Całość posiłku uwiecznia szklanka soku jabłkowego. Składniki: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1 szkl mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki cukru 3/4 łyżki kakao 15 g masła FARSZ: 1/2 szkl kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1/2 szkl soku jabłkowego hortex 1 szczypta soli 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 10 szt mrożonych truskawek
Kuchnia w oparachcukier wanilinowy – 1 op * proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki * mąka pszenna – 2,5 szkl * brzoskwinie– ok.300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą. Układamy pokrojone brzoskwinie. Pieczemy ok. 45 minut w 180C. Smacznego
Ostra na SłodkoCiasto jabłkowe z połówek jabłek . Składniki: ciasto: - 80dag mąki pszennej - 420g margaryny (u mnie roślinna) - 2 łyżka śmietany 18% - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 szklanki cukru pudru - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: - 7 i 1/2 jabłka - 3 łyżki brązowego cukru - 2 łyżki bułki tartej dodatki: - cukier puder do posypania Forma: duża blacha prostokątna
Kuchnia co dniamojej myśli! Składniki na 1 dużą babkę: 300g mąki pszennej 300g cukru pudru 300g margaryny do pieczenia 5 jajek 150g orzechów włoskich mielonych 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie cukier wanilinowy) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Tłuszcz oraz bułka tarta do wysmarowania formy (jeśli
Kuchnia w czekoladziekuleczkami to ciekawa propozycja tradycyjnego Wielkanocnego wypieku. Składniki: 6 jajek 340g mąki pszennej 2 łyżki miodu 180g cukru 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 160ml likieru pomarańczowego skórka z 1 pomarańczy 9ml olejku pomarańczowego 4 łyżki kakao 60g gorzkiej czekolady szczypta soli masło do wysmarowania formy bułka tarta do oprószenia formy Polewa: 120g mlecznej czekolady 2 łyżki masła
Szalona Kuchnia Ewelinybułkę drożdżową z cynamonem. Sekret jej oryginalności tkwi w jej wielowarstwowości. Bułkę odrywa się kawałek po kawałku. Jest delikatna, mięciutka, przepyszna! Inspirację znalazłam na blogu domowe wypieki. Składniki na ciasto drożdżowe: 100g drożdży 150 ml ciepłego mleka 100 g cukru ¼ łyżeczki soli 2 jaja 400g mąki pszennej 200g chlebowej mąki pełnoziarnistej 50 g masła Ponadto : 100 g cukru
Słodki Zakątekkrowie zamieniłam na roślinne owsiane i biały cukier na cukier trzcinowy. Zwykła bułka w niezwykłym wydaniu, uszczęśliwi i smakiem i wyglądem ❤ Przepis na domowe drożdżówki z serem Składniki 220 g mleka (u mnie domowe owsiane) 100 g cukru trzcinowego /kokosowego 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej
lady-och-mistrzyni.blogspot.comząbek czosnku 1 jajko sól, świeżo zmielony czarny pieprz mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia SOS ŚMIETANOWO-POMIDOROWY 500 ml bulionu 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka posiekanego koperku świeżo zmielony czarny pieprz DO PODANIA: tłuczone ziemniaki WYKONANIE Bułkę kroimy na 4-6 kawałków, wkładamy do miseczki i zalewamy około
cool and mintyCIASTO: mąka pszenna - 200 g jajka-2 szt mleko - 500 ml cukier - szczypta sól - szczypta FARSZ: pieczarki - 1 kg ser mozzarella - 400 g cebula - 3 szt sól pieprz kolorowy papryka słodka tłuszcz DODATKOWO: jajka - 3-4 szt bułka tarta olej Z mąki, jajek, mleka, cukru i soli przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić
Camilla w kuchnijajka 240 ml oleju słonecznikowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 260 gr mąki pszennej Masa z serka kremowego: 150 serka kremowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku cytrynowego plus otarta skórka z jednej cytryny Dodatkowo forma do pieczenia (okrągła, moja miała 25 centymetrów w średnicy), margaryna i bułka trata do formy. Mąkę przesiać, dodać do niej proszek do pieczenia, sól
mecookscukier - 25 dag cukier waniliowy - 1 op jajka - 4 szt mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki mleko 3,2% - 1/2 szkl napar z kawy - 3-4 łyżki śmietana kremówka - 40 dag cukier puder - 4-5 łyżek kakao - 1 łyżeczka tłuszcz do formy bułka- tarta do formy ziarenka kawy w czekoladzie Masło utrzeć na puszystą masę
Camilla w kuchnikrowie zamieniłam na roślinne owsiane i biały cukier na cukier trzcinowy. Zwykła bułka w niezwykłym wydaniu, uszczęśliwi i smakiem i wyglądem ❤ Przepis na domowe drożdżówki z serem Składniki 220 g mleka (u mnie domowe owsiane) 100 g cukru trzcinowego /kokosowego 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkrowie zamieniłam na roślinne owsiane i biały cukier na cukier trzcinowy. Zwykła bułka w niezwykłym wydaniu, uszczęśliwi i smakiem i wyglądem ❤ Przepis na domowe drożdżówki z serem Składniki 220 g mleka (u mnie domowe owsiane) 100 g cukru trzcinowego /kokosowego 40 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 80 g masła roztopionego 1 jajko (+ 1 do posmarowania bułeczek) ½ soli himalajskiej
lady-och-mistrzyni.blogspot.comszybkie do przyrządzenia, polecam. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju Polskiego Rzepakowego 2 jajka Farsz: 400 gram pasztetu najlepiej domowego 4 jajka ugotowane na twardo Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pasztet mielimy na drobnym sitku, jajka obieramy
Bajeczna Kuchniamakowce o długości ok. 40 cm. Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 5 dag drożdży 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 0,5 szklanki mleka 15 dag masła Masa makowa: 40 dag maku 1 szklanka cukru 8 dag masła 2 białka 1 łyżka skórki pomarańczowej 10 dag bułki tartej 1,5 łyżeczki esencji migdałowej 0,5 szklanki rodzynek szklanka orzechów włoskich
Bullio