budyń - 12640 przepisów (strona:586/843)

ciasto fale dunaju z wiśniami 639

gotującego się mleka. Całość gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzone ciasto. składniki na masę czekoladową: 100 g masła lub margaryny 3 kopiate łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Domowy Smak Jedzenia
Deser wiśniowo-czekoladowy 161

mieszać masy jajecznej, dolewamy stopniowo ciepłe mleko. Po tym, całą mieszankę wlewamy z powrotem do rondla i na średnim ogniu, cały czas mieszając, gotujemy na jednolity krem o konsystencji budyniu. Ściągamy z ognia. Tabliczkę czekolady dzielimy na kostki i dodajemy do kremu. Czekamy 3 minuty, aż ciepło kremu rozpuści czekoladę i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia, najlepiej

Smaczna Strona
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 334

przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek.  curd z malin: Jajka roztrzepujemy widelcem z cukrem i sokiem z cytryny. Podgrzewamy cały czas mieszając. Kiedy masa zacznie przybierać konsystencję budyniu dodajemy masło, a następnie część puree z malin.   muffiny: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i otartą skórką cytrynową oraz szczypta soli Masło w temperaturze pokojowej miksujemy

Bon appetit mon amie
Ciasto agrestowe z galaretką 172

Pyszne, orzeźwiające ciasto z masą agrestową i galaretką – idealne na ciepłe dni. Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g maki ziemniaczanej 140g szklanki

AleTorcik
Sernik z irysami 3558

sera na sernik (u mnie zawsze Piątnica lub Wieluń) 250 g serka ricotta 250 g serka mascarpone 4 jajka szczypta soli 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (540g) 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki maku ok. 15 sztuk irysów Dodatkowo: herbatniki na spód Do misy miksera przekładamy twaróg, serek mascarpone oraz ricottę. Dodajemy żółtka

Smaki Na Talerzu
Kruchy placek z wiśniami i pianką 130

żółtek 250 g margaryny 4 szklanki mąki 1 i 1/3 szklanki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczeni 2 łyżki śmietany 18% Pianka: 7 białek 1,5 szklanki cukru budyń smietankowy 1 duży+1 mały 200g kokosu 2/3 szklanki oleju 400 g wiśni cukier puder           Z podanych składników zrobić palcami kruszonkę. Połowę wysypać na blaszkę (25x34

Praktyczna pl
Babeczki serowe z chleba tostowego 189

ciepłego sosu beszamelowego dodaj pokrojoną wcześniej szynkę i ser żółty (zostaw odrobinę sera na posypanie babeczek z wierzchu). Wymieszaj. Tak przygotowany farsz do babeczek powinien mieć konsystencję gęstego budyniu. Następnie za pomocą szklanki wykrój z chleba koła (resztki możesz wykorzystać np. do zrobienia bułki tartej). Każde kółko rozwałkuj tak, by było całkowicie płaskie. Ułóż chlebowe koła w wysmarowanej wcześniej olejem

Mojewlasne.pl
Ciasto z borówkami 148

sernik na zimo z borówkami , pyszne bezy czekoladowe lub ciasto leśny mech lub tort lawendowy . A borówki na śniadanie wspaniale nadadzą się jako dodatek do bananowych placuszków i zdrowego budyniu jaglanego . Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki kwaśnej śmietany

Ciastkozercy
Sernik na kruchym cieście z rodzynkami i kisielem. 146

przepis na pyszny sernik z cytrynowa nutką, który smakuje obłędnie. Ma piękny cytrynowy kolor i smak. Czuć w nim nutkę gotowanego kisielu. Zawsze do serników dodawałam budyń waniliowy, ale wpadłam na pomysł, żeby dodać kisiel, postawiłam na smak cytrynowy i wyszło bardzo pysznie. Sernik ma aksamitną konsystencję i jest delikatny w smaku. Polecam. Upieczcie koniecznie :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki

Izabelawkuchni
sernik z wiśniami i kakaową kruszonką 167

przekładamy np. do miseczki i dłońmi wyrabiamy kruszonkę. składniki na masę serową: 1500 g sera białego, zmielonego 4 jajka 200 ml śmietanki kremówki 30% 300- 350 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej opcjonalnie 1 łyżka ekstraktu cytrynowego dodatkowo: ok. 600 g wiśni wykonanie: Wszystkie składniki krótko miksujemy, tylko do połączenia się na jednolitą masę. Przekładamy na podpieczony

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z mlekiem w proszku 307

taką masą ciasteczkową wylepić dno blaszki. 1 kg twarogu sernikowego (Piątnica lub Wieluń) 8 dużych jajek 1 op. cukru wanilinowego 1 szkl. drobnego cukru do wypieków 2 op. budyniu śmietankowego 150 g masła 1 i 1/2 szkl. mleka w proszku 1 i 1/2 szkl. mleka szczypta soli 100 g herbatników Składniki powinny być w temp. pokojowej. Masło rozpuszczamy na małym

Smaki Na Talerzu
Kimchi – koreański przysmak 150

czasie do rondla wlewamy ok. 300-350 ml wody, dodajemy 3 lekko czubate łyżki mąki ryżowej i 2 łyżki cukru. Włączamy ogień i zagotowujemy, ciągle mieszając jak budyń. Otrzymamy bardzo gęsty kleik. Odstawiamy do ostudzenia. Marchewkę oraz rzodkiew obieramy i kroimy w słupki lub niewielkie paseczki za pomocą obieraczki. Białe części dymki kroimy w drobną kostkę, a zielone

Poezja smaku
Kruche Ciasto Z Jagodami I Śmietanowo-Budyniową Warstwą 404

pieczenia 2 żółtka z jajek kl. L 130 g masła 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 1/2 szkl cukru Nadzienie: 200 ml gęstej śmietany 18 % 1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru (opakowanie 40 g) 60 g cukru 2 białka kl. L szczypta soli Dodatkowo: około 400 ml jagód cukier puder Kruche ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy

Gotowanie...to proste !
Lody czekoladowe 122

Lody czekoladowe - moje ulubione. Musiałam je w końcu zrobić sama, gdyż często w lodziarniach mi nie smakują. Kupione w sklepie mają smak sztuczności, a w lodziarni smak budyniu czekoladowego. Udało się, ale dopiero za drugim podejściem, bo przy pierwszym zmarnowałam porcję dodając do niej stewię. Chciałam, żeby było zdrowo, a wyszło paskudnie. Stewia zupełnie zepsuła smak. Jak macie więcej doświadczenia

Mania Wypiekania
Tort o smaku śmietany i kremu karpakowego w towarzystwie borówek 478

sposób) Kiedy mleko nam się zagotuje dodajemy roztrzepane składniki i mieszamy do momentu , aż będzie geste . Zostawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę i dodaje łyżką ostygnięty budyń , aż do ostatniej łyżki. Masa śmietanowa: śmietana 30% 600 ml cukier 2 łyżki

Różowa kuchnia