coś takiego podać dzieciom albo zaprosić znajomych i biesiadować wspólnie bez większych wyrzutów sumienia. Mówię Wam - warto zrobić taką burgerową biesiadę w domu ! Przypominam, że mam fajny przepis na Bułeczki do hamburgerów albo hot-dogów ! Wychodzą puszyste i pyszne ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakuchni :) Soki, dżemy, kiszone ogóreczki... i wiele innych pyszności. Tegoroczny sezon zainaugurowała konfitura z truskawek, bo cóż może być lepszego na jesienną czy zimową chandrę od świeżo upieczonej bułeczki z własnej roboty dżemem truskawkowym :) Składniki: 3 kg truskawek, 1,5 kg cukru, 3 godziny wolnego czasu, Nie uznaję i nie stosuję żadnych żel-fiksów - uważam, że jak już robić własną
Delicious Titbitsdodatki wymieniłam na kminek. Uprościłam również sam proces wypieku. Wyszło pachnąco, chrupiąco i pysznie. Nawet nie miał szans na porządne wystudzenie. Rozszedł się w ekspresowym tempie, niczym świeże bułeczki;)) Chleb z kminkiem Składniki: 2 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka do podsypania blachy ( do wypieku chleba zalecana jest mąka pszenna typ 750 lub 850 ja jednak użyłam tą, którą miałam
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapomidorami, całość posypać przyprawą do sałatek. Wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika i zapiekać ok 8-12 minut w zależności czy lubimy płynne czy ścięte żółtko. Podawać z bułeczką lub tostem
Monia miesza i gotujewielkości awokado aby się nam zmieściło), na wierzchu posypać solą ziołową. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym na 160 C ok 5-10 minut aby jajko się ścięło. Podawać z bułeczką lub tostem
Monia miesza i gotujebardzo mi smakował i z chęcią będę go kupowała. składniki: 200 g twarożku Wieluń sól ziołowa Kamis przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis szczypiorek do posypania świeża bułeczka Twarożek przełożyć do miseczki i dodać sól ziołową, dokładnie wymieszać. Posmarować świeże pieczywo, na wierzchu posypać szczypiorkiem i przyprawą. Spółdzielnia Dostawców Mleka to zakład o ponad 70-cio letniej tradycji
Monia miesza i gotujeOpcjonalnie bułka tarta Przygotowanie: 1. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać do niego jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, 2 namoczone w wodzie czerstwe bułeczki oraz sól i pieprz do smaku. 2. Wyrobić na jednolitą masę, gdy jest ona za rzadka dodać trochę bułki tartej
Fabryka pomysłówkurczakiem Francuskie mini szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskim Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzy Anulla
Fabryka pomysłówktórzy śledzą mojego bloga doskonale wiedzą, że takie słodko-kwaśne połączenia trafiają do mnie w 100%. Natomiast ciasto drożdżowe w wersji słonej bardzo lubię wykorzystywać do różnych smakowych bułeczek, które chętnie ze sobą zabieram do pracy lub na uczelnię. Wykonane domowym sposobem wychodzą nam taniej, a po drugie mogę przygotować farsze, które nie zawsze możemy dostać w sklepach. Dzisiejszy
Fabryka pomysłówPolecam! :) Składniki (na 4 bułki): Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej pół szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży pół łyżeczki cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju Wierzch bułeczek: 3,5 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki wody szczypta soli szczypta cukru łyżka oleju 5 g świeżych drożdży Wykonanie: Ciasto: Drożdże rozdrabniamy i zalewamy ciepłą, ale nie gorącą
Czerwona PorzeczkaPolecam!:)) Składniki: 3 bułki kajzerki 3 jajka dowolna wędlina lub kiełbaska pół małej papryki czerwonej 3 pieczarki szczypiorek i ser żółty do posypania masło sól, pieprz Wykonanie: Bułeczki kroimy tak, aby powstała nam miseczka i wieczko. Wydrążamy środek. Wędlinę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki i paprykę również kroimy w kostkę i dorzucamy do wędliny
Czerwona Porzeczkaoknem niebo jest zamglone. A liście zmieniają kolor i spadają z drzewa. W kominku tli się ogień. Dzieciaki mają ochotę na kakao. Fajnym dodatkiem jest słodka ciepła bułeczka z roztapiającą się czekoladą. przygotowanie jej jest bardzo proste. Składniki Ciasto francuskie, 200 g czekolady (ja używam deserowej), 1 jajko Przygotowanie Ciasto kroimy na paski o szerokości około 5 cm, a długości
cookpldłuższego czasu dla urozmaicenia, zarówno codziennych kanapek, jak i imprezowych przekąsek, robimy różne pasty. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem, bułeczkami, sucharkami czy bagietką. Wariacji na ten temat może być mnóstwo, zależy co ma się pod ręką (czytaj: w lodówce). Dzisiejszy zestaw naszych past sylwestrowo-noworocznych rozpoczyna nową kategorię na blogu pt.: "pasty kanapkowe". Przepis generalnie jest zawsze jeden
Delicious TitbitsMeyera. Próbowałam coś takiego po raz pierwszy w życiu - i uważam, że jest to po prostu przepyszne. Ma obłędnie orzeźwiający cytrynowy smak :) Amerykanie stosują go do do mufinek, bułeczek czy naleśników, a ja postanowiłam połączyć go z bitą śmietaną. Niestety w słoiczku zostało już bardzo mało curdu, więc szybko będę musiała zrobić własny :) Składniki: 4 rodzaje galaretek (u mnie
Delicious TitbitsŁososia również rozdrabniamy starając się nie podjadać :) sypiemy pokrojony szczypior, pieprzymy czerwonym pieprzem, nie solimy, bo po co :) łączymy majonezem i gotowe :) do lodóweczki i nazajutrz smarujemy pastą świeże bułeczki
Delicious Titbits