stosowane dodatki to: pieczarki, papryka, cebula, ser mozzarella i sos pomidorowy. Najczęściej do kanapki używam sosu pomidorowego zrobionego według przepisu na Ryż kubański Składniki (2 porcje) -2 duże pszenne bułki -500 g chudej wołowiny -1 ząbek czosnku -sól, pieprz -2 łyżki czerwonego wina -cynamon -gałka muszkatołowa -100 g pieczarek -1/2 małej cebuli -kawałek zielonej i/lub czerwonej papryki
Zielona Kuchniafirmą nigdy się nie skończy !!! :D SKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry
Dziś Ja gotujeSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków Polędwicy Dymionej firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym
Dziś Ja gotujepiekarni. Do nich tylko kubek kakao (takiego prawdziwego, nie instant) i mamy śniadanie, jak za czasów mojej podstawówki :) Ach, jak wtedy wszystko smakowało, czy to drożdżówka, czy jogurt z bułką pszenną, czy kanapka z żółtym serem… Bo jak się miało te 8 – 10 lat… Czytaj dalej Zawijane drożdżówki z dżemem
brunetkawkuchnimące żytniej pełnoziarnistej drobno mielonej. Zakwas żytni , jeśli go nie posiadacie, robi się bardzo prosto więc zachęcam do pieczenia. Na śniadanie będą idealne, do szkoły czy pracy również. Bułki pszenne na zakwasie żytnim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubi prawdziwe schabowe, takie z kostką, to polubi też kacze nogi panierowane smażone :) 2 nogi kaczki, 1 jajko, 2 – 3 łyżki mąki pszennej, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (najlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią
królestwo garówSKŁADNIKI: 1 duży filet z kurczaka 3-4 pieczarki kilka plasterków szynki firmy HAŃDEREK z Dymnej Chaty sól pieprz zioła prowansalskie mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia 2-3 jajka WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem. 2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. 3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć. 4. Na każdym rozbitym
Dziś Ja gotujeręką gotowe! SKŁADNIKI KLOPSÓW 500g mielonej wołowiny 500g mielonej wieprzowiny 50g siekanej lub mielonej słoniny 50g startego parmezanu 2 jajka M 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 60g czerstwej bułki pszennej 2 łyżki octu z czerwonego wina 3 ząbki czosnku 2 płaskie łyżki nasion kopru włoskiego, podprażone na suchej patelni 2 płaskie łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska
Karo in the Kitchenrodzynek 80 g płatków migdałowych (bądź posiekanych) 80 g orzechów włoskich 80 g orzechów laskowych wiórki kokosowe do ozdoby * wek = bułka paryska (francuska) , można też użyć pokrojone bułki pszenne lub chałkę **Jeśli wolicie mniej słodkie rzeczy można całkowicie zrezygnować z cukru, najlepiej dosłodzić wedle własnego upodobania. Przygotowanie: Mleko zagotować z cukrem, miodem i masłem, dodać maku, gotować około
My sweet a lifeBogucice z kolekcji Odeon Platin. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 1 łyżeczka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku Do panierowania: mąka pszenna bułka tarta jajko olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić wzdłużna na 2 części i rozbić. Doprawić z dwóch stron solą i świeżo zmielonym pieprzem
Ala piecze i gotujetakże jest wyśmienita. Sprawiła, że były one szybkie w przygotowaniu oraz naprawdę zachwycające w smaku! Polecam! 5-6 plastrów schabu sól, pieprz pasta pomidorowa baziółka Panierka: 1 jajko mąka pszenna bułka tarta Ponadto: olej do smażenia (u mnie słonecznikowy Woj-Len) Każdy plaster schabu należy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko) i oprószyć solą z pieprzem. Następnie
Di gotujeDomowe bułki pszenne z dodatkiem mąki razowej są doskonałe na śniadanie
Przepisy Kulinarnełyżka musztardy -4 plasterki sera topionego tostowego -1/2 szkl. wody -100 ml keczupu -sos tabasco/piri piri/worchester (wedle uznania) -ostra papryka lub pieprz cayenne -sól, pieprz, kminek -2 pszenne bułki -2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie Cebulę i paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wyłożyć mięso. Smażyć aż się zetnie. Dodać kminek, paprykę lub cayenne
Zielona Kuchniatanie i łatwe w wykonaniu. W zależności jak duże zrobimy wyjdzie ich około 10 sztuk. Zapraszam :) Składniki: Kotleciki: 6 jajek 1 średnia marchewka 5 łyżek kukurydzy z puszki 1 pszenna bułka koperek świeży według uznania 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Sos: 6 łyżek majonezu pieprz czarny mielony do smaku koperek świeży według
Izabelawkuchnizimnej wody i w osobnej miseczce otaczamy w jajku kotlety. Panierujemy je w panko. Jeśli nie macie panko, łatwo zrobić zbliżoną panierkę – świetnie nadaje się do tego większość czerstwych pszennych bułek. Ja zazwyczaj kupuję jedną dodatkowo, rwę ją w dłoniach na mniejsze kawałki, podsuszam na blacie i wkładam taką czerstwą, podsuszoną, ale nie całkowicie suchą bułkę do malaksera – kilka obrotów
Karo in the Kitchen