Nawet nie wiecie jak mnie te rogaliki zauroczyły. Wyszły przepyszne! A co lepsze, równie dobrze smakowały również na drugi dzień. Po raz pierwszy miałam do czynienia
Smaki Na TalerzuNastała jesień, co prawda taką złotą, ciepłą to uwielbiam ale ta obecna jakaś taka od razu zimna, wietrzna i z deszczem. W takim czasie zastała mnie
Moje Małe CzarowanieDziś mam chlebek na drożdżach, na mące żytniej zakwaszonej zsiadłym mlekiem lub maślanką. Chleb ma zwarty i sprężysty miąższ, chrupiącą skórkę, jest wyśmienity. Łatwy do przygotowania
Moje Małe CzarowaniePanuozzo jest włoskim przysmakiem pochodzącym z leżącej na wybrzeżu Sorrento miejscowości Gragnano. Pierwszy raz Panuozzo zostało przyrządzone w 1983 roku w rodzinie Mascolo. Jest to podawana
Moje Małe CzarowaniePo tych bajglach jeszcze przez długi czas mieliśmy w głowie myśli: „jakie to było dobre”. Zrobiłam je na obiadokolację i powiem Wam, że choć
Smaki Na TalerzuMantua to miasto i gmina we Włoszech, w regionie Lombardia, w prowincji Mantua. Chleb Mantovane to rodzaj tradycyjnego chleba z mąki 00 i Manitoba, oliwy z
Moje Małe CzarowanieSezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world