bułeczki - 9699 przepisów (strona:210/647)

Bułeczki jogurtowe 69

Puchate i łatwe w przygotowaniu bułeczki jogurtowe. Przepis idealny na weekend, gdy zabraknie w domu świeżego pieczywa. Składniki 450 g mąki typ 450 1 jajko 25g świeżych drożdży 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka miodu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie Z drożdży, miodu, wody i łyżki mąki(...)kulki, oprószyć mąką, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, naciąć, zostawić do napuszenia na 10 minut. Pieczemy w 200 stopniach około 12-15 minut. Autor przepisu: Ula Artykuł Bułeczki jogurtowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Dania dla dzieci 70

dogi Przepis tutaj (KLIK) Prosta i pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się każdej na imprezie. Takie mini hot-dogi z pewnością zasmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.   Bułeczki mleczne odrywane Przepis tutaj (KLIK) Mięciutkie, rumiane, ekstra puszyste i mega smaczne odrywane bułeczki śniadaniowe. Z pewnością zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych. Świetnie smakują z masłem, białym serkiem albo

Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe – przepis podstawowy 73

ponownie zagniatamy ręcznie. Częściowo w misie, a częściowo na stolnicy. Podsypujemy mąką w razie potrzeby, aby ciasto nie przywierało do blatu. Układamy na blaszce zgodnie z upodobaniem. Ja zrobiłam bułeczki cynamonowe. Rozwałkowałam połowę ciasta drożdżowego. Posmarowałam masą cynamonową. Pocięłam na paski ok 2-3cm. Paski zwinęłam w tzw. ślimaka. Na blaszce ślimaki układamy okrągłą podstawą w dół. Luźno jeden(...)obok drugiego, aż wypełnimy całą blaszkę Pieczemy w temperaturze 160°C przez około 30-40 minut. Bułeczki po upieczeniu smarujemy lukrem cytrynowym lub polewą na bazie serka Philadelphia. Notes Zasady sporządzania ciasta drożdżowego. Mąka z zawartością glutenu, ale nie zbyt ciężka (najlepiej typ 550). Mąkę należy przesiać, ponieważ zwiększa to napowietrzenie ciasta i pozbywamy się przy okazji niechcianych grudek

SmartBake.pl
Burgery w czarnej bułce 99

misy miksera lub dużej miski wsypujemy mąkę, drożdże, węgiel aktywowany, cukier i sól. Dolewamy mleko, jajko i zaczynamy wyrabiać/miksować z hakiem, dodając stopniowo miękkie masło. Robot zagniecie bułeczki w ok. 5 minut – wtedy ciasto zacznie odchodzić od miski, zagniatnie ręczne potrwa ok. 10 minut. Zostawiamy ciasto w misce do wyrośnięcia na ok. 40-50 minut. Potem z ciasta(...)formujemy 6 bułeczek (lub 4 bardzo duże) i dość mocno spłaszczamy dłonią na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawiamy na kolejne 40-50 minut do wyrośnięcia (ja nagrzewam piekarnik do 30°C, wyłączam i chowam). Potem smarujemy mlekiem lub mlekiem z rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180°C. Pieczemy ok. 18-20 minut

Poezja smaku
Przepisy gotowanie na parze 63

parowary do gotowania potraw, a ta tradycja przetrwała do dziś. W Azji gotowanie na parze stało się nieodłącznym elementem kulinarnego dziedzictwa, a potrawy takie jak krewetki gotowane na parze, bułeczki bao czy dim sum są rozpoznawane na całym świecie. Jak gotować na parze - podstawowe zasady i wyposażenie Przygotowanie potraw na parze jest łatwe, ale wymaga odpowiedniego wyposażenia. Najważniejszym elementem jest(...)Oprócz kurczaka z warzywami, można przygotować na parze ryby, krewetki, owoce morza, a nawet desery, takie jak muffiny czy serniki. Dla miłośników kuchni azjatyckiej, warto spróbować przyrządzenia tradycyjnych chińskich bułeczek bao z nadzieniem mięsnym lub wegetariańskim. Można również wykorzystać parowar do przyrządzenia kolorowych warzywnych sałatek z dodatkiem ulubionych sosów i orzechów. Dodanie różnych przypraw, sosów i dodatków pozwala na tworzenie

Podstawy Gotowania
Jak zrobić kruszonkę? 84

Słodka, chrupiąca kruszonka to doskonałe wykończenie każdego wypieku. Świetnie nadaje się do drożdżowych babek, jak również serników, bułeczek czy kruchych ciast z owocami. Aby przygotować idealną, maślaną posypkę, skorzystaj ze sprawdzonych przepisów gospodyń. Jak zrobić kruszonkę klasyczną, wegańską bądź z dodatkami? Przepis na tradycyjną kruszonkę Osoby zainteresowane wykonaniem kruszonki zazwyczaj decydują się na klasyczną wersję, która pasuje do większości wypieków(...)chwili, aż powstaną zwarte grudki . Możesz także umieścić je na desce do krojenia i siekać nożem, aż do uzyskania właściwej konsystencji. Następnie posyp kruszonką surowe ciasto lub słodkie bułeczki i upiecz je w piekarniku, stosując się do czasu przygotowania podanego w przepisie wybranego wypieku. >> Sprawdź też: Pleśniak – przepis na lekkie ciasto, które skrada serca Jak zrobić kruszonkę wegańską

Rozdomowiona
JAGODZIANKI + FILMIKI 72

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu, drożdżowe bułeczki nadziewane jagodami. Polecam przepis.     SKŁADNIKI :   50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 500 g mąki tortowej 7 łyżek cukru  1 jajko 3 łyżki miękkiego masła       DODATKOWO :  300 g jagód 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 żółtko + odrobina mleka(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je rozmąconym jajkiem i pozostawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20-25 minut. Ostudzone bułeczki posypujemy cukrem pudrem, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasta z tuńczyka z twarogiem i dodatkami 86

Dziś mam dla Was pomysł na pyszną pastę kanapkową z tuńczyka z twarogiem i dodatkami. Kilka składników, chwila przygotowań i już można jeść. Ja uwielbiam podawać ją na chrupiących bułeczkach graham. Tak podana świetnie sprawdza się też na różnych spotkaniach ze znajomymi. Spróbujcie, polecam. Prosto, szybko i pysznie Składniki: 125 g chudego twarogu 1 puszka tuńczyka w oliwie z oliwek(...)kostkę ogórka, kukurydzę i szczypiorek. Doprawiamy jogurt, majonez i doprawiamy całość do smaku. Jeśli wykorzystujemy tuńczyka bez pikantnych dodatków, całość należy dobrze doprawić. Mieszamy i gotowe. Podajemy na chrupiących bułeczkach. Smacznego The post Pasta z tuńczyka z twarogiem i dodatkami first appeared on Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko

Słodkie okruszki
Drożdżówki Z Twarogiem I Sezonowymi Owocami 85

jeśli ser był z kostki, mielimy go dwukrotnie) Utarty odstawiamy pod przykryciem. 5. Kiedy ciasto podrośnie, przekładamy je na stolnicę/blat i odgazowujemy (krótko zagniatamy) następnie dzielimy na 6 bułeczek, każdą układamy na blaszce spłaszczając je i zostawiając pod przykryciem do podrośnięcia.   6. Po wyrośnięciu dno szerszej szklanki lub kubka zanurzamy w mące i robimy głęboki dołek w każdej(...)bułeczce, w ten dołek nakładamy po równo nadzienie, następnie wciskamy po kilka owoców.  Brzegi posmarowałam mlekiem (może być też masło lub jeśli macie to rozkłócone jajko bądź żółtko) Całość obsypujemy kruszonką.     Pieczemy w 180 stop. przez 25 minut  Po ostygnięciu lub nie ;) można już wcinać. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Domowe jagodzianki z lukrem 83

sitku, wsypujemy do miski i zasypujemy cukrem oraz mąką ziemniaczaną, delikatnie mieszamy. Każdą kulę ciasta rozpłaszczamy dłonią, na środek nakładamy czubatą łyżkę jagód, następnie sklejamy brzegi ciasta formując owalne bułeczki.  Jagodzianki układamy na wyłożonych papierem do pieczenia dużych blachach piekarnika. Odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200°C. Jagodzianki wkładamy do nagrzanego piekarnika(...)około 15 minut. Po upieczeniu jagodzianki układamy na kratce do wystudzenia. Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny na gładką, lekko płynną masę. Otrzymanym w ten sposób lukrem polewamy bułeczki

Qchnia po prostu
Cynamonki z truskawkami na święto lata 78

mlekiem owsianym stał sie dla mnie odkryciem najpyszniejszym tego sezonu, który mogę pić od rana do wieczora :) Ale dziś zapraszam na soczyste cynamonki z tymi wspaniałymi owocami! Upiekłam te bułeczki na letnie przesilenie i święto lata Midsommar, które jest chyba jednym z najhuczniej obchodzonych dni przez szwedów w roku, z wiankami na głowachm, wśród zieleni, uśmiechów i truskawek(...)20cm x 40cm. 6. Posmaruj powierzchnię równomiernie nadzieniem borówkowym i  zwiń roladę wzdłuż dłuższego boku. 7. Pokrój na plastry grubości ok. 2-3cm i  układaj bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstaw na 20min. do wyrośnięcia. 8. Piecz w 180*C przez 20-25min. 9. Podawaj z borówkową polewą. Nadzienie: 1. Truskawki pokrój w drobną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Domowe bułeczki na jogurcie 86

Zabrakło w domu pieczywa? Koniecznie przygotuj te pyszne bułeczki na jogurcie, które są o wiele smaczniejsze niż te sklepowe. Artykuł Domowe bułeczki na jogurcie pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Bułeczki z truskawkami i mascarpone 70

Mięciutkie i pyszne bułeczki jak u babci. Drożdżowe z truskawkami i mascarpone. Kiedyś zamiast mascarpone nasze babcie używały twaróg utarty z cukrem, teraz mamy do wyboru mielony twaróg lub właśnie mascarpone. Bułeczki wychodzą rewelacyjne, znikają błyskawicznie i można się od nich uzależnić. później w sezonie letnim można tylko zamieniać owoce. Polecam ... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką. 99

Sezon na truskawki trwa w najlepsze. Dlatego dzisiaj kolejny sprawdzony przepis na pyszne drożdżówki. Drożdżówki z truskawkami i kruszonką. Łatwe do zrobienia, z jednej porcji wyszło mi 20 pysznych bułeczek. Możecie zrobić je z truskawkami ale równie dobrze z malinami, jagodami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżówki z truskawkami i kruszonką Porcje 18 Składniki 4 szklanki mąki pszennej

To co lubię - gotuję i polecam
Bułeczki drożdżowe z truskawkami 72

Pyszne bułeczki drożdżowe z truskawkami. Idealna słodka przekąska na każdą porę dnia. Składniki 500 g mąki 50 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 4 żółtka 100 g cukru 100 g roztopionego masła truskawki Przygotowanie Drożdże, 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki, 100 ml mleka połączyć, zostawić na 15 minut. Do miski wsypać mąkę dodać żółtka, cukier, masło, drożdże(...)posypałam jeszcze kruszonką (50 gram mąki, 35 gram masła, 2 łyżki cukru). Wszystko razem połączyć, schłodzić w zamrażalniku, zetrzeć na tarce. Autor przepisu: Dorota Artykuł Bułeczki drożdżowe z truskawkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy