warto z nich korzystać. Ależ się rozpisałam, a tu pora na przepis: Składniki: 7 jaj 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka oleju 1 cukier waniliowy szczypta soli 700 g jabłek 3 łyżki bułki tartej cynamon Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Nie przerywając
Cynamonowe szczęścieSzczerze muszę napisać, że bardzo lubię to połączenie. Kozi ser z czerwoną cebulą na pysznej mięciutkiej bułce to bardzo udane połączenie. Upieczcie koniecznie,nie będziecie żałować. ciasto : 850 g mąki pszennej 400 g serka homogenizowanego 4 jajka 160 g miękkiego masła 30 g drożdży 2 łyżeczki soli cebula : 4 czerwone cebule 2 łyżki oleju
Polska Zupanieco. Delikatny, lekki, słodki z kwaśna nutką kolorowych ogonków liściowych. Biszkopt z rabarbarem 2 duże jajka po 100 g cukru i mąki pszennej 2 ogonki liściowe rabarbaru, umyty i obrany cukier puder do posypania masło i bułka tarta do przygotowania formy Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Forme smarujemy masłem i wysypujemy bułka tartą. W misce ubijamy jajka z cukrem
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: PULPETY: mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, cebula 1 sztuka, czosnek niedźwiedzi 2 łyżeczki, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 2-3 łyżki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 4 łyżki ZUPA: woda 3 litry, zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania, ziemniaki 6 sztuk, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki z podanych
W Mojej Kuchni Lubięserem: składniki dla 2 osób na małą okrągłą formę ok. 20 cm: 1 jajko 25 ml oliwy ½ szklanki jogurtu 1 szklanka mąki pszennej szczypta cukru szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka masła + 1 łyżka bułki tartej do foremki Na obłożenie: 100 g żółtego sera kawałek kiełbasy 1 pomidor 1 cebula kawałek wędzonego boczku Cebulę siekamy i podsmażamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodatkowo po 3 łyżki: - siekanej gorzkiej czekolady - żurawiny suszonej - rodzynek - moreli krojonych w paseczki - orzechów włoskich - kandyzowanej skórki pomarańczowej* - 1 łyżka mąki pszennej - 5 łyżek cukru pudru - sok z 1/4 cytryny Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą/mąką. Bakalie obsypać mąką. Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno w połowie ubijania dodając połowę cukru i sól
kawawszklanceSkładniki na około 25 sztuk: 600 g ziemniaków (ugotować w mundurkach, ja standardowo wykorzystałam parowar) 200 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej płaska łyżeczka soli jeden dojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę
greenscarfmoje fanki-czytelniczki Grażyny :) Przesłała mi na blogowego maila przepis razem ze zdjęciem. Już jeden przepis od Grażyny mam na blogu, na bułki grahamki . Znaczy się widać miłośniczka mąki graham :) I Grażyna mówi: 240 g mąki pszennej graham typ 1850 260 g mąki pszennej typ 650 40 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1/2 szklanki wody 50 ml oleju
Marder&Marder Manufacturenadzienie: 700 - 800 g rabarbaru 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki cukru łyżka cukru waniliowego Kruszonka: 100 g masła 70 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru Formę wysmarować masłem i delikatnie wysypać bułką tartą . Jeśli używacie formy prostokątnej - użyjcie takiej o wymiarach zbliżonych do 20x30 cm. Ja użyłam tortownicy o średnicy 24 cm. Do miski przesiać
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!lubicie. Sernik ze śmietaną i owocami SKŁADNIKI: 500 g serka na serniki 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100 g herbatników 100 g płatków owsianych 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiustach bułeczki, które idealnie pasują zarówno do hamburgerów oraz dżemu, ale najlepsze są jeszcze ciepłe z masłem i kubkiem mleka. Bardzo polecam! Bułki mleczne (przepis na nie znalazłam na stronie White Plate) 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 1/2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki masła roztopionego masła 1 łyżka płynnego miodu 15g drożdży 1 jajko
Zapiski Młodej Żonymałymi dodatkami.Składniki:-podwójny filet z piersi kurczaka-20 dkg fasolki szparagowej-1/2 czerwonej papryki-1 marchewka-1 jajko-1 łyżka maki pszennej-2 łyżki mleka-sól, pieprz, przyprawa warzywna-olej do smażenia-bułka tarta Filety kroimy na płaty. Delikatnie rozbijamy przez folie spożywczą. Przyprawiamy sola i pieprzem i pozostawiamy na czas przygotowania
Maminek kulinarnygrzybów -5 dkg grzybów suszonych-3 cebule-sól, pieprz-pieprz ziołowy-olej Składniki na ciasto naleśnikowe:-1,5 szklanki mąki pszennej-2 szklanki mleka-1/4 łyżeczki cukru-1 łyżka oleju-2 jajka-bułka tarta Grzyby suszone moczymy.Cebulę kroimy w grube półplastry i delikatnie solimy. Cebulę podsmażamy na oleju, do zeszklenia, zdejmujemy
Maminek kulinarnyznacznie mniej kaloryczna. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem, cykorią i papryką, tworząc prawidłowo zbilansowany posiłek. Zawiera białko soi niemodyfikowanej genetycznie oraz białko pszenne, a nie zawiera tłuszczu zwierzęcego, ani konserwantów. Jest przede wszystkim bardzo smaczna. Tak bułkę jak małe kanapki wzbogaciłam dodatkowo sałatą lodową, rzodkiewką, bazylią, ogórkiem gruntowym, suszonymi pomidorami, grzybkami marynowanymi. Mogę zagwarantować ,że szynka wehetariańska może być
Z Kuchni Do KuchniPyszne bułki z pieczarkami w środku.. 50 dkg pieczarek 2 cebule 50 dkg mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka 7 g drożdży suchych 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki roztopionego masła sól, pieprz Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dusić pod przykryciem, aż puszczą wodę. Doprawić solą i pieprzem, podsmażać, aż cały płyn odparuje. Do miski wsypać
Moje domowe kucharzenie