Rogaliki drożdżowe z ciasta topionego 126Nawet nie wiecie jak mnie te rogaliki zauroczyły. Wyszły przepyszne! A co lepsze, równie dobrze smakowały również na drugi dzień. Po raz pierwszy miałam do czynienia
Smaki Na Talerzu
Pszenny chleb na zakwasie z nasionami chia 145Nastała jesień, co prawda taką złotą, ciepłą to uwielbiam ale ta obecna jakaś taka od razu zimna, wietrzna i z deszczem. W takim czasie zastała mnie
Moje Małe Czarowanie
Chleb zakopiański 183Dziś mam chlebek na drożdżach, na mące żytniej zakwaszonej zsiadłym mlekiem lub maślanką. Chleb ma zwarty i sprężysty miąższ, chrupiącą skórkę, jest wyśmienity. Łatwy do przygotowania
Moje Małe Czarowanie
Panuozzo czyli pyszna kanapka z Włoch 130Panuozzo jest włoskim przysmakiem pochodzącym z leżącej na wybrzeżu Sorrento miejscowości Gragnano. Pierwszy raz Panuozzo zostało przyrządzone w 1983 roku w rodzinie Mascolo. Jest to podawana
Moje Małe Czarowanie
Bajgle z kurczakiem i marynowanymi warzywami 230Po tych bajglach jeszcze przez długi czas mieliśmy w głowie myśli: „jakie to było dobre”. Zrobiłam je na obiadokolację i powiem Wam, że choć
Smaki Na Talerzu
Chleb Mantovane wprost z włoskiej Lombardii 133Mantua to miasto i gmina we Włoszech, w regionie Lombardia, w prowincji Mantua. Chleb Mantovane to rodzaj tradycyjnego chleba z mąki 00 i Manitoba, oliwy z
Moje Małe Czarowanie
Bułeczki drożdżowe z twarogiem i truskawkami 165Sezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world
Bułeczki drożdżowe z twarogiem i truskawkami 165Sezon na truskawki powoli się kończy, ale nie mogło u mnie zabraknąć pysznych letnich drożdżówek z twarogiem i truskawkami :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world