budyń - 12640 przepisów (strona:577/843)

Ciasto Słodka Delicja 168

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¾ litra mleka Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym, mąkami i ½ szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Roztworem budyniowym zalewamy gotujące mleko z cukrem. Gotujemy budyń 😊 . Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dostajemy ostudzoną masę budyniową. Dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: biszkopt nasączony ponczem cytrynowym+ masa jabłkowa Normal 0 21 false false false

Domowe ciasta
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 205

daktyle suszone BIO 100% Suszone daktyle to podstawowy składnik wszelkich surowych słodkości, jak kulki energetyczne, batoniki czy ciasta. Ze względu na dużą słodycz z powodzeniem można nimi osłodzić owsiankę, budyń jaglany czy zrobić sos karmelowy. Zastosowań ma wiele, wszystko zależy od naszej kreatywności. Suszone daktyle bogate są w potas, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy z grupy B. Kupując daktyle

Zdrowie na języku :P
Sernik krówkowy 141

pieczenia i włożyć do lodówki. Przygotować masę serową : - 2 kg twarogu ( miałem wiaderkowy ), - 100 g roztopionego masła, - szklanka cukru białego, - 1/2 szklanki cukru brązowego, - 6 dużych jajek, - 1 budyń krówkowy ( na 3/4 l mleka ), -  masa krówkowa z puszki ( 510 g ), - 3 łyżki kakao. Polewa jogurtowa : - duży, gęsty jogurt naturalny, - 2-3 łyżki cukru waniliowego. Wszystkie składniki oprócz kakao

Przepisy Mikołaja
Fit sernik na jogurcie 127

łyżek otrębów pszennych 200 ml jogurtu greckiego 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru trzcinowego lub ksylitolu Masa sernikowa: 1 kg jogurtu greckiego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 50 g cukru trzcinowego lub ksylitolu szczypta soli   Przygotowanie Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski, dokładnie mieszamy i wlewamy do formy wyłożonej papierem

e-PrzepisyKulinarne
Sernik z rabarbarem 160

Ciasto : mąka - 3 szkl cukier waniliowy - 1/2 opak cukier  - 1/2 szkl cynamon - 1/2 łyżeczki margaryna lub masło - 250 g Masa serowa : ser biały - 650 g masło - 100 g budyń śmietankowy - 1 opak jajka - 3 szt cukier puder -1 szkl sok z cytryny - 3 łyżki Dodatkowo: rabarbar - 550 g cukier do posypania ciasta Przygotowanie : Ciasto : Do miski wsypać wszystkie produkty

Kuchnia Danusi
Ciasto Serowo-czekoladowe 161

połączenia składników.   Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.    ser: cukier waniliowy 600-700 g   sera zmielonego 2 krotnie 150 g cukru sernix bądź budyń waniliowy   Zmielony ser miksujemy z cukrami i sernixem, aż nabierze puszystości i będzie nieco rzadszy.    Dodatkowo : polewa deserowa wykonanie: ciasto czekoladowe   szprycą wyciskamy kratę z masy serowej

Domowe ciasta
Sernik Zebra z nutellą 708

łyżki kakao 100 g miękkiego ciepłego masła (dodałam dodatkowo 3 kostki połamanej gorzkiej czekolady) 1kg sera z wiaderka (u mnie piątnica) 250g nutelli 0,5 szklanki cukru pudru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 5 jajek w temperaturze pokojowej odrobina esencji waniliowej Polewa: tabliczka mlecznej czekolady (100g) łyżeczka śmietany 18% łyżeczka masła Przygotowanie: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od zrobienia spodu. Tortownicę

ChilliJemy
SZYBKI MURZYNEK Z SEREM 267

sernik z murzynkiem, który przygotujemy w 10 minut. Z przepisu wychodzi wielka blacha ciasta. Polecam :) SKŁADNIKI: SER: 1 kg sera w wiaderku 1 szklanka cukru 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe kostka masła sok z połowy cytryny MURZYNEK: 3 jajka 1,5 szklanki cukru 3 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 3 łyżki dżemu lub marmolady

Pani na deser
Przepisy na Tłusty Czwartek 163

pączków, przepis tutaj:  http://ugotowac.blogspot.com/2015/10/twarogowe-paczusie.html 4. racuchów przygotowanych na bazie ciasta drożdżowego nadzianych kawałkami jabłek, przepis tutaj:  https://ugotowac.blogspot.com/2018/01/racuchy-z-jablkiem.html 5.    małych ptysi nadzianych budyniem, polanych mleczną czekoladą i posypanych posiekanymi orzechami włoskimi, przepis tutaj:  http://ugotowac.blogspot.com/2015/02/mini-ptysie-z-budyniem-czekolada-i.html 6. faworków wraz z dodatkiem jogurtu naturalnego, przepis tutaj:  https://ugotowac.blogspot.com/2017/02/faworki-na-jogurcie-naturalnym.html

Ugotować
Pączki z ziemniakami 222

soli 2 łyżki spirytusu lub wódki Dodatkowo: tłuszcz do smażenia ( u mnie pół na pół olej rzepakowy i smalec ) dowolne nadzienie ( marmoladą lub gęstym dżemem nadziewamy pączki przed smażeniem, budyniem, rzadszą konfiturą czy np. kajmakiem nadziewamy usmażone już pączki ) cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki, łącznie z nadzieniem, powinny być w temperaturze pokojowej. Zrobić rozczyn z drożdży

Opowieści z piekarnika
Truskawkowy budyń jaglany 139

kremowa masa widoczna na zdjęciu powinna być już wystarczająca, aby zachęcić Was do przygotowywania jaglanych wersji budyniu. Ja tym razem zrobiłam wariant owocowy, a dokładnie truskawkowy, który dodatkowo wzbogaciłam porcją masła orzechowego.  Składniki (1 porcja): 50 g kaszy jaglanej  125 ml wody  100 ml mleka 1 łyżka masła orzechowego (użyłam Active od Primavika) 175 g truskawek

Zdrowie na języku :P
Pączki z adwokatem 129

podgrzać z cukrem, a drugą część wymieszać z żółtkami i mąkami. Przygotowaną mieszaninę z żółtek i mąki wlać na gotujące się mleko wymieszane z adwokatem i cukrem, ugotować jak budyń, a następnie pozostawić do wystudzenia. 2. Lukier adwokatowy: Adwokat utrzeć z cukrem pudrem aż do uzyskania konsystencji lukru. 3. Ciasto na pączki: Mleko podgrzać, dodać cukier, masło i całość mieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort twarogowy z patelni (fit) 127

udekorować wg uznania i odstawić torcik na około 2 godziny do lodówki. * Smażyłam placki na patelni do naleśników. Wyszły mi 4 duże placki. Możecie przełożyć placki dowolnym ulubionym kremem, budyniem, dodać owoce lub orzechy wg smaku. Eksperymentujcie na zdrowie. Smacznego Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni

Smaki Armine
Kruche rogaliki z nadzieniem 96

Przepis prosty a rogaliki zawsze się udają. Jedynie, aby nie wiało nudą zmieniam rodzaj nadzienia, raz marmolada, innym razem czekolada, owoce, mak, budyń...co tam mam pod ręką

Z Hrabiną w kuchni