najczęściej pochłaniane solo przeze mnie;) Parę dni temu trafiłam na ciasteczka z masłem orzechowym u Loriell i już nabrałam na nie ochoty, a gdy wczoraj na blogu Bułeczki pojawiły się ciasteczka nie tylko z masłem orzechowym, ale również z czekoladą, to już nie zastanawiałam się ani chwili:) Zrobiłam i powiem tyle, że dawno tak pysznych ciastek nie jadłam(...)dodatku z mąką pp. Skoro tak zachwalasz, to będę musiała kiedyś upiec, tylko że ma podobny problem jak Ty z masłem orzechowym, więc nieczęsto je kupuję. Gość: bułeczka, alk158.neoplus.adsl.tpnet.pl 2011/05/09 19:21:40 Wyszły Ci super ciasteczka, dobry pomysł ze stopieniem czekolady, pozdrawiam i dziękuję :) mikimama 2011/05/09 20:23:58 Mniam! Aż ślinka leci! trzcinowisko 2011/05/09
Zdrowa Kuchnia SowyZnów skorzystałam z przepisu Bułeczki i zrobiłam pyszny shake z dodatkiem masła orzechowego, które to uchowało się (sama się dziwię) akurat w odpowiedniej na ten przepis ilości:) Składniki na 2 szklaneczki: * 250 ml mleka sojowego naturalnego czyli małe opakowanie * banan * 1 -2 łyżki masła orzechowego * lody orzechowe - dałam stracciatella * cynamon, który teraz dopiero zauważyłam, więc nie dałam;) Wszystko(...)Mniam, ja też używam do smoothie masła orzechowego lub tahina. wychodza wyśmienite. Twój w wersji deserowej z lodami kusi samymi skłądnikami, a co dopiero wyglądem. Mniam. Gość: bułeczka z makiem, abzv119.neoplus.adsl.tpnet.pl 2011/05/17 17:38:40 Totalna pychota :) judik1119 2011/05/17 18:02:38 Wspaniały!:) Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, 178-37-60-155.adsl.inetia.pl 2011/05/17 19:05:32 Ciekawe zestawienie składników :) trzcinowisko 2011/05/17
Zdrowa Kuchnia SowyBrand. Dusić kilka m inut. Bułki - odciąć wier zch, wydrążyć. Wnętrze posamrowac rozmąconym jajkiem i zapiec w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach. Mięso nakładac do miseczek-bułeczek. Podawać na ulubionej surówce. Tandari Masala Smak: cierpki i pikantny Zapach: podobny do curry, aromat Indii Zastosowanie: uniwersalne Nie obyło się oczywiście bez deseru. Na deser zaserwowałam naleśniki
kolorowotorcikowopomidorów KAMIS Wykonanie: Awokado obrać, rozgnieść w miseczce, czosnek rozetrzeć. Połączyć oba składniki, dodając do pasty łyżeczkę przyprawy do pomidorów KAMIS. Pomidory osączyć z oleju, pokroić w paski. Bułeczki rozkroić, smarować "masełkiem" czosnkowym z awokado, układać na nim pomidory. Całość posypać tartą mozarellą. Piec w 200 stopniach C 12 minut. Upieczone grzanki zjadać póki ciepłe :) Smacznego
kolorowotorcikowojarmużu idealnie komponowały się z sandaczem, glazurowane w miodzie warzywa, wyśmienicie smakowały z pieczonymi przepiórkami, a ciasto z pasternaku było swoistym ukoronowaniem całego obiadu ! Na koniec jeszcze puszyste, cieplutkie bułeczki z prawdziwym masełkiem. Masełko powstawała przez większą część warsztatów, ubijane w słoiku, przechodząc z rąk do rąk uczestników. I na stał czas pożegnań. Szkoda, że tak szybko …. Wiele wspomnień
kolorowotorcikowouroków pogody, polecam postawić w tym najbardziej nasłonecznionym pokoju ;) Przed wstawieniem do piekarnika drożdżówki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Wyrośnięte i posmarowane jajkiem bułeczki piec przez około 15 minut, na złoto. Smacznego
kolorowotorcikowoBardzo lubię jajecznicę w tej wersji - oczywiście usmażoną na maśle i posypaną świeżym szczypiorkiem. Do tego bułeczka i herbata z cytryną. Pyszny początek dnia. Składniki: 3 jajka 2 plasterki szynki 1 łyżka masła klarowanego 1 pomidor sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka rozbełtać w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu. Szynkę i pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać
Pasja Smakuwyczarujemy pyszny, delikatny i bardzo smaczny chlebuś. Przepis na formę ok.30x12cm. Ja piekę w formie silikonowej 24x8cm , wychodzi troszkę wysoki dlatego tym razem podzieliłam ciasto i z części powstała bułeczka. Bardzo mocno wyrasta dlatego nakładamy tylko do połowy formy. Sprawdza się jako chleb tostowy, głównie po to powstała ta wersja chleba. Gwiazdor podarował nam nowy toster więc pokombinowaliśmy skład chlebka
Smaczne ZdroweKolejne pyszne, puszyste, nie "dmuchane" bułeczki. Te mają jeszcze jedną zaletę- świetnie sprawdzają się jako bułki hamburgerowe. Osobiście niekoniecznie lubię dodawać do bułek jajka ale te są naprawdę wyjątkowe. Bułki bardzo godne polecenia. Ich wykonanie jest błyskawiczne a efekt imponujący. :-) Niekiedy robię je obsypane ziarnami od góry i od dołu; a wówczas gdy mają być do hamburgerów posypuję
Smaczne Zdrowebarszczu czerwonego bardzo mi smakują drożdżowe "bułeczki" z farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. U mnie nazywane kapuśniaczki. Zapraszam częstujcie się. Składniki: 500 g mąki pszennej 250 ml mleka 8 g drożdży suszonych instant 2 mniejsze jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 50 g masła masło do posmarowania mak do posypania Farsz 300 g pieczarek 500 g kiszonej
Ala piecze i gotujePożywna, rozgrzewająca i bardzo smaczna zupa. Idealnie rozgrzewa w zimne jesienno zimowe dni. Do zupy możemy podać pieczoną bagietkę, rogaliki solanki lub po prostu świeżą pachnącą bułeczkę. Ale solo też jest smaczna. Garnek firmy Neoflam po prostu jest rewelacyjny. Cebulka szkliła się równomiernie, mięso nie przywierało. Jak podpiekałam nie musiałam stać i cały czas mieszać. Na prawdę warto zainwestować
Ala piecze i gotujeidealne połączenie. To ciasto z truskawkami musi być pyszne! Polecam również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem czekoladowym, tylko zamiast masła wykorzystałam olej rzepakowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędaniem dołączam się do akcji na Durszlaku “ Gotowe do drogi ”, wystarczy tylko zapakować nasza sałatkę do pojemniczka i już mamy świetne danie na lunch. Głodomorki dodatkowo zabierają żytnią bułeczkę… Polecam Lekka sa ł atka z rostbefem i rukol ą Składniki na oko, bo zależy od tego jak jesteśmy głodni (tak na 2 osoby): 200 g rostbefu pokrojonego w cieniutkie plasterki
Mia Cucina Sofietadobrze wyrośniete ciasto, a przede wszystkim gwarancję, że nie rozmięknie podczas pieczenia. Focaccia jest dobrze upieczona gdy stukając w nią, wydaje głuchy odgłos. Metoda dla maszynistów: Wszystkie składniki na bułeczki umieszczamy w maszynie wg kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawiamy program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough'. Po zakończeniu ciasto wyjmujemy, krótko wyrabiamy i dalej postępujemy wg powyższego przepisu
Mia Cucina Sofietaprzenosimy ciasto na środkowy poziom. Pieczemy 15 miut. Piekąc w ten sposób, uzyskacie wyjątkowo chrupiące i dobrze wyrośniete ciasto Metoda dla maszynistów: Wszystkie składniki na bułeczki umieszczamy w maszynie wg kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawiamy program do wyrabiania i wyrastania ciasta 'dough'. Po zakończeniu ciasto wyjmujemy, krótko wyrabiamy i dalej postępujemy wg powyższego przepisu
Mia Cucina Sofieta