bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:172/587)

Sernik z rosą 166

ciasto rozwałkuj na wielkość formy. Ułożyć ciasto do formy. Forma wysmarowana masłem i obsypana bułką tarta. masa serowa: Ser, cukier, proszek budyniowy,mąkę ziemniaczaną , olej razem wymieszać na gładka masę. Dodać mleko. Krótko miksować. Rodzynki moczyć w gorącej wodzie. Odcedzić. Rodzynki wymieszać z mąką pszenną. Dodać do masy serowej. Całość przelać do formy do pieczenia. Sernik piec około 60 minut

Ciasta z tradycjami
Ciasto ucierane ze śliwkami 155

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. 3) Cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie przesianą mąkę pszenną, budyń waniliowy oraz proszek do pieczenia. 4) Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem (można dodatkowo obsypać bułką tartą). 5) Na cieście ułożyć przygotowane śliwki. 6) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7) Gotowe ciasto oprószyć cukrem

Fitsweet.me
Ciasto czekoladowe z cukinią 130

pieczenia - 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego - 0,5 łyżeczki soli - 1 jajka - 0,5 szklanki śmietany 18% - 2 szklanki mąki pszennej - 1 cukinia (2 szklanki startej na grubych oczkach) - 60 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki cukru pudru - kilka listków mięty

Gocha gotuje!
Kluski leniwe 148

kluski leniwe. Często robię je, gdy nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie. Są przepyszne. Można je podać polane tartą bułką i posypane cukrem. Mi jednak najbardziej smakują polane jogurtem, posypane cukrem i cynamonem. Składniki: 25 dag maki pszennej 70 dag półtłustego twarogu 2 jajka sól Sposób przygotowania: Twaróg przeciskamy przez praskę min. 2-krotnie. Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy

Pobite gary Barbary
Keks 148

pszennej 4 jajka 170 g margaryny 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g bakalii, wymieszanych z mąką pszenną lukier królewski 1 białko 150 g cukru pudru do posypania płatki migdałów dodatkowo margaryna do wysmarowania formy bułka tarta Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy 4 żółtka. Mąkę dodajemy do masy

Moja smaczna kuchnia
Świąteczny murzynek 596

łyżki kakao 1 szklanka cukru 1 łyżka przyprawy korzennej 4 żółtka 4 białka szczypta soli 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropli aromatu pomarańczowego 1 tabliczka gorzkiej czekolady cukrowe ozdoby tłuszcz i bułka tarta do formy Przygotowanie : Do rondla przekładamy margarynę, dodajemy cukier, wodę, aromat, kakao i przyprawę korzenną - podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 182

pory przeważnie szłam na łatwiznę i kupowałam budyń w torebce, a jak mi się chciało to przygotowywałam go z mąki pszennej. Jako domowy cukiernik i piekarz, który pieczywo piecze prawie każdego dnia przygotowałam ciasto drożdżowe na chlebki i bułki. Co za wygoda z wagą zamontowaną w środku urządzenia, dokładałam tylko składniki do stalowej misy, tarując poprzednią wagę, następnie włączyłam funkcję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krokiety z ryżem i pieczarkami 282

jadłam) krokiety z ryżem. Są bardzo smaczne, najlepiej smakują podane z barszczem. Składniki: Naleśniki: 400 ml mleka jajko 250g mąki pszennej szczypta soli łyżka oleju Nadzienie: 600 g pieczarek 100 g ryżu cebula sól, pieprz Ponadto: 2 jajka bułka tarta Przygotowanie Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i miksujemy lub ubijamy trzepaczką. Odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki z cukinią 169

Polecam. 180 g cukinii  30 g świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru 300 ml letniej wody 600 g mąki pszennej + odrobina do podsypania 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki tymianku łyżka oleju 1 jajko (do posmarowania bułek) Cukinię umyć, wydrążyć pestki (z młodej cukinii nie trzeba) i zetrzeć razem ze skórką na tarce na małych oczkach, przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki – bułeczki drożdżowe z jagodami 202

się z bułeczkami o nazwie borówianki a są bułki z jagodami lub jagodzianki. Tak czy siak, zapraszam na jagodzianki zwane bułkami z jagodami. Drukuj Jagodzianki – bułeczki drożdżowe z jagodami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej 1 szkl. mleka 5 dag drożdży 1/2 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki miękkiego masła szczypta soli jajko do smarowania bułeczek

Mieszam w Garnku
DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI 179

lukrem....mmmmm. Te domowe, bez polepszaczy spokojnie możemy podawać  naszym najmłodszym :) POTRZEBUJEMY: (na około 9 drożdżówek) 550g mąki pszennej 75g mała 1 jajko+ żółtko 1 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 5 łyżek cukru 10 śliwek szczypta bułki tartej  1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek przed pieczeniem (niekoniecznie)   KRUSZONKA: 4 łyżki błyskawicznych płatków owsianych 4 łyżki mąki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kotlety ziemniaczane nadziewane brokułem 207

smakowały w połączeniu z sosem czosnkowym. składniki: masa ziemniaczana 800 g ugotowanych letnich ziemniaków 1 duże jajko 2 łyżki maki pszennej sól,pieprz słodka papryka tymianek, gałka muszkatołowa farsz 300 g ugotowanego brokuła 1 ząbek czosnku sól dodatkowo bułka tarta siemię lniane złote Kresto olej Rapso do smażenia Ugotowanego brokuła rozgnieść widelcem. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę i odrobinę soli

Monia miesza i gotuje
Krokiety z mięsem i kapustą kiszoną 185

kapusty kiszonej 2 cebule olej do smażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy. Kapustę wrzucamy do garnka podlewamy niedużą ilością wody i gotujemy aż zmięknie. Następnie przelewamy

Qchnia po prostu
Bułeczki z pieczarkami 161

mojprzepisna.pl | Bułeczki z pieczarkami Jako, że w lodówce pieczareczki aż prosiły o łaskę, przygotowałam z nich farsz do krokietów. Później jednak pomyślałam, że nie za bardzo

moj przepis na
Pita - przepis na bułkę 181

foody, ale często staram się wykonywać zdrowsze ich wersje w domu. Tym razem przepis na ciasto na domową pitę. Taką bułkę a'la Pita podaję często z warzywami i smażonym mięsem z kurczaka. Składniki: - 1 2/3 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 1/2 szklanki wody - 15g świeżych drożdży - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli - 1/2 łyżeczka cukru dodatki

Kuchnia co dnia