bułeczki - 9699 przepisów (strona:461/647)

Parówki w cieście drożdżowym 232

zdejmujemy osłonki i przekrawamy je na pół. Kiedy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 8 części. Każdą z nich formujemy z wałek długości ok 25 cm i owijamy nim parówkę. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Bułki grahamki 200

Kolejne Wypiekanie na śniadanie  i znów Madzia i Paweł  są gospodarzami tej fajnej akcji wspólnego pieczenia ..tym razem zaproponowali pyszne bułeczki...polecam..kto jeszcze nie piekł niech je zrobi.. 170 g mąki pszennej typ 650 [ u mnie 450] 320 g mąki graham (typ 1850) ok. 315 ml wody 2 łyżeczki drożdży instant  [ 20-25 g świeżych

Moje domowe kucharzenie
Grahamki 155

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie, jadacie bułki o nazwie grahamki? To ciemne bułeczki wypiekane z mąki graham. Ja bardzo je lubię, kiedyś często kupowałam je w sklepie. Jednak od niedawna piekę je sama w domu, odkąd znalazłam na nie przepis. Domowe grahamki są o wiele smaczniejsze od tych sklepowych. Są bardzo

Marta Gotuje
Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami 214

propozycja na sycący obiad lub kolację. Wykonanie takiego dania nie sprawia kłopotów, zajmuje góra pół godziny. Bagietka jest pełna smaku i aromatu, zadowoli gusta nie jednej osoby. Tak chrupiącej bułeczce z wspaniałym zapiekanym nadzieniem naprawdę ciężko się oprzeć. Spróbujcie, zapraszam. ... pyszna zapiekana bagietka nadziana aromatycznym serem - idealna propozycja na sycący obiad lub kolację ... wspaniała, chrupiąca bagietka z sycącym nadzieniem Składniki

Słodkie okruszki
Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 326

wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posypujemy po środku bułką tartą, na niej układamy owoce. Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami, aż stworzą się sypkie grudki. Posypujemy nią wierzch każdej drożdżówki. Bułeczki pieczemy około 35 minut w temp

e-PrzepisyKulinarne
Bułki do hamburgerów 190

Pyszne domowe bułeczki do hamburgerów ale nie tylko. Można je też wykorzystać do zrobienia pysznej kanapki. Nic tylko piec i robić pyszne domowe hamburgery. składniki: 700 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 200 ml letniego mleka 200 ml letniej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży 2 łyżki oleju oraz mleko do posmarowania

Monia miesza i gotuje
Tarta winna bo idealna do wina 180

musi wyrastać trzy razy, nie trzeba go też zagniatać "godzinami." Jest to najlepsze ciasto drożdżowe, z jakim miałam do czynienia do tej pory, zaraz po tym na rwane bułeczki - klik. Pozostałe składniki: 1 pierś z kurczaka 250 gramów świeżego szpinaku 5 suszonych pomidorów w zalewie z oleju 5 ząbków czosnku sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 150 gramów sera feta

Garniec Magalie
Maślane bułeczki z konfiturą 156

szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny do wyrośnięcia.  W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 150 stopni, program góra/dół+termoobieg.  Pieczemy bułeczki przez 30 minut.  Studzimy na kratce.  Bon appetit!  Oryginalny przepis pochodzi jak już wspomniałam - od Dominiki .  Dziękuję za inspirację

Garniec Magalie
Pszenno - owsiane bułki ze słonecznikiem 124

kolację chciał nie chciał trzeba było upiec domowe pieczywo. Wykorzystałam produkty Kłos Pol . Z mąką owsianą miałam pierwszy raz do czynienia choć do pieczywa używałam już płatki owsiane. Bułeczki wyszły pyszne. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Konfitura truskawkowa z bananami i czekoladą 181

ziś chciałabym Wam polecić pyszne konfitury z truskawek i bananów z dodatkiem czekolady lub kakao. Znakomity dodatek do bułeczek śniadaniowych, gofrów, twarożków, jogurtów lub deserów. Po kilku minutach gotowania można się cieszyć pysznym i aromatycznym smarowidłem, i trudno się powstrzymać żeby nie wyjadać go łyżeczką wprost ze słoiczka :). Konfitury przygotowałam z trzcinowym cukrem żelującym Diamant w stosunku 1:1, jednak

SzczyptaSmaQ
Babeczki z truskawkami 167

Babeczki to jedno z moich ulubionych deserów.  Te babeczki były tak smaczne, że rozeszły się jak świeże bułeczki Dekoracje na babeczki, otrzymałam   od fimy -  SŁODKI ŚWIAT   ,   bardzo dziękuję :)  Babeczki z truskawkami SKŁADNIKI : Składniki na ciasto:  300 g mąki  200 g masła lub margaryny 10 dkg cukru pudru 2 żółtka KREM

Kuchnia Danusi
Wyniki konkursu urodzinowego 192

Wygrywają: -Pizzerinki na brokułowym spodzie, przepis pani Marty G. -Enchilada w formie tortu, przepis pani Wiolety Sz. -Koszyczki z warzywami i sosem serowym -Bułeczki drożdżowe ślimaczki z nutellą, przepis pana Emila K. -muffinki z masłem orzechowym i bananami, przepis pani Anety K. Wszystkie osoby które wygrały proszę o wysłanie na mojego

Marta Gotuje
Imprezowe chipsy cukiniowe z parmezanem. 266

Dziś polecam przepyszną , zdrową przekąskę w formie chipsów. Sugeruje odrazu na imprezke  podwoić , potroić itd. składniki , bo cukiniowe chipsy z parmezanem znikają ze stołu jak  przysłowiowe " świeże bułeczki ". Składniki: cukinia - 1szt bułka tarta - 2łyżki tarty parmezan - 3-4łyżki oliwa - 4-5łyżek sól , świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: Cukinie myjemy , kroimy w półcentymetrowe plasterki i wrzucamy

Bazylia kontra Rozmaryn
Pampuchy- pyzy drożdżowe 136

solą do smaku. Wyrobić ciasto po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z gotowego ciasta formować placuszki, nakładać łyżeczką Nutellę  (polecam domowej roboty ) lub marmoladkę i zlepiać bułeczki. Następnie maczać w rozpuszczonym tłuszczu, układać w przygotowanej tortownicy i posypać ziarnem np. słonecznika w karmelu. Piec przez pół godziny w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Kruche paszteciki z grzybami 176

śmietany 1 jajko Sól do smaku Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt. Składniki nadzienia: 50 dag świeżych grzybów 1 cebula 2 czerstwe bułeczki 2 łyżki tłuszczu 2 jajka Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą.  Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną

Tradycyjna Kuchnia