Przepis na ten bezglutenowy chlebek pochodzi z bloga Olga Smile. Chleb jest aromatyczny, ma sprężysty środek i chrupiąca skórkę. Idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Wszyscy
Moje Małe CzarowanieKolejny miesiąc za nami i czas zabrać się za lutowe wypiekanie chleba wraz z Amber i jej Piekarnią . W pieczeniu chleba zawsze milej jak w drugim
Moje Małe CzarowaniePrzepis na chleb pochodzi z grupy na Fb Piekarnicza Brać. Chleb jest pyszny, ma sprężysty i aromatyczny środek oraz chrupiącą skórkę i najbardziej smakuje z masłem
Moje Małe CzarowaniePrzepis na podstawie przepisu z książki D. Leadera „Local Breads” . Chleb jest pyszny, ma sprężyste wnętrze i chrupiącą skórkę. Piekłam go na kamieniu do pizzy, można
Moje Małe CzarowanieTak wiem – długo, długo mnie nie było. Wiele by opowiadać, a spora część pewnie i tak wyjdzie „w praniu”, więc nie będę się
brunetkawkuchniDzisiejszy przepis to gratka dla fanów glutenu – włoska ciabatta prosto z domowej piekarni :) Ze wszystkich kuchni świata, to właśnie włoska jest najbliższa memu sercu. Te
brunetkawkuchniTłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami, dlatego na blogu nareszcie pojawił się przepis na pączki. Domowe pączki przygotowuję dopiero od jakichś 2-3 lat. Robię je
Smaki Na TalerzuSerowe ciasteczka “Gęsie łapki” to ciastka z białym serem twarogowym, składane na kształt przypominający łapki gęsie. Najczęściej występują bez nadzienia, składane dwukrotnie. Mnie jednak
Moja DelicjaCześć, zapraszam Was dziś na łatwe i bardzo pyszne pączki na Tłusty Czwartek. Do ich zrobienia nie potrzebujemy masła, dodajemy do ciasta olej. Nie są
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJejku, jejku, jakie to dobre!!! Miałam zjeść góra dwa, a zjadłam… nie przyznam się ile:) Początkowo, jak „studiowałam” przepis myślałam, że to będzie
Smaki Na TalerzuZ nadmiaru zakwasu powstają takie pomysły jak usmażenie tych placków i podanie ich z przepyszną i aromatyczną salsą. Jak dokarmiam zakwasy to zawsze mam nadmiar i
Moje Małe CzarowanieTapas - niewielkie przekąski podawane zazwyczaj do napojów w barach Hiszpanii. Mogą być podawane na ciepło lub na zimno i przyjmować różne formy - od prostych przekąsek po
Moje Małe CzarowanieMiałam kilka końcówek różnej mąki i tak oto powstał pyszny chleb. Radzę eksperymentować z mąkami bo to świetna zabawa a potem pyszny i zdrowy chleb zjemy
Moje Małe CzarowanieTen mega prosty przepis znalazłam u Beaty w jej Lawendowym Domu i tak mi się spodobał że musiałam go upiec bo jak wiadomo wszelakie nowości w
Moje Małe CzarowanieW Nowym Roku nowe wyzwania z Piekarnią Amber czas zacząć. Tym razem Ania poszperała i wybrała przepis z bloga Oli Cake & Bread . Przepis opracował Jeffrey
Moje Małe Czarowanie