świeżej bazylii 500 ml śmietany kremówki 30 % Sposób wykonania: Bułki moczymy w wodzie(...)smażymy na oleju do momentu aż się zeszklą. Mięso wraz z bułkami   mielimy dwukrotnie , dodajemy   suszony majeranek,   drobno pokrojone listki bazylii, usmażoną cebulkę, zmielone ziele angielskie, sól i pieprz do smaku   i na końcu dwa jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowujemy jednocześnie farsz pieczarkowy i pieczarki w śmietanie: Pieczarki umyć, pokroić ( nie za drobno ). Cebule pokroić

Na słodko lub wytrawnie
Kieszonki schabowe z duszonymi pieczarkami i masłem 163

Składniki: 5-6 kotletów schabowych (każdy po ok. 150g) sól, pieprz, słodka czerwona papryka 30 dag pieczarek 2 cebule masło jajka + bułka tarta to panierowania Sposób przygotowania: 1. Schab roztłuc na duże cienkie kotlety. Przyprawić solą, pieprzem, papryką. 2. Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę i podsmażyć. 3. Pieczarki umyć i pokroić na grubsze półplasterki. Dodać do cebuli. Delikatnie doprawić(...)solą i pieprzem. Poddusić. 4. Na roztłuczone kotlety nałożyć sporą porcję pieczarek, po łyżeczce masła (dzięki temu mięso nie będzie suche) i zawinąć w kieszonki (można spiąć wykałaczkami). 5. Przygotowane mięso obtoczyć w jajkach i bułce tartej. 6. Smażyć na bardzo małym ogniu w dość dużej ilości tłuszczu

A Ty Smakuj Mnie
Roladki schabowe 171

stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe  SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka pieczarek 1 płat papryki marynowanej sól , pieprz jajko bułka tarta  PRZYGOTOWANIE: Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki lub plasterki i podsmażamy z pokrojoną w kostkę połową cebuli(...)tarce o drobnych oczkach. Na mięsie układamy ser żółty,  następnie cebulkę pokrojoną w plasterki,  paski papryki oraz łyżkę pieczarek.  Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 102

Mój też był smaczny! Składniki: • filet z indyka ok 1 kg • sól, pieprz, zioła prowansalskie Farsz • 200 g pieczarek • 1 pęczek natki pietruszki • 150 g żółtego sera • sok z 1/2 cytryny • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki oleju Polewa • 1 łyżka miodu • 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki • 1 łyżka oleju(...)cytryny i podsmażyć na oleju odparowując płyny. • Natkę pietruszki drobno posiekać. • Ser żółty również pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. • Wystudzone pieczarki wymieszać z serem, jajkiem, bułką tartą, natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. • Gotowym farszem nadziać kieszeń w mięsie, spiąć wykałaczkami i związać sznurkiem, aby powstała ładna

To co kocham
Klopsiki z grzybami w sosie pieczarkowym wg Aleex 127

klopsiki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • 30 dag pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1/2 małej bułki, np. kajzerki • olej Na sos: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a • olej Sposób przygotowania: 1. Przygotować pulpeciki: Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki. 3. Na patelni(...)mięsa dodać cebulkę pokrojoną w kosteczkę, bułkę, 1 łyżkę zimnej wody, jajko i przyprawy oraz grzyby. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. 6. Z masy, zwilżonymi zimną wodą rękami, formować pulpeciki. 7. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć pulpeciki z obu stron na rumiano. Odsączyć z tłuszczu, kładąc na ręczniku papierowym. 8. Przygotować sos: Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 9. Grzyby pokroić

W mojej kuchni
Juki ułańskie, czyli kieszonki schabowe z farszem 175

smaku.            Składniki: 700 g schabu (bez kości) 250 g mieszanego mielonego mięsa 1 duża cebula (lub 2 małe) 300 g pieczarek 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej pół pęczka natki pietruszki sól pieprz 1 łyżeczka majeranku 4 łyżki oleju do smażenia     Dodatkowo : sznurek do obwiązania mięsa   Wykonanie: Schab umyłam i wysuszyłam(...)ręcznikiem papierowym. Posoliłam i oprószyłam pieprzem. Cebulę drobno posiekałam i zeszkliłam na 3 łyżkach oleju. Dodałam oczyszczone, posiekane w cząstki pieczarki. Dusiłam na średnim gazie, do wyparowania nadmiaru płynu. Przyprawiłam solą i pieprzem. Dołożyłam zmielone mięso, żółtka i bułkę tartą. Wymieszałam. Podsmażyłam jeszcze 5-6 minut. Na koniec wsypałam posiekaną natkę pietruszki. Doprawiłam solą i pieprzem.   Farsz gotowy. Teraz

Kuchnia u Krysi
żytnio-pszenny kminkowy pieczarkowiec... 159

cukier 1/4 szklanki, sól 1 łyżeczka, masło lub margaryna 10 dag, jajka 3 sztuki, kminek cały 2 łyżki, mleko ciepłe 1 szklanka, pieczarki 1/2 kg, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 5 łyżek, bułka tarta 2 łyżki, sól - do smaku, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki drożdże rozkruszyć do misy robota i wymieszać je z 1 łyżką cukru, 1 łyżką mąki pszennej(...)zamieszać hakiem i wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i recznie wyrobić z 3 minuty ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować i nałożyć usmażone pokrojone pieczarki z cebulą i wymieszane tartą bułką, solą, pieprzem zawinąć z ciasta rolady i włożyć do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia piec w 200C około 35-40 minut i zostawić do przestudzenia - pieczarkowiec

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 171

jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz /do smaku oraz: jajko i bułka tarta /do panierowania tłuszcz /do smażenia Wykonanie: -Pieczarki oczyścić i obrać . -Ostrożnie usunąć nóżki , drobno pokroić. -Posiekaną  cebulę  i  trzonki pieczarek  podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu/ masło lub oliwa/. -Mięso(...)nałożyć  we wgłębienie  kapelusza  wypełniając całe wnętrze. -Gotowe kulki pieczarkowe   panierować w jajku i bułce tartej. -Smażyć  na rozgrzanym tłuszczu  z obu stron  na  złoty kolor /zaczynając od strony farszu/. -Pieczarki można również  upiec w piekarniku  / także  bez panierki/  posypując   wierzch  pod koniec

Zakamarki mojej kuchni
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 160

duże filety z kurczaka  250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Pieczarki drobno kroimy. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą(...)Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.  3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut

Szefowa kuchni